Crescentia 1 - VV Kessel 1 (0-7)

VV KESSEL WEINIG MOEITE MET CRESCENTIA

9 april – In de lentezon stond afgelopen zondag de wedstrijd tegen Crescentia op het programma. Met een overtuigende overwinning gingen de drie punten mee terug naar Kessel. Met een aantal gemiste kansen werd de eindstand bepaald op 0-7.

Na de felicitaties aan “El Capo” en het verwijderen van het dak van een van de auto’s, werd op deze zonovergoten dag afgereisd naar Tungelroy. In het kleedlokaal wees oefenmeester John Paulissen zijn mannen op het belang van een overwinning. Naast dat alle concurrenten hun inhaalwedstrijden hadden gewonnen, was het sowieso zaak voor Kessel de drie punten mee naar huis te nemen in de race bovenin de 5e klasse D te eindigen. Door voorwaartse druk en snelle balveroveringen mocht de thuisploeg niet aan het voetballen komen. Daarop zou de Kesselse hoofdmacht snel tot scoren moeten komen. Met enkele wijzigingen in de basis vanwege kwetsuren, kon de wedstrijd aanvangen.

Of het de warmte was op deze zonnige lentedag of niet, in de openingsfase hadden de roodhemden wat moeite het spel neer te zetten. Crescentia kwam weliswaar vanaf het begin er niet gevaarlijk uit, maar Kessel had moeite snelheid in haar combinatiespel te krijgen en hierdoor overmacht te creëren. Desondanks zagen de aanwezigen na ongeveer 10 minuten de eerste kansen voor Kessel ontstaan. Helaas werden deze zelf om zeep geholpen en leek “de vloek tot niet kunnen afronden” van vorige week te zijn overgestapt van een middenvelder op de voorhoede.

In de 23ste minuut was het gelukkig wel raak. De in de basis gestarte Remco Paulissen kwam in de 16 aan balbezit. Met een uiterst secuur schot wist hij met zijn rechter de bal via de paal binnen te schieten; 0-1. Nog geen 10 minuten later bedacht Remco zijn schot maar eens te herhalen. Na een splijtende pass van rechtsmid Bram Geraedts kwam de bal bij onze linksmid in de voeten. Wederom met uiterste precisie schoot Remco de bal via de rechterpaal binnen; 0-2.

De voorsprong verdubbeld en de Kesselse equipe kreeg ondertussen nog duidelijker de overmacht op het veld. Ook de combinaties werden beter gevonden, wat 7 minuten na de 0-2 tot het volgende doelpunt leidde. In de 38ste minuut was het Willem Kruijk die met een snoeihard schot de 0-3 tegen de touwen schoot. Op slot van rust maakte het Kesselse goudhaantje een prachtige solo, waarna hij de bal aflegde voor de mee opgekomen Joep Jacobs en werd met 0-4 de ruststand bereikt.

Het was duidelijk dat Kessel deze wedstrijd niet meer uit handen zou geven. Toch werden de mannen tijdens de thee nog op scherp gezet, zodat de drie punten ook daadwerkelijk mee naar huis gingen.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet. Kessel had het overwicht en er werd veelal op de helft van Crescentia gevoetbald. In de 54ste minuut was het Willem Kruijk die zijn tweede van de middag voor zijn rekening nam. Wederom was een hard schot de Crescentia goalie te machtig; 0-5. De daarop volgende aanvallen van de roodhemden werden of niet goed uitgespeeld of de kansen werden om zeep geholpen. Het duurde een kleine 20 minuten voordat de “vloek” werd opgeheven.

Bert Lenders wist in de 70ste minuut weg te draaien van zijn tegenstanders en met een beheerst schot de 0-6 binnen te tikken. Vijf minuten later was het dezelfde Bert die wederom het netje deed bollen en zo de 0-7 op het scorebord liet verschijnen. De equipe gaf wat minder gas en voetbalde zakelijk de wedstrijd uit. Crescentia die een enkele keer op de helft van de Kesselse hoofdmacht wist te komen, wist geen gevaarlijke aanval hieruit voort te brengen.

Een zakelijke en degelijke 0-7 overwinning, waarop de punten verdiend mee naar huis gingen. Donderdag a.s. wacht Kessel de Peel en Maas derby tegen het altijd lastige Egchel. Een wedstrijd waarin Kessel, zoals altijd tegen de oranjehemden, alles op alles zal moeten zetten om mogelijk tot een overwinning te komen. De 3 punten zijn noodzakelijk om bovenin mee te kunnen blijven draaien en niet af te zakken naar de middenmoot. Komt de wedstrijd op sportpark “de Wietel” aanschouwen, aanvang 18:30 uur.