SV Egchel 1 - VV Kessel 1 (0-7)

WEDEROM OVERTUIGEND VV KESSEL

13 april – Afgelopen donderdag stond de inhaalwedstrijd tegen SV Egchel op het programma. De altijd lastige Peel en Maas derby werd met fases van mooi combinatie voetbal overtuigend gewonnen met 0-7. Een goede wedstrijd die veel aandachtspunten verdient.

Om 17:30 werd afgereisd naar Egchel voor de inhaalwedstrijd tegen de oranjehemden. Doordat de wedstrijdbespreking dinsdags na de training al had plaatsgevonden, zette oefenmeester John Paulissen in een korte en krachtige speech zijn mannen op scherp. Fel beginnen, de angels van Egchel uitschakelen en verder zaak de drie punten mee naar huis te nemen.

Zo gezegd startte de Kesselse equipe ook direct fel aan de wedstrijd. De eerste kansen voor Kessel ontstonden ook al snel in de wedstrijd. Het vizier stond nog niet volledig op scherp waardoor de score aan Kesselse zijde nog even uitbleef. Daarentegen kwam ook Egchel er een aantal keren gevaarlijk uit. De verdediging liet zich in de uitbraken van Egchel gelden, waardoor het gevaarlijkste moment van Egchel kwam uit een standaard situatie. Een corner werd aangenomen, geschoten binnen de 16 en via de vingertoppen van de Kesselgoalie kwam de bal op de lat. De rebound werd vervolgens recht in de handen van onze doelman gekopt.

Niet lang daarna werd in de 17e minuut dan toch de score geopend door Kessel. Joep Jacobs werd na een combinatie over de rechterflank de diepte ingestuurd. Zijn lage voorzet werd vervolgens bij de eerste paal door Bert Lenders tegen de touwen gewerkt; 0-1! Het tempo lag hoog en de roodhemden wisten het de thuisploeg knap lastig te maken. Op de strakke grasmat kwamen passes goed aan en waren er met regelmaat goede combinaties te aanschouwen. Daar waar Egchel er af en toe aan uit kwam wist zij niet gevaarlijk te worden, terwijl Kessel steeds meer aanspraak maakte op een grotere voorsprong.

Een moment die het (voornamelijk Kessels) publiek deed opleven willen wij graag even vermelden. Vlak voor hun neus zagen de Kesselsupporters hoe Willem Kruijk vlak bij de achterlijn verdediger 1 een panna gaf, verdediger 2 een panna gaf, verdediger 3 omspeelde en op aanwijzen van publiek uit wilde halen op doel, maar het ingrijpen van verdediger 4 deed Egchel erger leed voorkomen. Deze panna’s waren niet de enige op het veld, zoals later in het verslag zal blijken.

Enfin, 9 minuten na de openingsscore werd de voorsprong ook verdubbeld. Rick Peeters zag bij een vrije trap zijn kans schoon. Van ongeveer 20 meter krulde hij de bal om de muur heen en de lage bal was bij de korte hoek de Egchelse doelman te machtig; 0-2. Wederom 9 minuten later was het raak. Niemand minder dan goudhaantje Willem Kruijk wist zijn 30e van het seizoen te maken. Na een steekpass was Willem beheerst in het 1 op 1 duel en schoof de 0-3 tegen de touwen en werd de ruststand bereikt.

Tijdens de thee uitte John zijn tevredenheid over het spel. De Kesselse hoofdmacht had Egchel im grief en zette met vlagen werkelijk mooi voetbal neer. Zaak in de tweede helft te waken voor een tegendoelpunt en de wedstrijd niet meer uit handen te geven. Ondanks dat Egchel maar een enkele keer gevaarlijk was in de eerste helft, het is normaliter een niet te onderschatten ploeg die het de Kesselnaren vaak zeer lastig maakt.

In de eerste 10 minuten van de tweede helft was niets minder waar. Echte kansen werden er weliswaar niet gecreëerd, maar Egchel schoof langzaam wat op naar de Kesselse helft. Bij een uitbraak zette Stan Peeters de befaamde “zaag” in. Hij raakte de bal, maar de aanvaller greep zijn kans tegen het been aan te lopen, er overheen te vallen waarop een penalty volgde. Via de verkeerde kant van de paal kwam Kessel met de schrik vrij en bleef de 0-3 op het scorebord.

Kort daarop noteerde Kessel haar mooiste doelpunt van deze avond. Door de Egchelse druk op dat moment, lag de ruimte voorin. Bram Geraedts zag dat Willem Kruijk in de startblokken stond en gaf vanaf eigen helft een prachtige diepte pass. Na de eerste stuit nam Willem de bal direct op de pantoffel en knalde de bal snoeihard tegen de touwen; 0-4. Zo leek in de 57e minuut Egchel gebroken. Het spel bleef in hoog tempo heen en weer gaan, maar Kessel ging steeds meer beheerst en volwassen voetballen en liet de bal rondgaan.

In de 70e minuut werd dan ook verdiend de 0-5 neergezet. Op een voorzet van links wist Luuk van Dael, alias Sjoop, in een uiterste inspanning de bal in de rechter winkelhaak te krullen. Sjoop bleef uiterst koel en vierde zijn doelpunt door het in extase geraakt publiek wat beduusder te laten juichen. Dat Sjoop beheerst en zakelijk was gebleven na zijn doelpunt liet hij nog geen 2 minuten later op formidabele wijze zien, doordat hij in de basis stond van het zesde doelpunt.

Op eigen helft wist Sjoop de bal te veroveren en voorkwam een mogelijk Egchelse aanval. Vanuit zijn linkerkant en voorzijde werden door twee man een sliding ingezet. Sjoop gaf zijn voorste tegenstander een panna, sprong over de 4 inkomende benen heen, liet de twee mannen tegen elkaar aansliden en passte direct op Rick Peeters. Rick kaatste direct op Willem, Willem gaf direct een splijtende dieptepass op Remco Paulissen, Remco nam de bal in de loop aan en zette de bal direct laag voor, waarop Bert Lenders bij de eerste paal de bal tegen de touwen schoot. Een werkelijk prachtige aanval met precies het “tikkie takkie” voetbal op hoog tempo wat de Kesselse oefenmeester John graag ziet van zijn mannen.

Na de prachtige aanval duurde het nog 14 minuten voor de eindscore werd bereikt. Een vrije trap, wederom van 20 meter en genomen door Rick Peeters, werd dit keer gekeerd door de Egchel goalie. De ingevallen Jules Bruynen was er vervolgens als de kippen bij om de rebound binnen te tikken; 0-7.

De goede wedstrijd tegen Egchel werd vervolgens biej Ton en Marij afgesloten met de nodige consumpties. Na deze gezelligheid zal overmorgen wederom alles op alles gezet moeten worden in de volgende derby. Zondag a.s. komt namelijk buurdorp Neer op bezoek in Kessel. De drie punten moeten in eigen huis blijven om niet af te haken in de bovenste regione van de 5e klasse D. Zaak voor de Kesselse hoofdmacht weer een goed pot neer te zetten en het altijd lastige RKSVN te verslaan.

Volg VV Kessel ook op Facebook 

Sportpark De Roode Egge
Roode Eggeweg 6a Kessel
0774621833 - info@vvkessel.nl