Grashoek 3 - VV Kessel 3 (0-5)

Gedurende de week bleek het lastig te worden om voldoende spelers bij elkaar te krijgen. Waar trainer Sjuul B. nog een poging deed om afmeldingen terug te draaien, Draaide het balletje helaas juist de andere kant op en kwamen er nóg meer afmeldingen... Dit resulteerde dan ook in slechts 6(!) eigen spelers die zondags in de kantine stonden…

Tel daar (voor ons team) onbekende spelers, slecht weer en een oktoberfeest op de zaterdag in Kessel Eik bij op en de ingrediënten voor een twijfelachtige zondag zijn compleet.

Echter eenmaal compleet en eensgezind konden zelfs de wegafzettingen ons niet weerhouden om een weg naar de sportvelden van Grashoek te vinden. Paul P. was zelfs zo gretig dat hij onderhand de achteras onder zijn Mitsubishi driftte, al had hij dat zelf wellicht niet in de gaten…

Voor de statistieken is het wellicht interessant hoe de vork in de steel steekt:

 

Aanwezig VV Kessel 3:      Afgemeld VV Kessel 3:      Invallers:
Bart L.
Erik H.
Hans P.
Michiel S.
Ruud P.
Stanley C.
Bart A.
Bill G.
Erik N.
Koen W.
Matt S.
Robin Z.
Sjoerd P.
Sjors T.
Theis B.
Tom B.
Tom S.
Dion K.
Bart B.
Daan B.
Daan K.
Lars J.
Machiel K.
Otto N.
Teun
Yorman N.

De opstelling van trainer Ralf v. H. werd hiermee uiteraard een kunstig werkje waarbij de grote diversiteit van spelers en posities zo optimaal mogelijk werden neergezet.

Na de aftrap was dan ook iedereen even aan het aftasten en wennen binnen dit team. Na een kleine 10 minuten was Yorman N. voldoende gewend om over de rechterkant op het doel af te stevenen. Hierbij stuitte hij in eerste instantie op de Grashoekse verdediging, maar wist de bal toch te heroveren en behendigd binnen te werken. 0-1!

Vooral in het eerste gedeelte van de wedstrijd was het (als begrijpelijk) wat rommeliger aan Kesselse zijde en kreeg de thuisploeg enkele kansen om gevaarlijk dicht bij het doel te komen. Waar het vooraf leek dat iemand aangewezen moest worden voor de keepersfunctie, was het Daan K. die zich voor de wedstrijd zelfverzekerd aanbood. Een functie die hij goed wist in te vullen. Als vaste rots in de branding stond hij klaar om de ballen van Grashoek 3 weg te werken.

Verder waren er nog enkele fraaie voorzetten van Ruud P. te benoemen in de eerste helft die onder anderen Yorman N., Daan B. wist te bereiken, waar zij op hun beurt het doel niet wisten te vinden. Er werd fysiek gespeeld met hier en daar een overtreding. Waar Otto N. eerst onderuit gemaaid werd, was het dezelfde speler die even erna te maken kreeg met een stevige block van diezelfde Otto N. De rust keerde terug… Laat in de eerste helft wisselde de voorhoede van positie en was het weer Ruud P. (ditmaal over de rechterkant) die naar binnen trok en zijn linkerbeen wist vrij te spelen. Yorman N. wist nog net op tijd aan de kant te springen terwijl Ruud P. de bal met zijn linkerbeen de 0-2 binnenknalt.

Tegen het einde van de eerste helft kon Machiel K. ver naar voren komen zonder enige verdediging van Grashoekse zijde. Dit bracht hem in een mooie positie welke nog net op tijd werd opgemerkt door de oplopende Lars J. welke hem de bal aanspeelde. Machiel K. zal niet van plan zijn geweest dat hele stuk voor niks te hebben gerend en scoort netjes de 0-3.

In de laatste minuten is het wederom Yorman die (dit maal over linkse zijde) een mooie solo maakt langs de zijlijn af. Zijn voorzet schiet door iedereen heen, behalve Daan B. Hij weet de bal te controleren en zet de ruststand op de borden. 0-4!

Tijdens de rust wordt er gewisseld en mogen Bart B. en Erik H. (het Oktober duo) het veld betreden ten koste van Ruud P. en de lichtelijk geblesseerde Otto N.

In de tweede helft lukte het Grashoek (ondanks hun fellere start) niet om de wedstrijd te herpakken. De stootkracht was dan ook snel op, waardoor Kessel alweer snel aan zet was. Michiel S. kreeg nog een harde overtreding te verduren, maar beet zich er doorheen en kon verder spelen. Erik H. kreeg een buitenkans om de bal binnen te lopen, maar dat was te veel gevraagd op deze zondagmorgen.

Nadat de Grashoekse keeper na een kleine 10 minuten met een blessure uitvalt, lijkt het even of de nieuwe Grashoekse samenstelling een betere grip op de zaak krijgt, maar ook dat is van korte duur. Teun mag nog een keer van afstand een ferme trap op doel geven, Daan B. heeft nog een halve poging en zo gaat de bal nog wat heen en weer over het veld. Opmerkelijk was het overigens wel dat de normaal zo aanwezige Bart B. deze morgen amper aan zet kwam.

Daan K. krijgt nog enkele ballen weg te werken, maar weet de nul (in samenwerking met de wederom sterke verdediging) te behouden. De voorsprong wordt in de laatste minuten zelfs nog vergroot nadat Lars J. middels een één-tweetje met Daan B. voor het doel komt en de 0-5 kan inschieten.

Ondanks de belabberde opkomst van de eigen spelers wist dit samengestelde team prachtige resultaten te behalen! Hiervoor dan ook alle lof! Hopelijk bieden dergelijke uitslagen voldoende inspiratie om niet voor elke scheet het wekelijkse potje voetbal (op het laatste moment) af te zeggen.

Op naar het volgende duel!

Volg VV Kessel ook op Facebook 

Sportpark De Roode Egge
Roode Eggeweg 6a Kessel
0774621833 - info@vvkessel.nl