VVKessel 3 - Panningen 5 (2-0)

Het was afgelopen weekend maar een druk programma; op tijd naar de kantine, terwijl Max Verstappen op kop ligt in de F1, potje voetballen, dames thuis kijken, 1e thuis kijken en bardienst draaien…

Laten we beginnen bij het begin. Aangekomen in de kantine konden we met z’n allen genieten hoe onze Max de race won. Nagenoeg met z’n allen.. Trainer Ralf was er nog niet. “Dat zal zal wel zijn omdat hij zo’n groot F1 fan is, hij zit vast thuis te kijken”, was de gedachte. Uiteindelijk bleek een kater en andere verplichtingen de reden.

De beschikbaarheid van spelers in ons team was deze week uitermate groot, zelfs zo groot dat Tom S. en Man of the Matt S. bij het 5e meespeelden. Keeper Theis B. kon er helaas niet bij zijn omdat de nieuwe grotere keepersbroek nog niet binnen was en hij dus nog “geblesseerd” bleef.

Na de aftrap waren de diverse kansen in het eerste kwartier al snel een feit; Bart L. schiet al in de eerste minuut op de kist, Koen W. kan doorlopen (tot aan de keeper) en Robin Z. geeft een ferme poeier op de lat. Dit laatste lukte Robin na 10 minuten nogmaals, waarmee het nog altijd 0-0 bleef. Niet lang daarna was het Ruud P. die knap voorbij zijn tegenstanders komt over de linkerflank en nog een voorzet vanuit de achterlijn weet te persen. Robin Z. probeert deze bal uit de lucht te halen, en weet na een rebound het doel te vinden. 1-0!

De eerste helft tekende zich vooral door (onafgemaakte) kansen vanuit Kesselse zijde, maar liet ook een prima opgesteld elftal zien. Het was dan ook al vrij snel dat de Panningse gasten snakten naar het eindsignaal (van de wedstrijd zelfs). De alcoholdamp deed ons dan ook sterk vermoeden dat menigeen de nacht ervoor behoorlijk was doorgezakt en de spelers de goesting kapot hadden…

Na het eerste doelpunt waren het nog een enkele keer dat Hans P., Ruud P. en Robin Z. (met name aan het einde van de 1e helft) hun kansen probeerden te verzilveren, maar wisten het doel niet meer te vinden. Mede door de goede verdediging had invalkeeper Luuc G. het aan Kesselse zijde minder druk en hoefde slechts enkele keren alert te zijn. Uiteraard was dit geen probleem.

Het leek erop dat Panningen niet al te veel bij te zetten had, dus werd getracht het sterke Kesselse spel ook in de tweede helft door te zetten. Om iedereen aan het spelen te brengen werden enkele wissels doorgevoerd waardoor ook Bart A., Erik H., Tom B. en Sjoerd P. het veld konden betreden. In de 56e minuut lukte het Tom B. om de bal mee naar voren te krijgen en netjes af te leggen op Michiel S., welke hier dankbaar gebruik van maakte en de 2-0 (vanaf enkele meters tot de goal) binnen werkte.

Ook in de tweede helft waren er behalve deze tweede goal diverse kansen te herkennen. Zo kreeg Sjoerd P. nog enkele kopkansen en mocht hij nog af en toe op doel schieten, wist Hans P. enkele ballen voor te zetten, maakte Tom B. nog enkele mooie acties al was het soms ook goed om de bal af te spelen, kon Bart A. net niet de kracht vinden om de bal binnen te poeieren en had Koen nog een pegel voorlangs het doel. Ondanks het goede spel en vele kansen bleef de score ook na de tweede helft 2-0.

Bij een 2-0 overwinning mag in principe gerust een feestje gevierd worden! Afgaande op de vlakke sfeer, leek het na afloop toch alsof iedereen wat meer had verwacht? Desalniettemin hebben we een gezellige middag gehad en mag tevens een voetnoot gezet worden dat ook de opkomst voor de training binnen ons team erg hoog was, wat zeker een compliment verdiend. Mogelijk dat dit aan de (voor onze begrippen) “nieuwe” ballen heeft gelegen.

Volg VV Kessel ook op Facebook 

Sportpark De Roode Egge
Roode Eggeweg 6a Kessel
0774621833 - info@vvkessel.nl