HET VOETBAL GAAT WEER VAN START!!

EINDELIJK, EINDELIJK, EINDELIJK……… we morgen weer ECHT beginnen……
Komende weekend starten de competities weer voor de jeugd en de lagere elftallen (categorie B)!
Het programma staat in de app van voetbal.nl. Het eerste elftal zal nog even geduld moeten hebben en wachten op nader bericht van de KNVB over het vervolg en de afronding van de competitie (komende vrijdag volgt hier aanvullend bericht over).

Binnen VV Kessel zijn we aan het organiseren dat alles weer opgestart kan worden. Scheidsrechters, barpersoneel, leiders, vervoer naar uitwedstrijden……. Alles wordt weer opgepakt door de vele vrijwilligers.
We roepen onze vrijwilligers ook op om zich in te schrijven als vrijwilliger achter de bar middels dezelfde voetbal.nl app. De leiders en trainers vragen we om de organisatie rondom jullie teams op te pakken en de ouders vragen we om hier zoveel mogelijk in te ondersteunen en te helpen bij gebrek aan chauffeurs, leiders, vlaggers en overige taken.

ALLEEN SAMEN KRIJGEN WE WEER ALLES OP DE RIT!

Zoals jullie vernomen hebben tijdens de persconferentie kan dit alles weer beginnen maar zijn er verschillende voorwaarden waar wij als VV Kessel ons aan moeten houden.

Voorwaarden en regels:

• Er mogen weer competitiewedstrijden worden gespeeldEr mogen weer competitiewedstrijden worden gespeeld
  • Publiek is weer toegestaan bij trainingen en wedstrijden tot maximaal 22.00 uur
  • Sportkantines mogen weer open, tot maximaal 22.00 uur
  • Kleedkamers, toiletten en douches zijn open
  • Er is geen beperking meer in de groepsgrootte bij het (zaal)voetbal
  • Houd je aan de basisregels om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan

Publiek bij wedstrijden
Het publiek is weer welkom bij de wedstrijden en trainingen. Voor het zaalvoetbal moet publiek boven de 18 jaar een geldig coronatoegangsbewijs laten zien. Daarnaast geldt voor zowel het veld- als het zaalvoetbal dat het publiek 1,5 meter afstand moet houden en bij het verplaatsen in de kantine of de sporthal een mondkapje op hebben. Het publiek dient uiterlijk om 22.00 uur de sportaccommodatie te hebben verlaten.

Sportkantines
Voor en na de wedstrijden is het weer mogelijk om elkaar te ontmoeten en een drankje te drinken in de kantine. Hiervoor gelden wel weer de inmiddels bekende regels:

• 1,5 meter afstand
  • Kantines moeten uiterlijk om 22.00 uur sluiten
  • Iedereen vanaf 18 jaar dient een coronatoegangsbewijs met identificatiebewijs te laten zien
  • Een vaste zitplaats is verplicht
  • Bij het verplaatsen in de kantine is een mondkapje verplicht
  • Kantinemedewerkers dienen ook een mondkapje te dragen
  • Bij een afhaal mogelijkheid vervalt de plicht voor het coronatoegangsbewijs en het mondkapje

Coronatoegangsbewijs
Een coronatoegangsbewijs is verplicht voor sporters en publiek van 18 jaar en ouder:

• In de kleedkamers, toiletten en de kantine

Er is een uitzondering voor mensen die functioneel aanwezig moeten zijn op het veld en voor vrijwilligers. Zij hoeven geen CTB te tonen. Denk hierbij aan trainers, coaches, leiders, onderhoudsprofessionals, alle vrijwilligers.

Mondkapjes
Mondkapjes zijn verplicht voor sporters vanaf 13 jaar op:

• Binnensportlocaties, behalve tijdens het sporten
  • Binnenfaciliteiten zoals kleedkamers en de kantine

Het volledige bericht van de KNVB vind je hier.

VV KESSEL roept een ieder (eigen leden en bezoekers) op om zijn of haar gezonde verstand te gebruiken in het toepassen van bovenstaande regels. Uiteraard hebben deze regels en voorwaarden impact op de “gezelligheid” en “saamhorigheid” zoals wij die gewend zijn op ons sportpark maar zeker ook in de kantine. Hopelijk verdwijnen deze laatste voorwaarden en regels snel zodat we weer op de ouderwetse manier dit kunnen gaan beleven.
Tot die tijd vraagt het bestuur aan de teams die uitwedstrijden spelen om na afloop niet terug te keren naar de kantine maar een plek te reserveren bij de kesselse horeca ondernemers. Dit geeft de ruimte in de kantine om de 1 ½ meter te garanderen voor de thuisspelende teams en zo kunnen de teams om de week een pilsje nuttigen in de eigen kantine.

Voor de kantine houden we de volgende sluitingstijden aan:

Vrijdag:                22.00 uur
Zaterdag:   17.00 uur (bij thuiswedstrijden JO-19 om 18.30 uur)
Zondag:   17.00 uur (bij thuiswedstrijden VV Kessel 1 om 18.30 uur)

Het bestuur van VV Kessel zal in het geval van niet naleven van de regels en voorwaarden één ieder aanspreken op zijn of haar eigen verantwoordelijkheid in deze maar we vertrouwen er op dat dit niet nodig is.

Veel voetbalplezier bij de hervatting van de wedstrijden en hopelijk tot snel op het sportpark en in kleinere getalen in de kantine.

Bestuur VV Kessel