VV Kessel VR 1 - FC Maasgouw VR 1 (2-12)

Wedstrijdverslag VV Kessel dames 1 – FC Maasgouw dames 1

Op zondag 8 oktober stond de tweede thuiswedstrijd voor de dames van Kessel op het programma. De zaterdagavond leek bij veel van de dames nog in de benen te zitten. Vanaf de eerste minuut liep Kessel achter de feiten aan. Dit resulteerde in een doelpuntenfestijn ten gunste van FC Maasgouw. Al na 10 minuten spelen stond er een achterstand van 0-3 op het scorebord. In de gehele eerste helft lukte het de dames niet het tij te keren. In de verdediging werden fouten gemaakt, waardoor het voor Keeper Ellen erg lastig was om de vele schoten op doel te keren. En in aanval lukte het ook niet om gevaarlijk voor het doel van Maasgouw te komen. In de laatste seconden van de eerste helft werd vanuit een goed genomen vrije trap de 0-10 voor Maasgouw gescoord.

Na een donderspeech van de trainer en ijzige stilte van de dames in de rust, werd de rug gerecht en waren de dames vastbesloten een betere versie van zichzelf te laten zien dan in de eerste helft. En dat lukte… Direct vanaf de start van de tweede helft zorgde Kessel in de aanval voor meer dreiging en moesten ook de dames van Maasgouw aan de bak in de verdediging. Nadat Inge Sieben de bal ontving op het middenveld speelde ze ‘m af richting Carly Spronk die hem zuiver in het doel schoot: GOAL! Het leek de dames goed te doen, want de stijgende lijn werd doorgezet. De verdediging stond beter en Maasgouw kwam steeds moeizamer richting Kessels doel. Ook de keeper stopte een aantal belangrijke ballen. Verder in de tweede helft kreeg een goed vrijgelopen Nadieh Verlaak de bal en passte ‘m netjes naar Carly Spronk. Carly kreeg het voor elkaar om maar liefst drie verdedigsters van Maasgouw te passeren en kon daarna de hoek kiezen. Het werd linksonder.. GOAL! Uiteindelijk is het Maasgouw nog maar twee keer gelukt om te scoren in de tweede helft. Einstand: 2-12. Na de kater van de eerste helft hield zowel staf als team een goed gevoel over aan de tweede helft. Bijna identiek aan de eerste wedstrijd. Hopelijk laten de dames deze vechtlust bij de volgende uitwedstrijd op 22 oktober, tegen Baarlo, meteen vanaf de aftrap zien.