VVKessel 3 - Egchel 4 (5-2)

De wedstrijd tegen Egchel staat op het programma, een tegenstander waar we in het begin van het seizoen met 1-2 van gewonnen hebben. De resultaten zijn de laatste tijd erg mager en de wens voor winst is groot.

Het lijkt er altijd op dat de neven-omstandigheden vaak van behoorlijke invloed zijn en deze week zijn deze goed te noemen: het is prachtig weer, iedereen lijkt behoorlijk fit (ondanks Heldense kermis), we hebben een goed gevulde opstelling, F1 is op tv geweest (al was het resultaat van Max bagger) en vrijwel iedereen is op tijd. Wel maakten we ons enige zorgen om de afwezige Robin Z. die ‘s morgens een bericht stuurde naar de huisartsenpost te moeten i.v.m. een vermeende gebroken pink. In realiteit viel het allemaal wel mee en sloot Robin wat later alsnog aan.

Om onze OCD een beetje te voeden, startte Ralf de speech in de befaamde woorden van Sjuul. De boodschap was echter duidelijk; winst.

De wedstrijd werd opgestart en in de eerste helft waren enkele hoogtepunten te noemen zoals de een wegdraai actie van Ruud P. diepe doorloop-actie van Victor G., redding van Theis B. op een behoorlijk ver doorgekomen speler, Bill G. die een harde bal liet afketsen op zijn strakke buik en in ademnood raakte, enz. Kortom; vooral Kessel liet het spel zien. Ergens rond de 35e minuut was het onverwacht toch Egchel wat de 0-1 maakte. Door het midden ontstond er ruimte waardoor Egchel kon uithalen. In eerste instantie werd een eigen speler geraakt, maar de herkansing was raak.

0-1 is niet de score waarmee we de rust in wilden gaan, dus er werd doorgejaagd. Het was Bill G. die een voorassist gaf op Ruud P. waarna deze de bal netjes klaarlegt en afschermt voor de tot dan toe onzichtbare Matt S. Matt raakt de bal heerlijk en knalt de 1-1 voorbij de (nogal onbehendige) keeper.

Vanwege de vele manschappen wordt er rigoureus gewisseld. Rond de 50e minuut kon Matt S. de bal naar Tom S. spelen die ver was doorgelopen vanuit zijn verdedigingspositie. Met een harde trap, laag over de grond was de keeper al snel kansloos en was het 2-1.

Er wordt wel eens gezegd dat rossige mensen nogal temperamentvol zijn, wel… Deze theorie werd vanmorgen in volle glorie tentoon gesteld toen onze Off-Sjoor Sjors een “brute” overtreding beging op een tegenspeler op de rand van het strafschopgebied. Waarschijnlijk veraste die scheidsrechter Pietje H. zo erg, dat hij een penalty toekende. Keeper Theis B. werd spreekwoordelijk en letterlijk op het verkeerde been gezet en zag de bal het net in gaan. 2-2.

Vanaf dat moment werden de haarscheurtjes in de keeperskwaliteiten aan Egchelse kant steeds zichtbaarder en werd de druk wat opgevoerd. Erik N. peerde zo de bal van een metertje of 25 over de keeper heen zo het netje in, 3-2. Enkele minuten later was het Hans P. die de bal uiteindelijk krijgt na een corner en vanaf ongeveer de zelfde afstand de keeper laat grabbelen. 4-2. Met zo’n score kan het niet anders dan dat de sfeer op het veld voor Kesselse zijde goed wordt. De radslag midden in de wedstrijd van onze Theis B. illustreerde de lentekriebels mooi.

Hans P. versierde bijna nog een goal door een cornerbal via zijn hoofd richting de goal te sturen, maar een Egchelse speler zat er nog met zijn eigen hoofd bij om de bal naast de koppen. De eer was uiteindelijk aan Tom B. om de eindstand van 5-2 te noteren. Erik N. legt de bal in een voorassist netjes terug op Tom B. waardoor hij de bal in een uiteindelijk open doel in kan tikken.

Het beloofde nog een gezellige middag te worden met de vele rondjes van iedereen die wat te vieren had en het mooie weer. Het was een mooie opsteker dat er wel degelijk goede resultaten behaalt kunnen worden. Vooral mooi was het te zien dat de meeste goals gemaakt konden worden door een goed samenspel, waarbij de ogen goed open gehouden worden en de bal netjes klaargelegd wordt voor je team-maat.

Op naar de volgende winst!