VVKessel 3 - Helden 7 (2-1)

VV Kessel 3 steady langs laagvlieger Helden

De morgen begon zoals elke week. Hopende dat er enkele spelers te laat zijn, zodat we de kas kunnen spekken en er al minimaal 3-4 wisselspelers bekend zijn, zodat de overige 11 zeker zijn van een basisplaats.

De drie waar dit keer onze dank naar uitgaat waren Michiel, Coot en Hillen. Coot bedacht zich dan ook geen moment toen ze bij het 2e man nodig hadden omdat het 1e ineens 7 spelers miste. Na één verliespartij komt daar ook geen hond meer opdagen! Maar goed Coot was verzekerd van speeltijd.

Het excuus van Michiel was net als enkele weken daarvoor dat de kleine alles onder gescheten had. Eigenlijk zou je voor dit soort slappe smoesjes een dubbele boete moeten tellen. Hillen had net zoals zo vaak geen excuus en was gewoon te laat ondanks dat er geen drank in het spel was dit keer. Ben je een keer fit mag je de bank warm houden.

We mochten trouwens op het hoofdveld waar we nog nooit verloren hebben, dit seizoen althans. Zoals de titel doet vermoeden, zo begon de wedstrijd. Na 5 minuten stonden we 1-0 voor door een lompe duw van Helden op bouwie en P met een zeer steady penanty! Na een kwartier spelen laten we helden bewust wat meer komen en spelen een paar keer op de counter met het nodige gevaar tot gevolg; drie koppen die missen uit een vrije trap, victor die een perfecte voorzet van Ruud weet te verprutsen (met later die helft nog een bal die onder zijn voet doorschiet was dat overigens victor zijn bijdrage aan de wedstrijd).

Het counteren ging ons op het missen van de kansen na goed af, totdat onze penningmeester de bal met een fluwele touch (echter veel te veel gevoel) te kort terugspeelt op theis. Helden schiet de bal ineens over theis in de kruising 1-1! Geef hem die bal nog 10 keer en hij verdwijnt 10 keer hoog in het vangnet of ergens bij de cornervlag. Maar tegen ons dus heerlijk fantastisch in de bovenhoek. Nog na genietend van deze mooie goal konden we richting de thee!

Ralf H. (de leiding vertegenwoordigend) zei in feite precies wat in dit verslag staat dus daar hadden we ook niet zoveel aan: goed begin, waarna we terugzakken en een fantastische tegengoal incasseerden. De laatkomers mochten warmlopen en na wat gebakkelei over wie nou waar moest staan begonnen we weer fris aan de tweede helft. En zeker Hillen had energie over, na een rush langs de zijlijn kwam al snel een voorzet op Maat en die werd ineens in het netje verwerkt door Bouwie 2-1.

Al snel volgen meer kansen waaronder een vrije trap van victor in de muur (ohja dat deed hij ook nog) en koen die enkele 100% kansen (zelf vond hij het meer mogelijkheden) om zeep hielp. Samen met de 4 keer hands was voor de leiding de maat vol en kwam Ruud voor Koen in het veld.

In het laatste restant kwam Robin (die in de rust al bijna onder de douche stond) terug het veld in voor bouwie om de marge uit te breiden. Waarschijnlijk had hij zijn kruit al verschoten die morgen met zijn nieuwe vlam want de scherpte was er niet echt. Gelukkig kwamen we niet meer heel erg in de problemen de laatste minuten en mogen we drie punten bijschrijven, waarmee we de suptop naderen.

Na afloop van de wedstrijd onstond nog even ophef over het feit dat de de leiding een broodje mexicano had besteld en hiervoor 0,70€ te veel moest betalen. Deze was volgens de mooie reclame op het tv scherm toch echt nog in de actie. Ook konden we nog even kennis maken met de nieuwe vlam / vermoedelijke reden, waardoor Robin het netje niet wist te vinden. Uitstekend optreden van het barpersoneel Michiel en Bart maakte deze ochtend en middag compleet.

Volgende week de lastige uitwedstrijd tegen Ospel en een nieuwe verslaggever...