SVH ’39 1 – VV Kessel 1 (4-1)

KESSEL VERLIEST OP BASIS VAN TWEEDE HELFT

5 juni – Afgelopen zondag heeft Kessel de eerste promotiewedstrijd in Herkenbosch verloren. Ondanks een overtuigende eerste helft liep de hoofdmacht averij op en vervolgens werd de tweede helft Kessel fataal. Het 4-1 verlies is lastig goed te maken, maar promotie kan zeker nog.

Oefenmeester John Paulissen had de wedstrijd goed voorbereid. Tijdens de wedstrijdbespreking werd SVH ’39 volledig doorgelicht. Het is een dynamische, snelle counterploeg met een zeer goede voorhoede en middenveld. Daarbij ook een ploeg die wil en kan voetballen. Belangrijk dat de mannen van Kessel zich hierop goed voorbereidden, zich niet laten verleiden tot ander spel dan vorige week en een goed resultaat neer zouden zetten. Enfin, tijd om af te reizen naar het eerste duel om promotie.

De eerste minuten van de wedstrijd was wat aftastend van beide ploegen. SVH ’39 probeerde langzaam aan op te bouwen om op Kesselse zijde te komen. Echt gevaarlijk werd de ploeg niet en Kessel was ook nog voorzichtig om niet in de val te lopen van een snelle counter. Langzaam maar zeker bewoog het spel zich meer en meer naar het doel van de thuisploeg en de eerste echte kansen kwamen dan ook voor Kesselse zijde, in de vorm van Willem Kruijk. Hij wist zijn vaste mandekker een aantal keer te omzeilen, alleen wist Willem niet de score te openen. Driftig op zoek volgden nog meerdere kansen voor de roodhemden, maar helaas werd het netje niet gevonden.

Het was continu ook oppassen geblazen, want Herkenbosch kwam er met een enkele uitbraak ook goed uit. Een spannende wedstrijd die open bleef tot de 30e minuut. Een vrije trap op circa 20m. belandde tegen de arm van een VV Kessel speler. De leidsman floot er niet voor i.v.m. het gezichtsbescherming leek ipv dat de arm naar de bal ging. Tot op appel van de grensrechter. Een eenvoudig gegeven pingel tot ontsteltenis van de VV Kessel aanhang. De pingel werd binnengeschoten en het duurde te lang voor de equipe orde op zaken had gesteld. De eerstvolgende aanval van SVH ’39 was wederom raak. De spits wist in de, normaliter degelijke, verdediging van Kessel 3 man te omspelen om in de 33e minuut de 2-0 in het dak te schieten.

Gelukkig herpakte Kessel zich na deze domper en ging het weer het spel spelen van voor de penalty. Dit resulteerde dan ook in de verdiende 2-1. Een bekeken lob van Remco Paulissen werd door Bert Lenders in de 16 aangenomen. In het één op één duel schoof hij in de 43e minuut beheerst de bal binnen. De schade wat herstelt en met een lichte achterstand de rust in.

Tijdens de thee maakte John zijn mannen duidelijk dat een 2-1 in dit zware uit duel zeker niet verkeerd was. Kessel was licht de betere partij en met zo een ruststand wellicht een puntje of meer kunnen pakken behoorde zeker tot de opties. Op naar een goede tweede helft.

Helaas voor de roodhemden zat die goede tweede helft er niet aan. De sfeer op en rondom het veld werd ook niet beter, mede ook hoorbaar richting de arbitrage. De eenvoudige pingel en waar in de eerste helft al meer gele kaarten hadden mogen vallen, had dit in de tweede helft met enkele overtredingen van de thuisploeg een andere kleur mogen zijn. Het spel van VV Kessel werd er in ieder geval niet beter op en de roodhemden wisten in de tweede helft ook geen echte kansen te creëren.

Daar tegenover werd SVH ’39 sterker en ook steeds gevaarlijker. In de 77ste minuut werd dan ook de 3-1 gemaakt. De rechtsmid kon met een rush van eigen veld doorrennen, kaatsen en vervolgens afwerken. In de 83ste minuut werd vervolgens de 4-1 gescoord. Uit een standaard situatie werd niet goed mee verdedigd, waarop van dichtbij het laatste doelpunt werd binnen gekopt. Gelukkig bleef het bij deze 4-1, want de score had richting het eind van de wedstrijd verder uit kunnen lopen.

Een domper voor Kessel, tweede helft vergeten en energie putten uit de eerste helft. Het is een lastige opgave, maar als de roodhemden thuis zo voetballen als de eerste helft is alles mogelijk. Zeker met het Kessels publiek aan hun zijde. Gebrand en alles op alles voor de hoofdmacht en komt deze spannende topper aanschouwen in de strijd naar promotie.