Reuver 5 - Kessel 4 (3-5)

Na de regelmatige overwinning tijdens de ouverture van het seizoen 2017-18, moest de tweede wedstrijd gespeeld worden tegen Reuver 5. Om 9:15u moest er verzameld worden, waarbij we nog eerst naar de glorieuze wedstrijd van Max Verstappen konden bekijken, aangezien de wedstrijd pas om 10:30u zou starten. Met name Bram Joosten had hier moeite mee, want hij had gister iets te diep in het glaasje gekeken bij het concert van The Ambassadors. Hoe dit kon gebeuren is nog altijd een raadsel.

De leiders toverde een alternatief 4-4-2 uit de hoge hoed met de snelle spelers Bompa en Bonji in de spits. Daarachter een verdedigend blok zoals we van teams uit Kessel gewend zijn. Jimmy Zeelen kwam net voor het beginsignaal aangesjokt, waarna hij de opdracht kreeg om deze zondag als vlagger dienst te doen en mocht geen minuut spelen deze wedstrijd. De vraag is natuurlijk of hij dit erg vond, verslaggever denkt van niet.

De eerste minuten van de wedstrijd werden nog wat afgetast en de zwakke punten van beide teams werden gezocht. Het zwakke punt van Reuver werd al snel gevonden bij de zeer beperkte rechtsback. Bompa hoefde weinig moeite te doen om deze verdediger in de luren te leggen. De eerste treffer van Kessel lag dan ook snel in het mandje, waarbij Bompa met een individuele actie de verdediging van Reuver pijn deed. De wedstrijd kabbelde rustig voort, waarbij Reuver langzaamaan wat sterker werd, maar de verdediging van Kessel stond als een huis. Naarmate de eerste helft vorderde kreeg Boelie de bal op het middenveld. Met een steekpass zette hij Bompa vrij voor de keeper die met een uiterste krachtsinspanning eerder bij de bal was dan de keeper en deze door de benen van de keeper in het netje deponeerde, hoppakee 0-2. Niets aan de hand zou je denken, maar de spits van Reuver maakte met een fraai doelpunt al snel 1-2.

In de rust werd er nogmaals op gehamerd om rustig te blijven en waar nodig de ruimte in de buurt van de rechtsback van Reuver op moesten zoeken. Helaas moesten we bij het opkomen van het constateren dat de rechtsback niet meer op het veld stond, erger nog, hij was al gedoucht en al.

De tweede helft ging weer rustig van start. Reuver probeerde wat meer druk te zetten, maar Kessel gaf geen krimp. Totdat Kessel een hoekschop kreeg. De corner werd afgeketst en kwam voor de voeten van Bompa. Hij bedacht zich geen moment en gaf een gevaarlijk schot op doel. De bal verdween tussen 6 benen pardoes in het doel, het derde doelpunt van Bompa was een feit. Daarna ging Reuver nog meer drukken om de aansluitingstreffer te forceren. Een hoekschop werd kort genomen en werd direct op goal geschoten. Bram “Stal Hendrix” Joosten stond bij de tweede paal en stond al klaar om deze bal weg te schieten. Helaas was het beeld nog erg troebel als gevolg van de zware avond bij The Ambassadors en schoot vol onder of over de bal heen, waarna de bal in het hoekje van de goal rolde, 2-3. Al snel werd het 3-3 door een mooi kopdoelpunt van een Reuverse speler. Kessel wankelde, maar door een snel genomen vrije trap van Bas Staaks, kon Bompa vrij doorstomen aan de zijkant. Hij zette met veel precisie voor, waarna Bonji de 3-4 simpel kon binnentikken. Reuver zette alles op alles om de gelijkmaker te forceren en ging achterin één op één spelen. Kessel probeerde onder de druk uit te komen door de ballen snel diep te spelen. Bij een diep gespeelde bal ging Bompa erachteraan. Hij verschalkte de verdediger en zette voor op Joep, waarna hij de bevrijdende 3-5 op het scorebord zette. Dit was tevens ook de eindstand.

Volgende week moet “Ut Veerde” uit tegen Swalmen 3.