VV Kessel 1 – SV Heythuysen 1 (1-2)

KESSEL LOOPT AVERIJ OP TEGEN FEL HEYTSE

24 april – Afgelopen zondag stond een topper op het programma voor VV Kessel. Achtervolger Heythuysen kwam op bezoek en het zou een lastige wedstrijd worden. Heytse begon feller aan de wedstrijd, waardoor Kessel in de eerste helft geen kansen wist te creëren. Met daar bovenop een zeer ongelukkig eerste doelpunt, leed Kessel duur puntenverlies en werd de eindstand op 1-2 bereikt.

Tijdens de wedstrijdbespreking maakte oefenmeester John Paulissen zijn mannen duidelijk dat dit een pittig duel ging worden. Heytse is fysiek een sterke ploeg en Kessel zou uit de duels moeten blijven en direct gretig moeten beginnen. Verder moesten de “angels” bij de tegenstander eruit worden gehaald op het middenveld en in de voorhoede.

Aan het begin van de wedstrijd gebeurde exact waar de roodhemden voor gewaarschuwd waren. Heytse startte fel en ging fysiek de duels aan. Kessel lostte haar spel niet voetballend op, waardoor de duels ook werden aangegaan. Gevolg; een openingsfase waarin Heytse veelal de duels won en Kessel niet aan het voetballen kwam. Het spel speelde zich vooral af rond de middenlijn/ op Kesselse zijde, maar kansen werden er niet gecreëerd.

In de 17e minuut was het onverwacht raak voor de blauwhemden. Een niet goed geraakt schot leek een makkelijke prooi voor Kessel goalie Wouter Allard. Hij lag echter te vroeg op de grond en net voordat de bal in zijn handen zou rollen kreeg deze een vreemde stuit. In zijn reactie sloeg onze doelman zelf de 0-1 in het doel. Een domper voor Kessel die zij snel zou moeten verwerken.

Heytse hoefde door deze treffer niet op zoek naar haar doelpunt en kon haar spel spelen. Kessel begon langzaam aan te voetballen, maar de roodhemden creëerden geen kansen. Daarentegen moest onze goalie een volley van Roy Peskens nog over de lat tikken. Op slot van rust werd pas de eerste kans van de Kesselse equipe genoteerd. Een schot van bijna 20 meter kwam van de voeten van Willem Kruijk, maar werd door de doelman van Heytse goed gepareerd.

Tijdens de rust pepte John zijn team op. Mede door omschakeling naar het 4-3-3 systeem, proberen pressie op Heytse uit te oefenen en alsnog de winst binnen te halen. Rens Verstegen mocht als B-speler voor zijn derde maal plaatsnemen in de voorhoede. Zeker aangezien hij de vorige wedstrijd tegen Leveroy zijn eerste doelpunt voor de Kesselse hoofdmacht had gemaakt. Verder werd Remco Paulissen ingebracht op links.

Na de thee leek Kessel beter te starten dan Heytse. Een mislukte Kesselse aanval leidde echter in de 52e minuut de tweede treffer voor Heytse in. De doelman trapte uit, de bal stuitte twee keer en tussen twee verdedigers wist Roy Peskens het duel in de 16 te winnen. Hij zette laag voor, waarop Wouter Bergervoet de 0-2 binnen wist te werken. Kessel nog niet gebroken, maar op volle kracht vooruit.

Met goed keeperswerk van de Heytse goalie en de lat bleef de stand lang op 0-2. Ook Heythuysen kwam nog een aantal keren richting het Kessels doel, maar ook hier stonden de verdediging en doelman kansen in de weg. Een kwartier voor rust wist Bert Lenders de spanning terug te brengen. Daar waar zijn kopbal eerst werd gepareerd, knalde hij vervolgens snoeihard de rebound binnen; 1-2. Kessel bleef aanvallen, maar waar zij niet in de defensie van Heytse strandde, lag de sluitpost in de weg.

De laatste wissel voor Kessel werd achterin ingebracht. Joep Jacobs werd gewisseld en Rick Joosten nam zijn positie in. Met deze wissel heeft Rick als B-speler zijn tweede invalsbeurt in de Kesselse equipe bemachtigd, mede door zijn verdienstelijk optreden in zijn debuut van de vorige wedstrijd. Het verschil werd niet meer gemaakt en uiteindelijk werd de eindstand dan ook bepaald op 1-2.

Een domper voor Kessel die punten verliest op de concurrentie bovenin de 5e klasse D. De equipe zakt virtueel naar de vierde plaats, aangezien zij een wedstrijd minder heeft gespeeld. Het is duidelijk dat Kessel voorlopig afhaakt op eventueel kampioenschap. Kessel moet zich oppakken en volgende week de drie punten in eigen huis houden. Er wordt dan op de Roode Egge gevoetbald tegen SVVH.