VV Kessel 1 - RKSVV 1 (7-1)

OVERTUIGENDE WINST LEID KESSEL NAAR NACOMPETITIE

29 mei – Afgelopen zondag heeft Kessel de thuiswedstrijd tegen Swartbroek overtuigend gewonnen. In een sportieve wedstrijd werd er door beide ploegen gevoetbald, maar het was Kessel die verdiend de winst in eigen huis hield. Met fases van schitterend voetbal werd de eindstand bepaald op 7-1. Hierdoor heeft Kessel de 2e plaats in de 5e klasse D en speelt zij nacompetitie.

Nadat op Sportpark de Roode Egge l’amour was aanschouwd traden de mannen van oefenmeester John Paulissen naar de kleedlokalen. Het belang van winst was de mannen wel duidelijk. Zo ook de korte wedstrijdbespreking; een lekker pot voetbal en zorgen dat we met een tweede plaats nacompetitie kunnen gaan spelen.

Zo gezegd zo gedaan. RKSVV was een ploeg die wilde voetballen en liet de bal dan ook goed rondgaan. Aan het begin van de wedstrijd leek het even wennen voor de Kesselse hoofdmacht, maar zij was snel bij de les en leidde in de 9e minuut het mooiste doelpunt van de middag in. Een vrije trap van Swartbroek strandde randje 16 door wegwerken van Bert Lenders. De bal werd door RKSVV teruggespeeld waarop dezelfde Bert het duel won en het tikkie takka begon op eigen helft. Remco Paulissen kaatste op Bert, Bert op Bram, Bram terug op Bert, Bert kaatste diep op Bram, Bram kaatste bij de achterlijn op Willem, Willem op de inlopende Bert Lenders die vervolgens de bal beheerst tegendraads wegwerkte. In de 10e minuut al zo een prachtige aanval en doelpunt, dat beloofde wat deze middag (PS: Knip Productions, bedankt voor het beeldmateriaal).

Swartbroek bleef voetballen, maar moest 6 minuten later de tweede treffer incasseren. Een pass van Remco Paulissen ging over de verdediging heen en schoot bij de laatste man onder de voet door. Willem Kruijk liep door op deze bal en wist in het één-op-één duel met de keeper beheerst af te ronden. Swartbroek niet gebroken, zij bleef ook verdienstelijk voetballen. Zij had echter teveel moeite het af en toe snelle spel van Kessel af te stoppen. Want wederom 8 minuten later moest zij de derde treffer incasseren. Op een steekpass van Rick Peeters werd het Kessels goudhaantje weer één-op-één gezet. Wederom was Willem trefzeker en werkte hij in de 24e minuut de 3-0 tegen de touwen. “Zou het dan toch lukken, zou Willem de “magische” 50 doelpunten in een regulier seizoen halen?” hoorde je de mensen denken.

Helaas volgde er een periode waarin kansen niet werden afgerond door Kessel. Of de Swartbroek goalie stond in de weg of kansen werden zelf om zeep geholpen. Niet alleen Kessel was goed aan het voetballen. Moet gezegd worden dat Swartbroek prima tegenstand bleef leveren en goed spel neerzette. Mede hierdoor was het echt een aantrekkelijke wedstrijd om te aanschouwen. In de 41ste minuut was het RKSVV die ook wist te scoren. Bij de aanval van Swartbroek wist de linksbuiten door de defensie van Kessel te snijden. Met zijn linke werkte hij vervolgens prima af. Met de 3-1 werd vervolgens de ruststand bereikt.

Tijdens de thee maakt John zijn mannen duidelijk dat er goed gevoetbald werd. Echter wat meer scherpte om nog een tegentreffer te voorkomen en om meer doelpunten te maken. “Alles voor Willem” zoals hij zelf zei, om die magische 50 doelpunten te kunnen maken. Na wat gelach en weer op scherp gezet, tijd voor het tweede bedrijf.

Kessel startte de tweede helft scherp en een volgend doelpunt kon niet uitblijven. In de 54e minuut wist Willem zijn 45e doelpunt te maken. In balbezit was hij deze middag gewoon te koelbloedig en schoot rond de 16 zijn (onzuivere)hattrick. Niet getreurd, de zuivere hattrick zou nog volgen. Na enkele dotten van kansen dan toch het doelpunt voor de ingevallen Jules Bruynen. In de 66e minuut werd de aanval opgezet, wederom met mooie passes en lopende roodhemden. Willem werd diep gestuurd, maar dit keer werd zijn inzet gekeerd door de Swartbroek goalie. Het was Jules Bruynen die er als de kippen bij was om de 5-1 tegen de touwen te schieten.

Twee minuten later was het wederom raak uit het zoveelste goede combinatievoetbal. Op een pass van Luuk v. Dael kreeg Rick de bal. Hij speelde breed op Mike, die vervolgens terugkaatste. Rick nam de bal in de draai mee, weg van zijn tegenstander, en gaf direct de steekpass op Willem. In zijn derde één-op-één duel wederom koelbloedig en maakte hij zijn 4e van de middag.

Met de 6-1 in de 68ste minuut bleef Swartbroek gewoon voetballen. Wat zij lieten zien leidde tot verbazing van enkelen dat deze ploeg 11e staat in de ranglijst. Daar waar aanvallen van RKSVV weliswaar vaak strandden, kwam de Kesselse equipe in de tweede helft nog één keer met de schrik vrij toen de bal op de paal belandde. Ondanks dat de ploeg er niet doorkwam, bleef ook zij aanlokkelijk voetbal neerzetten.

Met de tijd niet in de gaten hebbende hoorde je in de 85e minuut; “Nog twee Willem, nog Twee”. Dit nadat hij zijn zuivere hattrick had gescoord en zijn 48e doelpunt. Vanaf links gaf onze doelpuntenmachine nog even een rush waarop hij de verdediging achter zich liet. Ook nu weer bleef Willem koel en rondde feilloos af. De eindstand werd bereikt met 7-1!

Alle aanschouwers waren het erover eens; dit was gewoon een heel mooie pot van beide ploegen om te aanschouwen. John Paulissen en zijn mannen moeten hier energie uit putten voor de nacompetitie. Zondag 3 juni wacht namelijk het uitduel tegen SVH ’39 (Herkenbosch). Dit is een pittige tegenstander en er zal alles op alles gezet moeten worden om de winst over de streep te trekken. Een goede voorbereiding en op volle sterkte de strijd aangaan naar promotie!