Geen goed spel, wel de punten mee naar huis!

VV Kessel 5 moest deze zondagmorgen aantreden tegen een jeugdig HBSV 7. Dit team had de vorige week al een flink pak op de broek gekregen en aan ons de taak om dit deze week weer te laten gebeuren. 

Het was dan ook het plan van de leiders Eer & Joop om gelijk uit de startblokken te schieten tegen de jonge honden van Holt-Blerick zodat het geloof dat er wat te halen valt bij de tegenstander meteen weg zou zijn. Dit resulteerde in veel balbezit voor VV Kessel 5 maar de verdediging en het middenveld wist hier eigenlijk weinig raad mee. Het werd zodoende een rommelige wedstrijd waarbij 2 spelers van t Viefde al snel de wedstrijd moesten staken. De kwaliteit van de verdediging van HBSV was echter niet van hoogstaand niveau, hierdoor kreeg Kessel door afvallende ballen en andere fouten even goed voldoende kansen. Het was Bongie die in de eerste helft 2x een fout van de verdediging afstrafte en zo VV Kessel 5 op voorsprong zette. Danny Rijksen pikte het eerste doelpuntje mee in zijn debuut seizoen bij t Viefde en ook Paul maakte met een bekeken schot een doelpunt. De ruststand was dus 0-4 maar eigenlijk had VV Kessel 5 zelf weinig fatsoenlijke aanvallen gecreëerd. 

In de tweede helft zou dit beter moeten echter zat er vandaag weinig Jü in de benen van de spelers van VV Kessel 5. De jongens uit Hout-Blerick brachten een aantal frisse krachten in en kregen zelfs meer balbezit en kwamen er af en toe gevaarlijk uit. Dit resulteerde in 2 tegendoelpunten in de tweede helft na soms knullig verdedigen van Kessel kant. Daar tegenover stond dat t Viefde zelf ook nog 4 doelpunten maakte mede door de onkunde van HBSV en sommige mooie individuele acties van de spitsen Bongie en Paul. Uiteindelijk scoorde Bongie nog 1x Paul 2x en maakte de voorstopper van Hout-Blerick nog een prachtig eigen doelpunt. Eindstand dus 2-8. 

Na twee wedstrijd nog steeds de 100% score en een doelsaldo van +12. Dus het resultaat is eigenlijk gewoon goed te noemen! Aanstaande zondag tegen het eveneens op 6 punten staande Swalmen 4 treffen wij dus waarschijnlijk een betere tegenstander. Wij zullen dus uit een ander vaatje ( van Jimmie??) moeten tappen om de 100% score te behouden. Als dit lukt dan zal het vat van "Jimmie the Kiwi-plukker" met veel plezier en vertier geleegd worden.

P.S. Harrie was trouwens deze wedstrijd spoorloos verdwenen hopelijk is hij er zondag weer bij om ons te steunen! 

21-09-2014

HBSV 7 - VV Kessel 5  2-8

Volg VV Kessel ook op Facebook 

Sportpark De Roode Egge
Roode Eggeweg 6a Kessel
0774621833 - info@vvkessel.nl