SVH'39 1 - VV Kessel 1 (4-0)

Slecht Kessel verliest terecht van Herkenbosch

Zo goed als Kessel de competitie is begonnen, zo slecht was het zondag op het sportpark van SVH’39. De ploeg uit Herkenbosch was met 4-0 te sterk voor Kessel en daar was niets aan af te dingen. Kessel begon de wedstrijd zonder Niels van der Mark, die in de warming up afgehaakte en Victor Gielen, die moest werken. Daarvoor in de plaats stonden Luuk van Dael en Tom Ottenheijm aan de aftrap. Robin Zentjes was weer fit en stond in de basis waardoor Juul Lennaerts weer op de reservebank plaatsnam.

Vrijwel direct na het eerste fluitsignaal liep Kessel achter de feiten aan. Het was reactievoetbal en Kessel kwam overal te laat. Het spel van SVH’39 was vele malen beter dan het spel van Kessel en kwam vooral tot uiting in het winnen van de ‘2e bal’. Herkenbosch was feller, stond beter en won daardoor de meeste duels. Toch leidde dit in de eerste helft tot weinig gevaarlijke situaties en leek juist Kessel een paar keer de score te openen. Eerst was het Robin Zentjes die zijn lichaam goed gebruikte en doelgericht uithaalde. De keeper van Herkenbosch pareerde dit schot echter prima en maakte er een corner van. Even later creëerde Mike Verlaak zichzelf wat ruimte om binnen het zestienmetergebied uit te halen. Hij schoot helaas wat wild ruim over het doel. Maar, zoals al aangegeven, was het spel van Kesselse zijde ondanks de uitstekende mogelijkheden zwak. Dat zorgde aan het einde van de eerste helft voor de eerste grote problemen. Een lange bal van Herkenbosch werd in eerste instantie niet goed weggewerkt door de Kesselse defensie. Hierdoor kwam SVH’39 er gevaarlijk doorheen en kon Wouter Allard een hard schot van de spits net over het doel tikken. Op slag van rust werd de bal na slordig balverlies van Kessel door SVH’39 de diepte in gelegd. De behendige buitenspeler van Herkenbosch nam de bal aan, kapte zijn directe tegenstander behendig uit en schoot de bal laag in de korte hoek: 0-1.

In de rust werd duidelijk gemaakt dat er weinig aan de hand was. Ja, Herkenbosch was beter, maar echt gevaarlijk werden ze niet. Kessel heeft de beste kansen gehad in de eerste helft, en dat zou in de tweede helft niet anders zijn. De score zou omgedraaid worden. Remco Paullisen bleef achter in de kleedkamer en Juul Lennaerts nam zijn plats over. Toch lukte het Kessel in de tweede helft niet om de werklust aan de dag te brengen. Wederom was het Herkenbosch dat de duels won en Kessel dat toekeek en tegenhield. Het duurde dan ook niet lang voordat Wouter Allard voor de tweede keer moest vissen. Deze keer volledig kansloos, nadat de aanvallende middenvelder van Herkenbosch een goede aanval prachtig afmaakte door de bal in de kruising te jagen. Hierna volgde heel kort een fase waarin Kessel eindelijk wat duels won en ook dichtbij het doel van HSV’39 kwam. Het was typerend voor Kessel dat de kleine mogelijkheden die hieruit ontstonden niet gevaarlijk genoeg werden. Kessel nam meer risico en de ruimte in de eigen defensie werd groter. Hierdoor kon de spits van Herkenbosch vrij eenvoudig de 3-0 binnenschieten en was het kort hierna zelfs, met wat geluk, al 4-0. HSV’39 zat in een zetel en Kessel snikte naar het eindsignaal, zodat het deze slechte wedstrijd kon afsluiten.

Het is jammer dat Kessel de aardige competitiestart geen vervolg heeft kunnen geven. Kessel staat weer met beide benen op de grond en zal weer de werklust aan de dag moeten brengen om volgende week een goed resultaat te kunnen boeken. Dan komt voormalige trainer Har Bessems met Bieslo naar Kessel. Een speciale ontmoeting voor zowel Har als de Kesselse spelers. De koppen weer omhoog en volgende week weer strijden om iedere meter, dan zal het beter zijn.