Sportclub Leeuwen 2 – VV Kessel 2 (1 - 8)

De voorbereidingen van Kessel waren op 1 oktober niet optimaal, Ruud van Knippenberg kwam te laat omdat Max op tv was en Tom Bruynen was de auto vergeten mee te nemen naar de club terwijl hij op het rijschema stond. Al met al zijn we met 20 personen afgereisd naar Roermond om een potje te voetballen tegen sportclub Leeuwen.

Kessel begon sterk aan de wedstrijd en kreeg na 1 minuut al een grote kans, maar Yorman is stuitte op de keeper. Kessel bleef pressie zetten en de kansen volgden elkaar op. Kessel kreeg alweer een corner, hieruit volgde twee kansen eentje voor Otto Naus op 2 meter en daarna wist Bert Lenders de bal vanaf 1 meter niet in het doel te krijgen. Kessel blijft aanzetten en Sjoerd Kappel geeft een schitterende pass over de verdediging van Leeuwen op Bert Lenders, maar Bert stuit opnieuw op de Keeper van Leeuwen. Daarna krijgt Tom Bruynen de bal op het middenveld maakt een prachtige actie is zijn directe tegenstander kwijt, maar deze haalt hem lelijk van achter neer en Kessel krijgt een vrije trap net buiten de zestien. Kai Wulms gaat achter de bal staan en mikt de bal precies op het hoofd van Bert, maar Bert Lenders weet de kans opnieuw niet te verzilveren. De wedstrijd gaat door met enorme druk van Kessel, op de verdediging van Leeuwen. Sjoerd Kappel geeft opnieuw een schitterende pass door de verdediging, Stefan Schers gaat alleen op de Keeper af, maar krijgt de bal niet langs de keeper geschoven. Daarna volgt er mooie actie van deze zelfde Stefan Schers en met een prachtige steekbal zet hij Bert Lenders 1 op 1 op de keeper, Bert schiet de bal op fabuleuze wijze binnenkant paal in het doel. Hiermee komt de stand op 0 – 1 voor Kessel, zeer verdiend. Bert Lenders is daarmee ook meteen los, de eerst volgende voorzet van Tom Bruynen wordt meteen weer binnengeschoten door Bert. 0 - 2 Kessel. Net voor rust krijgt Leeuwen voor het eerst een echte grote kans, deze kans wordt meteen netjes binnengeschoten door de spits van Leeuwen.  1 – 2 Kessel. We gaan rusten in Roermond.

In de rust wordt er twee keer gewisseld, Ruud van Knippenberg komt er in voor Kay Wulms en Zico van Bergen komt er in voor Gijs Peeters. Ruud van Knippenberg brengt na 3 minuten spelen de “Hitlergroet”, voor ons is nog steeds niet duidelijk wat hem op het hart lag. Verder met de orde van de dag, Zico van Bergen geeft een prima paasje op Bert Lenders die de bal ontvangt en daarna meteen wordt neergehaald, vrije trap net buiten de zestien. Bert Lenders gaat achter de bal staan en schiet de vrije trap beheerst binnen. 1 – 3 Kessel. De wedstrijd kabbelt voort met het betere spel voor de Kesselnaren. Toch volgt er een gevaarlijke uitbraak van Sportclub Leeuwen, maar Kaz Naus komt goed uit en weet de kans voor Leeuwen om zeep te helpen. Kessel is weer wakker geschud en gaat meteen weer in de aanval, Tom Bruynen zet met een prachtig een-tweetje uit het boekje Ruud van Knippenberg vrij in de zestien, die de bal daarna feilloos in de hoek weet te schuiven. 1 – 4 Kessel. Daarna volgt een uitbraak via Bert Lenders en Stefan Schers, dit resulteert in een vrije trap, maar deze wordt overgeschoten door Stefan. Een minuut later volgt de volgende kans alweer, Stefan Schers zet de bal voor op Zico van Bergen die de bal beheerst in de lange hoek schuift. 1 – 5 Kessel. Vervolgens breekt Sportclub Leeuwen uit en de spits wordt net buiten de zestien neergehaald door Chris Jacobs. De aanvoerder van Leeuwen gaat de vrije trap nemen, maar Kaz Naus pakt deze bal op katachtige wijze. Kessel gaat weer verder waar het gebleven was, Bert Lenders staat bij de cornervlag en zet de bal prachtig voor op Zico van Bergen, maar Zico volleert de bal met zijn chocoladebeen net voorlangs. Ruud van Knippenberg gaat na zijn man te hebben gepasseerd alleen door op de keeper en is zoals gewoonlijk dodelijk in deze situaties. 1 – 6 Kessel. Kessel drukt door en dit resulteert meteen in de volgende kans, Zico van Bergen speelt mooi de man uit en gaat 1 op 1 op de keeper af, maar weet het netje niet te laten bollen. De volgende kans is voor Bert Lenders en maakt dit Cruijffiaans af met een prachtig stift. 1 – 7 Kessel. Bert Lenders mag hierdoor zijn eerste wedstrijd bal van het seizoen mee naar huis nemen. In de 74e minuut komt Good Old Victor Gielen in de ploeg voor Tom Bruynen. De man staat koud 2 minuten in het veld en zet met een prachtige assist Zico van Bergen vrij op de zestien meter, Zico knalt de bal laag en droog in de onderhoek. 1 – 8 Kessel. Kessel krijgt nog een laatste vrije trap net buiten de zestien, maar deze bal wordt door Stefan Schers net naast de kruising gemikt. Kortom een leuke wedstrijd met veel kansen waar Kessel ook gerust met 1 – 10 had mogen winnen. Volgende week staat MMC op het programma dan zullen de jongens van Jan Nijs waarschijnlijk meer weerstand krijgen. Voor diegene die een zin hebben in een mooie pot voetbal, de wedstrijd start om 11.00 uur op “Sportpark de Roode Egge”.