VV Kessel 1 – VCH 1 (12-0)

DOELPUNTEN FESTIJN OP DE ROODE EGGE

3 april – Afgelopen Paasmaandag stond de wedstrijd tegen het lager geklasseerde VCH op het programma. Met 12 doelpunten werd het een waar doelpuntenfestijn voor de Kesselnaren. Belangrijker, de drie punten bleven in Kessel en de tweede plaats in de vijfde klasse D is terugveroverd.

Na de felicitaties aan beide heren Kruijk, wegens de verjaardag van de oudste heer des huizes, werd de wedstrijdbespreking gehouden. Er werd een korte terugblik gegeven op de minder mooie wedstrijd tegen Koningslust vorige week. Oefenmeester John Paulissen gaf aan dat de drie punten het enige was dat vandaag telde. Met dezelfde strijdlust en passie als vorige week en hopelijk wat beter spel, zou dat mogelijk moeten zijn. De back posities van vaste waarden Tom Ottenheim en Ruud van Knippenberg zouden, wegens blessures, ingevuld worden door Joep Jacobs en Kay Wulms.

In de openingsfase wilde Kessel druk uitoefenen op de bezoekers uit de Boekend. Door snel de bal te veroveren en druk uit te oefenen wilde Kessel snel de score openen. De (eind)passes waren het eerste kwartier niet zuiver genoeg, waardoor ook de roodhemden veel balverlies leden. Kessel had wel het overwicht en na een wellicht wat rommelig ogende openingsfase, ging het bij de Kesselse equipe wat beter lopen. In de 19e minuut werd de score dan ook geopend. Een voorzet vanaf de linkerflank werd door de gehele verdediging van de gasten gemist, waarop Bert Lenders bij de tweede paal de bal naast de VCH goalie schoof.

In de wedstrijd die volgde werd vooral op de helft van de tegenstander gevoetbald. De roodhemden maakten het VCH dermate lastig in de opbouw, dat zij amper meer op de helft van Kessel wist te komen. Een kleine 20 minuten later wist Bert Lenders dan ook zijn tweede van de middag te maken. Na een beheerste aanname en een kapbeweging wist hij de verdediging te omzeilen om vervolgens met zijn linker de doelman voor de tweede keer te verschalken. Na deze 2-0 wist Willem Kruijk met een krachtig schot zijn team in de 41ste minuut op een comfortabele 3-0 te zetten en met deze stand van de thee te genieten.

Tijdens de rust maakte John zijn team duidelijk dat het spel wel wat sneller mocht dan de eerste helft. VCH zou dan gebroken kunnen worden en de voorsprong uitgebreid worden. Wegens een blessure van vorige week, werd Mike Verlaak voorzichtigheidshalve gewisseld voor Remco Paulissen.

Na rust zette de Kesselse hoofdmacht verdienstelijk druk op de gasten uit Blerick. Er werd ook beter gevoetbald, wat in de 50e minuut resulteerde in de 4-0 door Willem Kruijk. De tegenstander was gebroken en de woorden van de rust werden omgezet in een Kesselse overmacht. Iedere 5 minuten die volgde was het raak, waardoor er nog maar liefst 8 keer werd gescoord in de tweede helft; Bram Geraedts 2x, Jules Bruynen 2x, Willem Kruijk 2x, Remco Paulissen en Noud Peeters ieder 1x. Laat staan dat Kessel ook nog niet te missen kansen zelf om zeep hielp in de tweede helft. VCH kwam er op een vrije trap na gewoonweg niet aan te pas deze middag. De sportieve wedstrijd eindigde met een 12-0 overwinning.

Met deze riante overwinning zaak voor Kessel met twee voeten op de grond te blijven staan. Er wacht nog een zwaar programma en het zal lastig genoeg zijn bovenin mee te blijven draaien. Met zes teams die nog volop in de race zijn bovenin te eindigen aan het eind van dit seizoen, kan een misstap direct leiden tot een plaats in de middenmoot. Volgende week de uitdaging de drie punten mee naar huis te nemen in het uit duel tegen Crescentia.