FCV Venlo jo 17-2 - VV Kessel jo-17-1

2 december 2017

Op deze ijskoude zaterdagmiddag staat de topper tussen FCV-Venlo - VV Kessel op het programma. Als Kessel wint zijn ze zeker kampioen. Dus het wordt gas geven. Met een groot aantal supporters uit Kessel begonnen de jongens vol zelfvertrouwen aan de wedstrijd. Na een zenuwachtig begin van allebei de kanten was het na 5 minuten een geweldige steekbal van Dave op Rens. Rens kwam hierdoor 1 op 1 te staan met de keeper. Rens schoot de bal goed in maar deze werd van de lijn gehaald door een goed mee gerende verdediger.

Enkele minuten later na een goed tikitaka spel tussen Rens en Coy werd Tom aangespeeld en hij kon de bal op doel knallen. Het was een goed schot, maar niet goed genoeg om de keeper te verschalken. Na 15 minuten kreeg Venlo de eerste echte kans. Via een goede aanval omspeelden ze Len,  maar gelukkig stond daar onze allrounder Tren. Daarna gebeurde er een hele tijd niks totdat Mark Bongers aanlegde voor een vrije trap van 20 meter. Het was een niet al te best schot die ook werd gepakt door te keeper.

In minuut 20 was het moment daar !! Een corner voor Kessel altijd gevaarlijk met de tactieken van de trainer. Deze keer schreeuwde Wouter “tactiek 3” en ja hoor:  Rens kopte hem snoeihard binnen en 1-0 voor Kessel. Toen gebeurde er een tijd niks totdat Len een goede vrije trap goed uit de hoek redde. Enkele minuten later kwam de bal bij Mark terecht en toen deed hij waar hij zo goed in is: de solo inzetten. Hij omspeelde een stuk of 4 man en legde de bal haarfijn neer voor Rens die de 2-0 scoorde. Na een paar tegengehouden aanvallen door stofzuiger Jurre en allrounder Tren en de uitstekende backs was op deze ijskoude middag tijd voor thee.

De mannen van Kessel kwamen goed uit de kleedkamer, want er werd goed druk gezet en er werd een gevaarlijke vrije trap verdiend. Uiteraard mocht Mark "Bergkamp" Bongers aanleggen. Hij schoot de bal goed en leek de bal houdbaar,  maar niet voor de keeper van Venlo 3-0!

Enkel  minuten later lette Kessel niet goed op en maakte de linksbuiten van Venlo uit een goede solo de 3-1.  Het kampioenschap was nog niet binnen en de spelers moesten dus nog aanpoten. Wat Kessel daarna goed deed was de wedstrijd doodleggen. In de 70e  minuut mocht Mark weer  aanleggen voor een vrije trap. En ja hoor ! Deze ging er natuurlijk ook in: 4-1.

Daarna gebeurde behalve de afgekeurde  buitenspelgoal van Venlo niks meer. De scheids floot af en de sterrenformatie van Wouter Hermans is kampioen!!! Dit zou goed gevierd gaan worden na deze overwinning……….

……… daar was de verslaggever van overtuigd…….