Egchel 2 - VV Kessel 2 (3-2)

Na de zwaarbevochten overwinning van vorige week waren de gemoederen goed gestemd binnen het kamp van VV Kessel 2. Iedereen had zich netjes ingehouden de avond voor de wedstrijd. Zelfs de vaste verslaggever had de bank verkozen boven de kruk in de lokale kroeg. Iedereen was dan ook netjes op tijd, op 1 persoon na. (ra-ra wie zou dat zijn)

Van vorige wedstrijden wisten we dat Egchel een aantal snelle en handige voorhoede spelers had, dit werd door Jan na de warming-up nog eens extra benadrukt. Tevens was het zaak dat er minstens zoveel, dan wel meer, inzit getoond moest worden als in de wedstrijd tegen HBSV. Met de neuzen in de zelfde richting liepen we naar het veld.

Na het start signaal ging het er gelijk fel aan toe, het was duidelijk dat Kessel weinig zin had om de 3 punten in Egchel te laten liggen. Echter geheel wakker was Kessel niet. 15 min in de wedstrijd, en door een foutje in de verdediging wist een speler van Egchel aan de Kesselse defensie voorbij te glippen, de 1-0 was een feit.
Kessel werd feller en kreeg nog een paar goeie kansen. Het waren Brokamp, Jimmy en Gé die het niet voor elkaar kregen om de bal tussen de 3 palen te plaatsen. Daarna was het wederom Egchel die de bal het net lieten kussen. De desbetreffende man stond 2,61 mtr buitenspel, maar dit vond de scheidsrechter niet belangrijk. De speler schoof daarna vakkundig de bal onder keeper Theis door 2-0.
Kessel werd nog feller, Brokamp werd zelfs zo fel dat hij een aantal overtredingen  achter elkaar maakte. Hierdoor kon de arbitrage er niet meer onderuit om hem een gele prent toe te delen. Enkele minuten later was het deze zelfde man die de gele prent goedmaakte. Dit deed hij door na een scrimmage de bal met zijn wreef tegen het net te persen. 2-1.
Maikel proefde dat Kessel 2 met een gelijkspel de rust in kon gaan en zette een solo in. Echter net voor de 16 werd deze door een Egchelse speler beëindigd. Voor “Sjutte” Rob de uitgelezen kans op de bal even over het muurtje heen te krullen en de gelijkmaker op naam te zetten. Helaas stond Rob zijn vizier niet op scherp en gingen we toch met 2-1 de rust in.

Na de toespraak van Jan en de heerlijke thee gingen we vol voor de winst. Er zou gewerkt moeten worden om deze 3 punten naar Kessel toe te trekken, maar onmogelijk was het zeker niet.

Die Mansschaft van Jan had er moeite mee om de gelijkmaker te maken. Het was duidelijk dat Egchel het “Reaktions-Fußball” goed onder de knie had. Kessel was namelijk bij uitstek de voetballende partij, kansen werden er voldoende gecreëerd. Echter bij een afvallende bal kwam Egchel er snel uit met hun buitenspelers. Ook in de 68e min was dit het geval wat resulteerde in de 3-1.
Om de een of andere reden bleef er toch strijdlust door de aderen van de kesselse partij stromen. Sjoerd, die normaal gesproken zeer tactisch en druk met inworpen bezig is, liet zien dat hij ook een goeie voorzet in zijn rechter schoen had. Met een rush langs de lijn gaf hij een prachtige bal voor het doel, daar stond Roger al in positie om de 3-2 binnen te schieten.
Boesjer en Gé werden beide gewisseld voor Zico en Jim P.
Zico ging op rechtsbuiten en Jim op de plaats van Maikel waardoor deze op de linksbuiten positie kwam. Met nog 10 min te spelen werd ook Juul “Huub” van de Beuken gebracht. Egchel voelde stront aan de knikker en begon aan een tactisch spel, door bij elke gelegenheid tijd te gaan trekken. Om nog meer druk uit te oefenen werd voorgesteld om achterin 1 op 1 te gaan voetballen. Joep die daardoor naar voren schoof kwam na een voorzet in botsing met de keeper van Egchel. Na deze botsing kon hij helaas de wedstrijd niet meer voortzetten, en stond Kessel met 10 man op het veld. Zowaar gewond bleef Kessel tot aan de laatste minuut gevaarlijk, maar trok helaas aan het kortste eind. De eindstand was dan ook 3-2.
Juul van de Beuken bedankt voor je getoonde inzet.

Doelpunten makers:
Willy Brokamp (1x)