Wedstrijdverslag VVKessel Vr1 - RKSVN Vr 1

Weken werd er al uitgekeken naar dé streekderby van 3 december: Kessel Vr1- Neer Vr1.
Terwijl alle wedstrijden in de wijde omtrek hartstikke afgelast waren door het gure weer moest en zou deze wedstrijd doorgaan. En zo geschiedde. De Neerse voetbalsters kwamen zelfs op de fiets, want ze wisten dat Kessel kampioen was van de derde helft. De dames van Kessel en Neer trotseerden de barre omstandigheden en stonden te popelen om elkaar te verslaan! Helaas voor Kessel werd het een minder spannende wedstrijd dan men van te voren had gehoopt. Hoewel veel meiden erop gebrand waren te winnen ontbrak het weer aan vechtlust. De Kesselse dames waren wederom te lief en verspeelden weer te gemakkelijk de bal. De schade kon enigszins beperkt blijven, de ruststand was 0-2. Na een donderspeech in de kleedkamer leek het in het begin van de tweede helft heel even beter te gaan. Aan de Neerse kant, maar ook aan de Kesselse kant viel een goal. Liz Janssen maakte na een fraaie aanval de 1-3. Dat bracht even zelfvertrouwen en de dames zaten er weliswaar veel meer bovenop. Heel even leek Carly Spronk uit te vallen nadat ze de bal hard, van korte afstand in haar gezicht geschopt kreeg. Maar uiteraard gaf Carly zich niet gewonnen en voetbalde verder. Uit een door Neeltje Muijsenberg super genomen corner, kreeg Fannie Fassotte de bal voor haar voeten maar verzuimde om deze tegen het net te rammen. Gemiste kans! Daarna was het op en schakelde Neer nog een tandje erbij. Maar liefst 5 doelpunten vielen er nog, waarvan er 3 toch zeer onnodig waren. Kortom een 1-8 eindstand en genoeg stof tot nadenken! Na de wedstrijd werd er even flink gebaald. Maar het was tijd voor de derde helft. Kessel kwam op een vroege voorsprong, maar aan het einde van de middag werd de stand gelijk getrokken, het bleef nog lang erg gezellig!