RKSVV 1 - VV Kessel 1 (1-5)

VV Kessel 1 pas in tweede helft op gang.

19 Februari – Afgelopen zondag stond de uitwedstrijd tegen RKSVV 1 op het programma. Met wat geluk in een slechte eerste helft, wist de Kesselse hoofdmacht in de tweede helft de wedstrijd naar zich toe te trekken. De middenmoter uit Swartbroek werd verslagen met een 1-5 eindstand.

Samen met, zoals later deze middag de titel werd toegekend, “het markt wief”, reisde het elftal van oefenmeester John Paulissen af naar Swartbroek. De equipe die ondertussen standaard is uitgerust met “vedette” Bert Lenders en de jonge/ verdienstelijke A-doelman Bart Jacobs, werd uitgebreid met goalie Kaz Naus. Wouter Allard is nog steeds niet fit, zelfs niet voor een eventuele invalsbeurt. In de voorbespreking werden de koppen op scherp gezet, mede vanwege de zure nederlaag tegen Altweerterheide van voor de caranval. De mannen werd duidelijk gemaakt dat RKSVV een fysieke ploeg is die fel aan het duel zou beginnen en Kessel onder druk zou willen zetten. Kessel zou met hoog tempo hier onderuit moeten voetballen.

Zoals zo vaak dit seizoen, kwam de lectuur van John ook uit. Alleen gold dit niet voor de Kesselse kwaliteiten. Het gevolg was een voor Kessel zeer slechte eerste helft. Het was Swartbroek die domineerde, terwijl Kessel slordig was in de passing, aannames en tactisch spel. Tegen de verhoudingen in kwam Kessel in de 15e minuut toch op voorsprong. De Kesselse voorhoede ging druk zetten, waarop een Swartbroek verdediger de bal terugspeelde op zijn keeper. Deze wilde de bal ineens wegwerken, maar een graspol deed vervolgens het werk; een onnoemelijke miszwaai van de keeper deed de terugspeelbal over de doellijn rollen. Een misser die de 0-1 op het scorebord bracht.

Na deze goal veranderde er niet veel aan het spelbeeld. Swartbroek zette vrij verdienstelijk druk en Kessel bleef een slordig spel neerzetten. Terwijl de wisselspelers zich aan het warmlopen waren voor een invalsbeurt, zag de Kesselse oefenmeester zijn team ook nog een penalty tegen krijgen. In de 40e minuut werd dit buitenkansje door Swartbroek afgemaakt; 1-1.

Vlak voor rust kreeg ook Kessel een penalty, waar tevens de start werd gemaakt met de titel “het markt wief”. De leidsman had niet meer in de gaten wie de overtreding op (de doorgebroken) Willem Kruijk had begaan en gaf de verkeerde speler geel. Als de leidsman goed had opgelet kon Swartbroek de wedstrijd met 10 man voortzetten, omdat de werkelijke overtreder al eerder geel had gepakt. Vanuit Kesselse zijde werd dit herhaaldelijk geroepen, waardoor een trouwe supporter later in de wedstrijd, na nog enige opmerkingen, deze titel kreeg van Swartbroek. Enfin, de penalty werd door Willem Kruijk benut en bracht de roodhemden in de 45e minuut op voorsprong; 1-2.

Tijdens de rust, met lauw/ koude thee, kregen de mannen van de hoofdmacht een ware donderspeech te horen en werd de tweede wissel al toegepast. Daar waar Joep Jacobs al was gewisseld voor Ruud v. Knippenberg, werd in de rust Mike Verlaak gewisseld voor Remco Paulissen. De derde wissel werd nog even achter de hand gehouden, maar het was de mannen wel duidelijk dat het in de tweede helft echt anders moest.

Na rust werd door Kessel wel het gewenste spel ingezet. Na het fluitsignaal werd er fel en vooruit gevoetbald. Dit resulteerde al direct tot kansen voor Kessel, welke na 5 minuten werd omgezet in een doelpunt. Willem Kruijk speelde zijn man uit over de flank en de lage voorzet werd door Bram Geraedts binnen getikt. Vijf minuten later werd de score verder uitgebreid. Daar waar linkspoot Remco voor was ingebracht, kwam tot uitdrukking. Een geslepen pass werd van het linker middenveld naar het strafschop gebied gebracht. Bert Lenders nam de bal in een keer op de pantoffel en schoot zo de 1-4 tegen de touwen.

Enkele kansen voor Kessel later kwamen de roodhemden op rozen te zitten. De nummer 4 van Swartbroek kreeg uiteindelijk toch zijn tweede gele kaart en mocht alsnog het veld verlaten. Degene die langs de kant wellicht dacht dat de score nu verder werd uitgebreid, werd lange tijd teleurgesteld. Tegen 10 man wist Kessel lange tijd niet meer te scoren. Of kansen werden zelf om zeep geholpen, of de doelman van Swartbroek revancheerde zich voor de eerder gemaakte misser. Ook Kessel goalie Bart Jacobs moest nog een paar keer optreden en zelfs Tom Ottenheijm een bal vlak voor eigen doel over koppen om een tegentreffer te voorkomen. In de 85e minuut werd uiteindelijk de eindscore op het bord gezet. Willem Kruijk wist in een zoveelste aanval zijn tweede goal mee te pikken.

Met de 1-5 eindstand neemt Kessel de 3 punten mee naar huis. Geen grootse wedstrijd, maar wel 100% resultaat. Volgende week zondag zal het echt anders moeten. Dan mag Kessel afreizen voor de altijd lastige, fysieke derby in Egchel. Kessel zal dan op volle sterkte moeten strijden om de drie punten mee naar huis te nemen.