VV Kessel 1 – SVVH 1 (6-1)

LEGIO GEMISTE KANSEN, WEL GEWENST RESULTAAT

30 april – Afgelopen zondagmiddag werd de inhaalwedstrijd tegen laagvlieger SVVH overtuigend gewonnen. Doordat o.a. de storing Schiphol ook VV Kessel spelers had getroffen, werd de Kesselse hoofdmacht vertegenwoordigd met drie JO17-1 spelers en drie basisspelers van het tweede. Er werden veel kansen gemist, de wedstrijd was wellicht geen “mooi voetbal”, maar het belangrijkste is met 6-1 behaald; de drie punten.

Voor de bijeenkomst zat het oefenmeester John Paulissen niet mee. Hij mistte vijf basisspelers met redenen uiteenlopend van de storing op Schiphol tot een blessure. Gelukkig beschikt VV Kessel over een prima selectie en jeugd, waardoor er geschoven kon worden. Vanwege de eerder gehouden wedstrijdbespreking had John niet veel woorden nodig; de nederlaag van vorige week achter ons laten, zorgen voor een lekkere pot voetbal en de drie punten in eigen huis houden. Kay Wulms en Stefan Schers startten in de basis en verder maakte onze, verdienstelijke, JO17-1 keeper Len Willemsen zijn debuut.

Aan het begin van de wedstrijd was duidelijk dat Kessel de score snel wilde openen. Al in de derde minuut kwam Bert Lenders vrij voor de keeper, maar helaas voor de Kesselnaren wist hij deze vroege kans niet te verzilveren. Twee minuten later was Willem Kruijk wel trefzeker en schoot in de 5e minuut de 1-0 tegen de touwen. Drie minuten later was het wederom Willem die wist te scoren en daarmee de 2-0 te noteren. Daar waar degene dacht dat Kessel een monsterscore zou neerzetten, kon lange tijd wachten op het volgende doelpunt.

Soloacties leidden tot veel balverlies en aanvallen van de roodhemden stuitten doordat eindpasses niet zuiver waren of de afronding niet zuiver was. Het spel werd veelal rond de middenlijn voortgezet met af en toe, niet succesvolle, uitbraken. Het was weliswaar een minder mooie wedstrijd dan men graag zou zien, maar Kessel hield stand en gaf op enkele corners na geen echte kansen weg. Dit beeld zette zich voort tot de extra speeltijd van de eerste helft. Bert Lenders maakte op slot van rust de bevrijdende 3-0. Na zijn treffer werd direct gefloten, tijd voor thee.

Tijdens de thee maakte John zijn mannen duidelijk dat hij niet tevreden was over het spel. Door sneller de combinaties te zoeken i.p.v. solo acties te maken kon Kessel het zichzelf makkelijker maken. In de tweede helft dan ook zaak de bal rond te laten gaan. Wegens een blessure bij Stefan Schers mocht Rick Joosten voor de derde maal op rij zijn plaats innemen bij de Kesselse hoofdmacht.

Kessel ging in de tweede helft wat beter voetballen, echter werden kansen niet afgerond. Na 11 minuten was het wel raak. Bert Lenders wist met een prachtige stift in de lange hoek de 4-0 op het scorebord te zetten. De 5-0 liet twaalf minuten op zich wachten. In de 68e minuut was het Jules Bruynen die op aangeven van Willem verwoestend uithaalde en snoeihard via onderkant lat binnen schoot.

Met de 5-0 leek de Kesselse equipe weer wat gas terug te nemen. Heibloem kwam meer en meer aan het voetballen en wist in de 83e minuut haar ere treffer te maken. Na een vrije trap werd er vrij binnengekopt en werd Len kansloos gelaten. Het antwoord van Kessel volgde snel. Door druk zetten en een foutje in de defensie kwam Willem één op één met de keeper. Hij zag dat Bert als enige met hem was meegelopen en stond de hattrick af aan onze routinier. De eindstand werd in de 85e minuut behaald met 6-1.

Een minder mooie, maar wel een zakelijke wedstrijd voor VV Kessel 1; de drie punten zijn in eigen huis gebleven en dat is het allerbelangrijkste op dit moment. De tweede periodetitel is één, uiterst lastige, wedstrijd verwijderd van de Kesselnaren. Die wedstrijd zal 10 mei plaatsvinden in Heythuysen. Een wedstrijd waarin de roodhemden revanche kunnen en zullen moeten nemen om de tweede periode bovenaan te eindigen. Maar voor het zover is, zal volgende week eerst het lastige VV VOS op bezoek komen op de Roode Egge. Zaak voor de hoofdmacht de positieve spirit op te liften en zich klaar te stomen voor dat duel. De drie punten zullen zondag 6 mei op VV Kesseldag op de Roode Egge moeten blijven.

Komt op deze feestelijke dag de wedstrijd aanschouwen!