RKSVO 6 - VVKessel 3 (3-5)

In de vroege ochtend van 6 mei verzamelen we ons bij de kantine. Buiten… omdat de deur nog niet los is. Dat geeft eigenlijk ook niks, want het is prachtig weer. Onze opstelling bestond uit 12 man, wat meteen ook de reden is dat hulp is gevraagd en gekomen in de vorm van Bongie. Dat maakt 13 man.

De valse hoop die Victor ons even gaf door te zeggen dat hij alsnog meespeelde, vervloog weer even snel doordat hij zich alsnog afmeldde. Dus gingen we op weg naar Ospel langs het kanaal, waar op een gegeven de grote tenten van (bleek achteraf) Moelin Bloes) boven het landschap uit prijkten.

Eenmaal aangekomen bij het sportpark van RKSVO bleek zo’n beetje het hele team van Ospel uit Blues-liefhebbers te bestaan, getuige de brakke koppen. De thuiswedstrijd tegen Ospel werd verloren, dus deze aanblik deed ons goed.

Sjuul dreigde in de openingsspeech met de zweep erover te gaan (die Tom S. blijkbaar standaard in de auto heeft liggen), indien er niet gepresteerd werd en de opstelling werd bekend gemaakt. Het sterkst was Ospel aan de aftrap, aangezien het vooral Kessel was wat de wedstrijd in het begin sterk domineerde. Ospel kon het spel simpelweg niet bijbenen en de acties aan Kesselse zijde liepen uitermate gesmeerd. Al na 4 minuten was het goudhaantje Bongie die de openingstreffer binnentrapt. Na 8 minuten spelen was het opnieuw Bongie die scoorde. Dit keer direct na de uittrap van keeper Theis waarbij de bal over de Ospelse verdediging stuitte. Bongie was scherp en tikt de assist van Theis vlot in. 0-2.

Nog steeds leek Ospel niet wakker, want na nog eens 10 minuten was het opnieuw Bongie die de volledige verdediging van Ospel voorbij loopt en de 0-3 binnen tikt. De grootste fout van de wedstrijd kwam van de hand van grensrechter Marco T. Op een penibel moment verzuimd hij door alle eerlijkheid een situatie als buitenspel af te vlaggen en valt hieruit de 1-3. Gelukkig valt de volgende treffer (opnieuw) aan Kesselse zijde, opnieuw (!) door Bongie en kunnen we met 1-4 als tussenstand de rust in.

Sjuul kan de zweep laten liggen en heeft enkel lof voor de voetballers en het spel… De daaropvolgende pijnlijke stilte werd al snel gevuld met “feedback” over de té eerlijke vlaggerskunsten aan Kesselse zijde... Achja, als dát onze grootste zorg is op het veld kun je wel stellen dat het glas halfvol is.

Ospel probeerde in de tweede helft meteen onze aftrap te stelen, maar hier ging de oplettende Kesselse spelers niet in mee. Het leek er op dat Ospel wat sterkers had gehad dan thee in de pauze, want het spel werd dreigender en Kessel kreeg minder kansen. Hierdoor ging het spel aardig op en neer. In de 75e minuut viel de bal zomaar bij Robin op het lichaam die pal voor de goal stond en kon de bal uitermate traag inpiemelen. Dit ging zelfs zo traag, dat niemand überhaupt direct in de gaten had dat er gescoord was. Desalnietemin is de score 1-5.

Daarna verdwijnen er nog 2 ballen achter Theis waardoor de eindscore 3-5 wordt. Daarbij mag opgemerkt worden dat in de tweede helft tot ergernis toe elke Ospelse aanval (waar mogelijk) direct afgevlagd werd.

Met een 3-5 winst op zak vertrokken we voldaan terug naar Kessel, waar we onder het genot van de tonen van DJ Bassie Basman nog lang nagenieten van de overwinning, het weer en de 100 consumptiebonnen die we gewonnen hadden met het Kessels Klassement 2017. Nogmaals een dankwoord voor de hulp deze wedstrijd van Bongie!

VTevens mag vermeld worden dat, ondanks toezegging, Tom S. dit verslag NIET heeft geschreven. Blijkbaar was boer Harmse druk met andere zaken..