RKSVN 1 – VV Kessel 1 (1-3)

Kessel wint in matige derby

29 januari – Met de winterstop achter de rug mocht het eerste elftal van Kessel afgelopen zondag aantreden tegen RKSVN. Om aansluiting bij de top te behouden was het noodzaak de drie punten mee naar huis te nemen. Met de wind in de rug en een niet al te sterk optredende defensie van het buurdorp werd de wedstrijd in de eerste helft gewonnen. Eindstand: 1-3.

Na 2 maanden en 2 dagen geen wedstrijd meer te hebben gespeeld kon de kesselse equipe eindelijk weer eens aantreden. De start van de tweede seizoenshelft was niets minder dan een derby tegen Neer. Voordat Kessel zou afreizen naar het buurdorp, werd in Kessel de wedstrijdbespreking gehouden. Oefenmeester John Paulissen wilde zijn elftal op scherp zetten en het belang van deze eerste wedstrijd benadrukken. Zoals hij enige tijd geleden had “beloofd”, was het basiselftal gelijk aan waarmee Kessel in november tegen Eindse Boys was geëindigd. Kessel reisde af met haar vaste waarden, aangevuld met de jonge A-keeper Bart Jacobs vanwege een niet fitte Wouter Allard.

Na een vertraging van 3 kwartier, omdat de eerste scheidsrechter zijn komst had laten afweten, kon de wedstrijd aanvangen met een zeer fortuinlijke leidsman uit de 1e/ 2e klasse. Enfin, de wedstrijd ving om kwart over 3 aan en het was Neer die direct in het begin met een gevaarlijke aanval de Kesselnaren op scherp leek te moeten zetten. Daar waar Kessel nog wat zoekende leek, leidde een aanval binnen 5 minuten al tot een schot voorlangs het Kessels doel. Hetgeen de roodhemden voor gewaarschuwd waren door oefenmeester John Paulissen liet zich direct gelden. RKSVN heeft 2 snelle voorhoedespelers en probeert die veelal met de lange bal te bereiken. Dit bleek dus al direct in de openingsfase en Kessel was gewaarschuwd.

Niet alleen over de spitsen was Kessel attent gemaakt. RKSVN is dit seizoen namelijk ook een ploeg die lastig onder druk uit weet te voetballen. Na het eerste wapenfeit van de thuisploeg, zette Kessel voorwaarts druk in de vorm van Willem Kruijk. Het Kessels goudhaantje had goed opgelet tijdens de voorbespreking. Een te korte terugspeelbal op de keeper werd door Willem opgepikt. Zoals heel Kessel weet; zo’n kansen moet je Willem niet geven als tegenstander. Met eenvoud omspeelde hij de doelman om vervolgens in de 9e minuut de score te openen: 0-1 voor Kessel.

Direct na de tweede aftrap zette Kessel weer druk op de Neerse defensie. Zoals het een derby tussen beide ploegen het betaamt, werden er al in de eerste minuten de nodige overtredingen gemaakt, hetgeen in de 10e minuut voor Kessel tot de 0-2 zou leiden. Met de wind in de rug nam Rick Peeters, van ongeveer 25-30 meter van het doel, een perfecte vrije trap voor Kessel. In de Kesselse aanval dook (good old) Bert Lenders (32 winters jong) op als een waar fantoom. De vrije trap leek vanuit de zijlijn wel dwars door de ingekomen Bert heen te vliegen, werd dus door niemand aangeraakt, en belandde daarmee in de lange hoek; 0-2!

Op het gladde, modderige veld volgde een wat rommelige wedstrijd met balverlies aan beide zijden. Ook aanvallen strandden aan weerszijden. Daar waar Bart Jacobs met (schaats)kunst- en vliegwerk enkele goede reddingen bracht aan Kesselse zijde, wist ook Kessel enkele kansen niet tot een doelpunt om te zetten. Tot het moment dat de jonge tandem Kruijk-Peeters weer even ging draaien. In de 22e minuut werd Willem diep gestuurd, hij kapte zijn speler uit en bracht de opgekomen Rick in de gelegenheid te scoren. In eerste instantie leek de keeper achter de lijn redding te brengen. Voor de zekerheid roste Rick de teruggekomen bal dan maar snoeihard in de linker winkelhaak, buiten bereik van alles en iedereen; 0-3!

Over het restant van de wedstrijd kunnen we veel schrijven, maar het bleef een lastige derby met enkele kansen over en weer. Ook na de thee was het geen hoogstaand spel van beide teams, maar werklust dat op het veld werd neergezet. Het enig, echt noemenswaardig kansJE van Bram Geraeds zullen we vanwege de uitkomst verder ook niet beschrijven. De wedstrijd leek in een 0-3 te gaan eindigen, mede doordat de aanvallen van de oranjehemden (RKSVN) ook telkens strandden in de laatste linie. Onfortuinlijk moest Kessel in de 83e minuut toch een doelpunt incasseren. Ongelukkig stuitte een bal in de 16 tegen de arm van Luuk van Dael, waardoor de uitstekende leidsman wel moest fluiten. Neer benutte deze penalty en zette de eindstand 1-3 op het scorebord.

Door deze zakelijke overwinnen blijft de kesselse hoofdmacht in achtervolging op Grashoek. Volgende week zal voor Kessel een lastig duel volgen. De roodhemden nemen het dan thuis op tegen Altweerterheide. Kessel heeft revanche te nemen op de onfortuinlijke nederlaag in de eerste wedstrijd van het seizoen. Uit werd er namelijk met 3-2 verloren in een pittig duel. Alle zeilen zullen moeten worden bijgezet om bovenin mee te blijven draaien dit seizoen. Komt de wedstrijd van het eerste zien op sportpark de Roode Egge!