Met de hakken over de sloot!!

VV Kessel 4 – Sportclub Irene 7  3-2 (1-2)

Het vierde moest deze zondag aantreden tegen het altijd fanatieke Irene uit het Venlose achterland Tegelen. Het weer was koud en guur en de meeste hoofden van de spelers van het 4e waren ook niet okselfris. Dit kwam mede door de herenzitting die ervoor zorgden dat het alcoholpercentage van de meeste spelers nog hoger was dan normaal op een zondagochtend. Kessel kwam dan ook enigszins mak uit de startblokken. Dit resulteerde in een wedstrijd van bedenkelijk niveau, aangezien Irene wel hard werkte maar niet nauwkeurig voetbalde. Toch had de tegenstander vandaag de overhand, vrijwel elk duel en 2e bal werden in het begin gewonnen door de gasten. Eigenlijk voetbalt het 4e al een aantal weken onder zijn niveau, de verslaggever denk dat de weersomstandigheden een remmende werking hebben op de spieren van ons team. Enfin, Tegelen drong dus een beetje aan maar ontbreekt kwaliteit om echt gevaarlijk te worden. Pardoes staat het toch 0-1 een afgeslagen corner wordt in een keer op de pantoffel genomen en slaat als een kanonskogel in het doel van het 4e. Keeper Ruud Hillen stond aan de grond genageld. Ook hierna was het 4e nog steeds niet wakker want onze keeper had hierna nog een katachtige reflex nodig om erger leed te voorkomen. Kessel kwam daarna langzaam uit zijn schulp en uit een scrimmage maakte de roofvogel de 1-1. Bongie had zelfs de 2-1 nog op de schoen, na een snelle uitbraak over rechts gaf stal Hendrix een mooie voorzet op Bongie maar die faalde jammerlijk. Uiteindelijk dachten we met 1-1- de kleedkamer op te zoeken maar 1 minuut voor tijd maakte Irene ook nog 1-2. Met een kater (niet alleen van het voetbal) zocht het 4e de warmte van de kleedkamer op. Leider Danny wilde eigenlijk het hele team wisselen maar zoveel wissels hebben we niet, maar toch kwamen 4 nieuwe krachten het veld in na rust. Het niveau bleef even bedenkelijk al werd het 4e soms gevaarlijk. Zomaar uit een corner halverwege de 2e helft kopte de roofvogel geheel vogelvrij tergend langzaam de 2-2- binnen. Hierna golfde de wedstrijd op en neer en waren er nog wat mogelijkheden voor beide doelen. Vooral de ventielvrije trap van Brokamp zal door vele herinnerd worden, deze miste het doel maar op een haar na. Het leek erop dat de wedstrijd in een gelijk spel zou eindigen tot dat Bongie in de slot minuten van de wedstrijd op avontuur ging. Met zijn snelheid kon de verdediger van Irene niets anders dan ervoor springen iets wat door de scheids geïnterpreteerd werd als onreglementair, en dus een strafschop. De keeper ging naar rechts en dus schoot Bongie hem rustig binnen door het midden van het doel. 3-2 en meteen was de wedstrijd afgelopen, 3 punten in de pocket dat is het belangrijkste op de manier hoe is voor latere zorg. Zonder puntverlies de winterstop halen is het doel en daar gaan we vol voor!