Ook in Kessel mogen ouderen niet buitenspel staan

KESSEL – Op 21 maart maakten de ouderen van het Hof van Kessel kennis met de jeugd van het onder-13 team van voetbalvereniging Kessel. Samen gaan ze dit jaar enkele leuke activiteiten beleven binnen het KERNgezond-project ‘De Buitenspelval’.

Ouderen staan vaak buitenspel. Zij zijn van anderen afhankelijk en sociale contacten verminderen sterk. De leefwereld van de ‘jeugd van tegenwoordig’ staat steeds verder van hen af door verandering van normen en waarden en de steeds meer digitaliserende maatschappij. Tijdens KERNgezond De Buitenspelval wordt dit gat verkleind. Door samen activiteiten te beleven, leert men van elkaar, krijgt men begrip voor elkaar en respecteert men elkaar.

De ouderen en jongeren in Kessel gaven hier een goede start aan. De jongeren verzorgden, koffie, thee en iets lekkers voor de ouderen, daarna stelden iedereen zich voor waarna er samengewerkt werd tijdens een leuke kennis- en muziekquiz. Hierbij moesten ze in koppels inschatten hoe hoog de Eifeltoren is en van welk liedje dat ene bekende intro ook alweer is.

Een erg leuke en geslaagde eerste activiteit! Iedereen kijkt dan ook alweer uit naar de volgende bijeenkomst op 18 april.

Dank aan de partners; VSB Fonds, Stichting RCOAK en Antares.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Maurice Graef van KERNgezond.

www.wijzijnkerngezond.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg VV Kessel ook op Facebook 

Sportpark De Roode Egge
Roode Eggeweg 6a Kessel
0774621833 - info@vvkessel.nl