VV Reuver jo11-2 - VV Kessel jo11-1 0-2

Vandaag stond de absolute topper op het programma tegen de nummer 2 Reuver.

Zowel VV Reuver als VV Kessel waren nog ongeslagen.

Maar doordat Reuver 2x gelijk had gespeeld en Kessel 1x, reisden we als koploper af richting Reuver.

Het veld bleek ondanks enkele graden vorst goed bespeelbaar. De eerste minuten waren wat onzeker aan Kesselse kant. Wellicht dat de zenuwen en kou toch een beetje vat op het team hadden. Toen na enkele minuten Wout geblesseerd uitviel, werd het zelfvertrouwen er niet beter op.

Reuver was in de beginfase iets sterker, maar Kessel gaf geen grote kansen weg. Na 10 minuten kwam er meer vertrouwen in het team en dat was te zien aan het voetbal. We gingen steeds meer op de helft van de tegenstander voetballen en creëerden ook kansen.

Een afstandsschot van Storm bleek onhoudbaar voor de keeper, 0-1.

Daarna kwam Reuver er steeds minder aan te pas. Alle duels werden gewonnen en we gaven geen kansen meer weg. Maar we kwamen zelf niet meer aan scoren toe in de eerste helft.

Na een korte pauze in de dugout werd iedereen nog op scherp gezet. Gelukkig was iedereen fit voor de 2e helft en met veel energie werd er na de rust begonnen. Reuver werd direct vastgezet op de eigen helft en we kregen enkele goede kansen. Halverwege de 2e helft viel eindelijk de verlossende 0-2 door een doelpunt van Juul: VV Kessel op rozen!

De scheidsrechter van Reuver had nog steeds de hoop dat Reuver (dat moest winnen) ook daadwerkelijk kon winnen. Jammer dat hij met enkele discutabele beslissingen de stempel op de wedstrijd probeerde te drukken. Gelukkig hebben onze jongens zich daardoor niet laten afleiden. De laatste 10 minuten werden professioneel uit gevoetbald. We gaven slechts 1x een kans weg, maar Joeri bewees (zoals elke week) een hele goede keeper te zijn.

Na 2 x 25 minuten stond de dikverdiende eindstand op het scorebord 0-2!

Omdat nummer 3 Baarlo ons in theorie nog kan achterhalen zijn we officieel nog geen kampioen. Wij zouden dan volgende week onze laatste wedstrijd tegen de nummer laatst moeten verliezen en Baarlo moet dan nog 2x winnen en in deze wedstrijden 22 doelpunten doelpunten goedmaken op ons. Maar dat laten we niet gebeuren. Als het weer en het veld het ook maar een beetje toelaten, gaan we vol voor de winst. Hopelijk is er volgende week geen algehele afgelasting zoals deze week in Kessel.

Zorg dat je erbij bent om onze jongens aan te moedigen. Zaterdag 9 december om 9:15u in Kessel! Op naar het eerste kampioenschap voor onze jongens!!!