VV Kessel 2 - SV Haelen 2 (1-4)

KESSEL VERSPEELD GOED RESULTAAT IN DE TWEEDE HELFT.

12 Maart – Afgelopen zondag stond voor het 2e een wedstrijd op het programma tegen titelkandidaat Haelen 2. Een loodzware opgave voor de roodhemden, wetend dat de heenwedstrijd kansloos met 4-0 verloren ging.

Na 3 wedstrijd loze maanden mochten de mannen van Jan Nijs weer de wei in. Met een sterke selectie op papier hadden de mannen van Kessel goede moed om hier een goed resultaat neer te zetten.

De beginfase was aantrekkelijk, het spel golfde op en neer met wat kansjes aan beiden zijden. Kessel kon goed mee met Haelen, toch hadden zij het lichte overwicht. Kaz Naus liet zijn klasse zien: met 2- katachtige reddingen voorkwam hij een voorsprong voor Haelen.

Na een halfuur spelen gaat het toch mis, de balvaste spits van Haelen werd aangespeeld binnen de zestien, deze schoot de bal zuiver in het hoekje 0-1.

Kessel liet het hoofd niet hangen en bleef goed voetballen, het deed zeker niet onder voor dit Haelen.

Vlak voor rust wist Kessel de stand gelijk te trekken. Jirry Roumen schoot vanaf een meter of 20 op doel, de doelman van Haelen keerde dit schot waarna Daan Zeelen er als de kippen bij was om de 1-1 binnen te schieten. Een ideaal moment om net voor rust op gelijke hoogte te komen.

In de rust werd er gehamerd op het feit dat we zo door moesten gaan voetballen. Niet verslappen want daar weet deze tegenstander wel raad mee.

Maar helaas ging de tweede helft niet zo als de eerste helft. Kessel was een stuk zwakker en Haelen had de overhand. Defensief stond Kessel niet zo sterk als in de eerste helft en enkele persoonlijke fouten zorgden voor drie doelpunten voor Haelen. Erg pijnlijk aangezien Kessel de eerste helft nog zo sterk stond te voetballen tegen Haelen dat zelfs meestrijd voor de titel.

Een zure 1-4 nederlaag dus voor Kessel, met een hoopgevende eerste helft in het achterhoofd.

De tweede helft snel vergeten en de komende week weer hard trainen want er moeten toch echt punten gaan komen voor Kessel 2.

De volgende week heeft Kessel een weekend vrij. Op 25 maart staat een thuiswedstrijd op het programma tegen SVC 2000. Dus komt dat zien op Sportpark de Rode egge wegge om 11.00.