VV Kessel 2 - MMC 3 (2-4)

Na een klinkende 1-8 zege op Sportclub Leeuwen was de opdracht van vandaag duidelijk, opnieuw 3 punten pakken. Trainer Jan Nijs waarschuwde zijn team voor de wedstrijd voor op het papier sterke MMC, dit team won hun vorige 2 wedstrijden met groot verschil.

Kessel begon nogal matig aan de wedstrijd en na enkele kansjes van MMC kregen zij hun eerste corner. De gehele luchtmacht van Weert kwam mee naar voren en de bal werd bij de eerste paal snoeihard binnen gekopt, onhoudbaar voor onze goalie Kaz Naus.

Na deze vroege achterstand werd Kessel wakker, het spel lag goed in evenwicht en er waren enkele kansen voor beide partijen. Na een dik halfuur spelen wil een speler van MMC de bal aan de rechterkant voorzetten, tot grote verbazing van iedereen waait de bal in een keer in het doel. Wat een pech voor Kessel, 0-2.

Vlak voor rust komt Remco Paulissen gevaarlijk in het 16 meter gebied van MMC, de verdediger geeft een lichte duw waarna Remco naar de grond gaat… penalty. Deze mogelijkheid werd goed benut door aanvoerder Bert Lenders waardoor we aan de thee gaan met een 1-2 ruststand.

In de rust werd er duidelijk gezegd de tweede helft wél scherp te beginnen ten opzichte van de eerste helft. Maar na nog geen 2 minuten spelen in de tweede helft ligt de bal al in het netje… 1-3.

Kessel moest meer gaan aanvallen en dat deed het ook. Dit resulteerde in een goede aanval waarna Stefan Schers de bal in de lange hoek schoot, 2-3. Kessel was terug in de wedstrijd en ging op jacht naar de gelijkmaker. Na wederom een goede aanval van Kessel kwam de bal terecht bij Remco Paulissen, deze schoot de bal tegen de binnenkant van de paal, wederom was het geluk niet aan Kesselse zijde. Enkele minuten later kreeg Zico van Bergen een dot van een kans, helaas schoot hij deze langs het doel. (dit leek nog moeilijker dan de bal in het doel te werken)

Tien minuten voor tijd kreeg Kessel de deksel op de neus, de 2-4 werd binnen geschoten door de spits van MMC. Het Kesselse offensief was gebroken en de 3 punten gingen naar Weert.

Zaak om de volgende week de draad op te pakken tegen HEBES 2.