SV Grashoek 1 - VV Kessel 1 (0-3)

Overtuigende winst Kessel op koploper

12 Maart – Na afgelopen zondag is de spanning weer helemaal terug in de vijfde klasse D. Kessel won overtuigend met 0-3 van koploper SV Grashoek, waardoor het verschil terug is gebracht naar 3 punten.

Het was voor de Kesselse hoofdmacht weer aanhaken of voorlopig afhaken. Voordat er werd afgereisd naar Grashoek werd de wedstrijdbespreking in Kessel gehouden. Oefenmeester John Paulissen wilde zijn mannen op het scherpst van de snede laten starten. Hij maakte duidelijk dat de spelmakers van Grashoek uitgeschakeld moesten worden. De voorhoede, mid-mid en rechtermiddenvelder die in de thuiswedstrijd Kessel het leed hadden gebracht, zouden deze zondagmiddag volledig lamgelegd worden. Bram, Mike, Tom, Knippie en Noud waren de aangewezen mannen om dit voor elkaar te krijgen. Na een felle warming up kon de wedstrijd aanvangen.

Daar waar Kessel wel eens een lastig eerst kwartiertje ondervindt, startten de roodhemden direct gretig tegen de koploper. Grashoek probeerde pressie te leggen op de Kesselse equipe, maar deze laatste liet zich niet van de wijs brengen. Na de eerste minuten veelal in evenwicht op het middenveld gespeeld te hebben was het Kessel die steeds meer de overhand kreeg. Dit drukte zich dan ook uit in de eerste aanvallen voor Kessel. De aanwezigen zagen de aanvallen niet resulteren in een doelpunt, maar hadden ondertussen wel in de gaten dat Grashoek een lastige middag stond te wachten. De koploper werd namelijk steeds meer in alle linies afgetroefd en kwam zelf niet aan het voetballen door een collectief sterk Kessel.

In de 15e minuut kwam Kessel dan ook verdiend op voorsprong. Een uittrap van de Grashoek goalie kwam bij Kessel in de voeten, waarna direct de omschakeling volgde. Rick Peeters werd vrijgespeeld voor de keeper en schoof de bal beheerst naast de doelman in het doel; 0-1. Na dit doelpunt bleef Kessel verdienstelijk druk zetten en Grashoek kwam er gewoonweg niet aan te pas. Een volgende grote kans volgde. Dit keer was het de tandem Bert – Willem die lekker op dreef was. Na een mooie combinatie kon Bert uithalen, maar zijn poging werd door doelman Clephas buiten het doel gehouden.

In de laatste minuut van de eerste helft wist Kessel haar goede spel nogmaals te belonen. Een vrije trap van Rick Peeters ketste via de muur terug het veld in. Bram Geraedts schatte de bal op waarde en legde vanaf 20 meter aan met een bekeken schot. De Grashoek goalie wist de bal te keren, waarop Bert Lenders er als de kippen bij was om de 0-2 binnen te tikken. Een ideaal moment om net voor rust met een 0-2 voorsprong van de thee te genieten.

Tijdens de thee uitte John zijn tevredenheid over het spel, maar Kessel was er nog niet. De tweede helft zou ook eenzelfde instelling en spel neergezet moeten worden. Bij aanvang van de tweede helft ging Kessel dan ook verder waar het gebleven was. In de 50e minuut werd de wedstrijd ook in het slot gegooid door goudhaantje Willem Kruijk. Na een prachtige solo kapte Willem op randje 16 naar zijn linker. Met een snoeihard schot verraste hij heel Grashoek en de bal belandde in het bovennet; 0-3.

De koploper bleek gebroken en kon het de roodhemden niet meer lastig maken. Kessel ging ook wat rustiger voetballen, waardoor de wedstrijd ook werd “uitgevoetbald”. Enige echte opleving kwam nog in de tweede helft toen Willem Kruijk op een dieptepass van Bert alleen op Grashoeks doel afstormde. De inzet van Willem belandde hard tegen onderkant lat, waardoor de thuisploeg erger leed werd bespaard.

Een verdiende overwinning voor de Kesselse hoofdmacht, dat collectief de koploper heeft overtroffen. Dankzij de resultaten van de concurrentie heeft Kessel de 2e plaats terug en nu nog een achterstand van 3 punten op Grashoek. De competitie is pas op de helft en de spanning is weer helemaal terug in de vijfde klasse D. De overwinning werd vervolgens gezellig afgesloten bij het einzelgänger feestje in Kessel Eik. Ook dat hoort erbij, maar na deze zondag moeten de roodhemden scherp blijven. Volgende week zal Kessel namelijk weer alle zeilen bij moeten zetten om de punten in eigen huis te houden tegen VV VOS.