VV Kessel 1 – Crescentia 1 (7-1)

Kessel herpakt zich na valse competitiestart.

1 oktober – Afgelopen zondag heeft de hoofdmacht van VV Kessel de kater van vorige week weg weten te spoelen. Op het eigen sportpark werden de 3 punten eenvoudig in Kessel gehouden. Crescentia moest maar liefst 7 keer de bal uit het net vissen, en kwam met een enkele tegentreffer simpelweg te kort. Eindstand : 7-1.

Voorafgaand aan de wedstrijd had oefenmeester John Paulissen zijn formatie op enkele posities gewijzigd. Helaas zag Kessel haar spelmaker Wouter Hermans in de warming up de strijd staken. Wederom een enkelblessure hield de middenvelder deze middag aan de zijlijn. Tot zijn verassing mocht de 16-jarige Joep Jacobs dus starten op de felbegeerde “nummer-10-positie”. En dit deed hij met verve. In de 13e minuut wist Joep namelijk het verzet van Crescentia te breken. Zijn afstandsschot werd lichtelijk van richting veranderd en zeilde zo over de doelman heen: 1-0!

De Kesselse formatie wist in korte tijd over Crescentia heen te walsen. In de 15e minuut wisten de roodhemden de score al te verdubbelen. Wederom een afstandsschot was de Crescentia-doelman te machtig. Dit maal was het Bram Geraedts, die de treffer voor zijn rekening nam: 2-0! Weer 2 minuten later werd het zelfs al 3-0! Willem Kruijk draaide simpel bij zijn directe tegenstander vandaan, bedacht zich niet, en schoot de bal snoeihard in de lange hoek. Kessel zat dus al snel op rozen, helaas ging de ploeg wat laks om met haar riante voorsprong. Op een ferm schot op de lat na, beschouwde de publieke opinie in Kessel het restant van de eerste helft zelfs als “niet om aan te gluren”. Tijd voor een bakkie thee dus.

In de rust uitte Trainer Paulissen zijn tevredenheid, echter vond hij dat zijn ploeg in staat moest zijn nog meer pressie te spelen en meer doelpunten op het scorebord te krijgen. Dit was dan ook meteen de doelstelling en tevens het spelbeeld van de 2de helft.

Enkele minuten na rust wist Kessel de ban wederom te breken. Bram Geraedts kwam door over de rechterflank. Ondanks dat diverse aanvallers van Kessel voor het doel stonden te wachten, besloot de middenvelder zijn voorzet op een Crescentia-speler te richten. Helaas voor de ploeg uit het pittoreske Tungelroy belandde de bal via haar verdediger in eigen doel: 4-0! Een tijd lang gebeurde er niet veel op sportpark de Rode Egge, tot dat Willem Kruijk weer eens een opvlieging kreeg. De aanvalsleider van Kessel werd tussen twee man aangespeeld, vakkundig wist hij ondanks wat duw- en trekwerk zichzelf en de bal vrij te spelen. Het vervolg kunt u zichzelf inmiddels wel inbeelden. Ja hoor, de bal ging wederom snoeihard tegen de touwen: 5-0!

In het restant van de wedstrijd ging Willem dan ook opzoek naar zijn hattrick. 10 minuten voor tijd werd hem dan ook de ideale buitenkans vanaf 11 meter aangeboden nadat Bram Geraedts tegen de grasmat werd gelegd. Het publiek scandeerde echter de naam van invaller en inmiddels wel routinier Ruud van Knippenberg. Tot zijn teleurstelling eiste Willem Kruijk de bal toch zelf op en wist via de strafschop alsnog zijn felbegeerde hattrick te maken: 6-0!

Toch kon het elftal van John Paulissen zich na afloop iets aanrekenen, namelijk de tegentreffer. Als gevolg van een lichtelijke miscommunicatie tussen doelman Wouter Allard

en laatste man Stan Peeters wist Crescentia deze middag toch nog het netje te laten bollen. Stan kopte ongelukkig de bal over zijn (geruis- en geluidloos) uitgekomen doelman waarna het voor de spits van Crescentia een koud kunstje was de bal binnen te tikken: 6-1… De eindstand stond toen echter nog steeds niet op het scorebord.

Middenvelder Rick Peeters wist namelijk ook nog zijn doelpuntje mee te pikken. De bal werd over de grond breed gelegd, maar de bal was helaas iets te ver vooruit. Niemand behalve Rick in de VV Kessel selectie had deze bal dan ook binnen kunnen tikken; met zijn 1.98 en wel bekende “uitschuifstelten” wist hij als nog aan de bal te komen en de eindstand op het scorebord te zetten: 7-1!.

Een makkelijke zege dus voor de roodhemden uit Kessel waarmee de eerste 3 punten van dit seizoen zijn bijgeschreven. Volgende week gaat het eerste elftal op bezoek naar SVVH uit Heibloem, in de jacht op wederom 3 punten. Komt dat zien!