Samenwerkingsverband met Fysiokessel

VV Kessel is op 9 februari 2018 een samenwerkingsverband aangegaan met Fysiokessel

Door deze samenwerking hebben onze leden voordelen m.b.t. blessurepreventie en bij blessures, maar ook zullen de trainers van VV Kessel beter kunnen communiceren met de fysiotherapeuten.

De volgende afspraken zijn reeds overeengekomen:

-        Geblesseerde leden, of leden van VV Kessel die ingetaped moeten worden, kunnen terecht tijdens het inloopspreekuur op maandag- en vrijdagmorgen 08.00 – 08.30 uur.
Het vrije inloopspreekuur is er voor bedoeld om een beeld te krijgen van de aard en mate van een blessure, waarbij eventueel een korte behandeling verricht kan worden. Indien er een volledige behandeling nodig is, dan zal dit individueel met de sporter afgesproken worden. (Voor het vrije inloopspreekuur hoeft er niet aangemeld te worden, bij een uitgebreid sessie moet dit wel.)

-         Als deze tijden niet goed uitkomen, dan kan men ook telefonisch contact opnemen. De fysiotherapeuten kunnen voor een tape nagenoeg altijd op diezelfde dag nog een andere afspraak ingepland worden, voor een uitgebreidere behandeling wordt dit gezamenlijk bekeken.

-        Tapen is de eerste keer gratis.

-        De samenwerking tussen fysiotherapeut en trainer wordt verbeterd.
De fysiotherapeuten van Fysiokessel hebben een speciaal formulier gemaakt waarin de ouders kunnen ondertekenen, dat de fysiotherapeut rechtstreeks contact mag opnemen met de desbetreffende trainer. Hierdoor kan er ook door de trainer beter worden ingespeeld op de blessures.

Verder zal Fysiokessel ook de volgende mogelijkheden gaan bekijken, om deze eventueel vanaf het volgende seizoen toe te passen binnen VV Kessel:

- Presentaties
- Metingen m.b.t. blessurepreventie: kans op blessures te verkleinen.
- Instructie van preventieve oefeningen bij warming- up

Wij zijn zeer verheugd met deze samenwerking!

Namens Fysiokessel en VV Kessel,

Edwin Rombouts en Joeri Metsemakers (Fysiokessel)

Bestuur VV Kessel

BIJLAGE: Informatievoorziening aan derden verenigingen