Egchel 4 - VVKessel 3 (1-2)

Vorig jaar wist ons team (wat toen nog VVKessel 4 heette) te imponeren door als tweede in de competitie te eindigen. Hiermee moeten er momenten zijn geweest dat trainer Sjuul B. gemengde gevoelens zal hebben gehad van trots, maar ook angst dat hij daadwerkelijk zijn leiderschap af moest staan bij een kampioenschap.

Na het einde van het seizoen ontstond er wat rumoer toen bleek dat de oude garde van ’t derde de voetbalschoenen aan de wilgen zou hangen. Dit kon immers betekenen dat alle teams overhoop zouden gaan en er suiker werd gegooid in de tank van onze goed geoliede machine… Gelukkig is ons dit bespaard gebleven en bleef het bij een natuurlijke verloop van enkele spelers.
Desalniettemin gaat er grote dank uit naar de gestopte spelers; Marijn van Asseldonk, Tim Boots, Noud Peeters, Ward Trinus en Roger Verlaak. We hopen hen toch nog af en toe te verwelkomen aan het kalk van Wayne aan onze dug-out.
Daarbij willen we dan meteen onze nieuwe aanwinsten met trots presenteren: Erik Hoedemakers (staff), Michiel Sieben en Robin Zentjes. Hiermee hebben we behoorlijk wat jaren selectie-ervaring binnen weten te hengelen en kan de staff ook weer een beetje achterover leunen bij het uitvoeren van de zware taken.

Nou.. Tijd voor het nieuwe seizoen! Volop oefenwedstrijden en trainen voor een goede start… Een grove calculatie brengt ons op een trainings(loop)afstand van +/- 80km … Totaal, voor het hele elftal…

Enfin, dan laten we de kicks maar voor het eerst kennis maken met het gras van Egchel 4. Gelukkig was ook de vlagger net op tijd weer terug in het land der levenden om de hartverwarmende speech van trainer Sjuul B. mee te kunnen maken. De neuzen werden even gericht, al weten we helaas nog steeds niet hoe die app nou werkt. Tja, de wedstrijd stond op ons te wachten dus we moeten door!

De psychologische strijd begon meteen nadat aanvoerder Bart A. van veldhelft wisselde bij het verliezen van de toss. Dit leidde meteen tot kansen na aftrap, wat eigenlijk de hele eerste helft wel tekenend was. VVKessel 3 had kansen genoeg, maar Egchel leek het doel wel te heet hebben gewassen. Het viel op dat de Egchelse doelman niet denderend sterk was, dus werd geopperd zoveel mogelijk op doel te schieten.
In het midden van de eerste helft waren het Hans P. en Billy G. die een goede actie opzetten. Nadat Hans P. deze af wilde maken, was het de keeper die de bal niet goed kon klemmen wat een beetje klunzig overkwam en resulteerde in de 0-1.

IMG 1232
Helaas werd onze keeper net voor rust geveld door een te strak keepersbroekje na het nemen van een doeltrap. Kermend op de grond maande hij de scheids de wedstrijd stil te leggen. Het bleek toch een scheut in de lies te zijn, waardoor bankzitter Dion K. zijn kans schoon zag om zijn keeperskwaliteiten ten toon te stellen.

In de laatste minuten van de eerste helft waren er nog een kans voor Hans P. en een voor Koen W. na een puike voorzet van Ruud P. Beiden helaas mis. Tijd voor thee.

In de tweede helft werden enkele nieuwe krachten geïntroduceerd waaronder Erik H., Sjors T., en Matt S. Na de aftrap waren het enkele keren meteen de voorhoede van Kessel en centrumspeler Hans P. die gevaarlijk voor doel kwamen, maar niet wisten te scoren. Verder kwamen er wel enkele kansen voor Egchel, maar ook zij wisten het doel niet te vinden of Dion K. kon de ballen weg werken. “Je moet rennen op het juiste moment” hoor je weleens vanuit de zijlijn. Het werd ons overduidelijk dat het opstellen voor het nemen van een corner volgens Matt S. NIET het juiste moment is. Met een tergend (langzame) snelheid begaf hij zich dan ook naar de cornervlag om een op zich niet eens slechte corner te nemen. Helaas had de Egchelse verdediging hierdoor alle tijd om het doel potdicht te houden, waardoor scoren onmogelijk werd. Behalve de titel "Man of the match", leverde deze magistrale actie dan ook niets op...

Opmerkelijk was het overigens ook hoe Erik H. het presteerde een bal op +/- 1m voor het doel over te trappen. Daarnaast wist ook Hans P. met een fraaie vrije trap het leer niet het doel in te krullen, waardoor het gevaar op de gelijkmaker toch continu op de loer bleef. Een welkome aanvulling vanuit het tweede van Kessel in de vorm van Otto Naus wist echter de laatste linie (samen met de hele verdediging) van VVKessel 3 sterk in stand te houden.

Uiteindelijk was er dan ergens rond de 83e minuut toch een plotseling schot over de grond van Egchelse kant waarvoor Dion K. te laat op de grond lag en de stand plots gelijk stond. 1-1

Over het hele veld werd in deze laatste fase van de eerste wedstrijd gesnakt naar de laatste adem en was de koek behoorlijk op. De opnieuw ingezette Koen W. had wel nog wat bij te brengen en kon de bal over de rechterkant voorzetten op Sjoerd P. die voor de verlossing zorgde door de bal keurig over de keeper te lepelen waardoor deze machteloos voor de tweede keer werd gepasseerd. Hiermee was de eindstand bepaald.

1-2! De volle punten in de eerste wedstrijd! Ondanks dat, had iedereen de pijp behoorlijk leeg en bleef vreugde redelijk timide. Enige remedie; meters maken en trainen!

Volg VV Kessel ook op Facebook 

Sportpark De Roode Egge
Roode Eggeweg 6a Kessel
0774621833 - info@vvkessel.nl