VV Koningslust 1 – VV Kessel 1 (1-1)

PUNTEN VERDEELD NA SPANNENDE SLOTFASE

26 maart – Afgelopen zondag stond de altijd lastige derby tegen Koningslust op het programma. Het matige spel, dat eer deed aan het matige veld, leek op de brilstand af te stormen. In de laatste minuten werd er twee keer gescoord, beide ploegen eenmaal, waardoor de terechte eindstand werd bereikt: 1-1. De spanning in de top van de vijfde klasse D blijft groot.

Afgelopen zondag stond de Kesselse equipe weer een belangrijke wedstrijd te wachten. Rivaal Koningslust stond op het programma. Er mocht niet verloren worden om de aansluiting aan de top te houden. Tijdens de wedstrijdbespreking maakte oefenmeester John Paulissen duidelijk met dezelfde tactiek de wedstijd in te gaan als tegen Grashoek. Nu waren het de mid-mid en de aanval van Koningslust die in de zakken van de Kesselse spelers moesten verdwijnen. Een tegenslag kwam helaas tijdens de felle warming up. Mike Verlaak raakte geblesseerd en kon niet spelen. Luuk van Dael was de vervanger van de linksmid.

Bij aanvang van de wedstrijd was het Koningslust die direct pressie naar voren uitoefende. Zij hanteerde veelal de lange bal, waarop pressie van de snelle voorhoede volgde. Daar waar de bedoelingen groots waren van de Kesselse equipe, waren de roodhemden niet bij machte een goede wedstrijd neer te zetten. Mede doordat het veld veel geleden heeft van de slechte weersomstandigheden, was ook Kessel genoodzaakt de lange bal te hanteren. Het spelbeeld was dus vooral pijlen naar voren toe van beide teams, een spel dat voor Koningslust beter uitpakte in de eerste helft doordat zij gretiger was in de duels.

Daar waar Koningslust wellicht dreigender was dan Kessel wist zij geen echte kansen af te dwingen. De grootste kans in de eerste helft kwam daarentegen van Kesselse zijde. Bert Lenders kon via een standaardsituatie op goal koppen, maar kon onvoldoende richting en snelheid aan de bal geven om tot scoren te komen. Op veel overtredingen na aan weerszijden, was er niet veel meer te vermelden deze eerste helft.

De eerste helft op Sportpark de Lust, deed de naam dus geen eer aan voor de toeschouwers. Tijdens de thee werd erop gehamerd dat de Kesselse equipe een tandje bij moest zetten om tot een overwinning te komen. Het was in ieder geval van essentieel belang dat Kessel geen doelpunt tegen kreeg.

Het spelbeeld veranderde na rust nauwelijks. De passie en strijd waren nadrukkelijk aanwezig, maar er werd niet mooi gevoetbald. Pas laat in de tweede helft ontstond een grote kans voor Kessel; Willem Kruijk omspeelde de geel-zwarte verdediging in een prachtige solo, maar kreeg de bal niet aan de goede kant van de paal binnen gewerkt. De wedstrijd leek op een verdiende, bloedeloze, 0-0 af te stevenen. Enkele minuten voor het eindsignaal kwam hier echter verandering in.

Bij een Kesselse aanval, werd er simpel balverlies geleden op de helft van Koningslust. Het veld lag open en er volgde een bijna veldlange, verdienstelijke, rush van middenvelder Nick Rongen. Met zijn snelheid wist hij de middenvelders achter zich te laten en stuitte rond de 16 pas op de ingezakte defensie van VV Kessel. Hij sneed vervolgens door de verdediging en tikte de bal in de benedenhoek tegen de touwen; 1-0. Nick leek de man of the match te worden.

Gelukkig voor Kessel kwam hier in de laatste minuut van de reguliere speeltijd verandering in. In een uiterste poging van Kesselse zijde, met alles of niets voetbal, bleef het slotakkoord niet uit. Rick Peeters schoot met een prachtig afstandsschot van 20 meter de 1-1 binnen en werd de eindstand behaald.

Met dit gelijkspel is de Kesselse hoofdmacht voorlopig verzekerd van 3 punten voorsprong op concurrent Koningslust. Door het gelijkspel van lijstaanvoerder Grashoek blijft het verschil met de koploper op drie punten staan. De spanning blijft dus om te snijden in de kop van de vijfde klasse D. De Kesselse hoofdmacht zal alles op alles moeten blijven zetten om bovenin mee te blijven draaien en mag dit volgende week in eigen huis doen tegen VCH.