SVVH 1 - VV Kessel 1 (0-3)

Kessel matig in de afronding, maar wint desondanks overtuigend.

8 oktober – Het decor van deze voetbalmiddag was afgelopen zondag in Heibloem waar de hoofdmacht van VV Kessel eenvoudig de punten mee terug naar huis kon nemen. In een duel waarin SVVH enkel een figuranterol vervulde was Kessel met (slechts) 0-3 een maatje te groot voor de blauw-witten.

Met een simpele taak en dezelfde elf basisspelers werden de mannen van oefenmeester John Paulissen afgelopen zondag de wei ingestuurd. VV Kessel 1 zou ten koste van alles SVVH de punten afpakken en deze mee naar huis nemen. De wedstrijd begon voor de roodhemden dan ook voorspoedig. In de 3de minuut wist een aanvallend Kessel al op voorsprong te raken. Een goede dieptepass van Mike Verlaak werd door Joep Jacobs vanuit de achterlijn laag voorgezet. Vervolgens was Willem Kruijk zéér scherp bij de eerste paal en wist hij alweer zijn 5de competitietreffer binnen te tikken; 0-1! Deze scherpte voor het doel van SVVH was later echter bij zowel Willem als zijn medespelers niet meer terug te zien.

Het veld was weliswaar kletsnat, maar tijdens de wedstrijd regende het geen waterdruppels. Het regende wel kansen voor de Kesselse equipe. Tot onvrede van de supporters en technische staff stuitte de mannen van John Paulissen keer op keer op de excellerende doelman van SVVH. Of het nu de goalie uit Heibloem was, die zijn ploeg telkens weer uit de brand hielp, of dat de ballen zelfs helemaal niet op doel gingen, Kessel wist de voorsprong maar niet te verdubbelen. Met name de aanvallende spelers Willem Kruijk, Juul van den Beuken en Rick Peeters lieten tal van kansen onbenut. Ten opzichte van de kansen van Kessel zette zette de thuisploeg hier niets tegenover. De ploeg uit Heibloem creëerde in de eerste helft welgeteld 0 doelpogingen. Tijd voor thee dus met een 0-1 stand op het scorebord.

In de rust hamerde hoofdtrainer John Paulissen middels een “welgemeende donderspeech” erop dat de kansen in de tweede helft er in moesten en dat doelman Wouter Allard deze middag zijn doel schoon moest houden. Nadat laatst genoemde weer wat was opgewarmd tijdens de rust, tijd voor de tweede helft.

Het spelbeeld veranderde niet of nauwelijks. Kessel dicteerde tegen een zeer defensief Heibloem. Helaas deden de vele doelpogingen van de roodhemden ook in de tweede helft het net van SVVH niet bollen. De ploeg uit Heibloem werd net als in de eerste helft steeds uit de brand geholpen door haar doelman, of kansen werden door de Kesselse hoofdmacht zelf om zeep geholpen. Daarnaast kwamen de blauw-witten niet toe aan aanvallen.

In de 72ste minuut was het dan toch zover, Kessel wist eindelijk haar voorsprong te verdubbelen. Bram Geraedts stuurde Juul van de Beuken op de rechterflank de diepte in, die op zijn beurt de bal loepzuiver op de kruin van Willem Kruijk wist te leggen. Willem wist hier dankbaar gebruik van te maken en kopte vakkundig de bal tegen de touwen: 0-2! Kessel leek bevrijd en ging op jacht naar meer doelpunten. Helaas veranderde het beeld nog steeds niet en kwam er nog maar een treffer bij. Deze kwam op naam van invaller Jules Bruynen. Jules stond slechts enkele minuten in het veld toen hij vrij werd gespeeld in de zestien. Koelbloedig deed hij zijn medespelers voor hoe ze de keeper van Heibloem wél hadden kunnen verschalken. 0-3 dus. Dit was tevens ook de eindstand.

In de hele wedstrijd was slechts één (wel een noemenswaardige) kans voor de thuisploeg te vermelden. Enkele minuten voor tijd kregen de blauw-witten een vrije trap net buiten het zestien-meter-gebied. De bal werd netjes over het muurtje gekruld, mistte weliswaar wat snelheid, maar werd door Kessel-doelman Wouter Allard katachtig uit de hoek gevist. Zo hield de Kesselse goalie voor het eerst dit seizoen zijn doel schoon.

Volgende week staat de eerste Peel & Maas – derby op het programma. Op het eigen sportpark de Roode Egge komt tegenstander SV Egchel op bezoek. Een taaie tegenstander waarin Kessel weer op het scherpst van de snede en dan met name meedogenlozer in de afronding moet zijn.