KARAKTER(ISTIEK) KESSEL PROMOVEERT NAAR 4E KLASSE

VV Kessel 1 – SVH ‘39 (5-1)

11 juni – Gisteren heeft Kessel de thuiswedstrijd tegen Herkenbosch verdiend gewonnen en promoveert de hoofdmacht naar de 4e klasse. Een fel, knokkend Kessel was overtuigend en heeft de 1-4 achterstand goed gemaakt. Het was een spannende partij die op verlenging af leek te stevenen, maar op slot van de wedstrijd werd de bevrijdende 5-1 gescoord!

Het was iedereen duidelijk waar het om ging. De uitwedstrijd met 1-4 verloren en het zou een lastige middag zijn om tot het best denkbare resultaat te komen. Tijdens de wedstrijdbespreking gaf John dan ook herhaaldelijk aan; zo snel mogelijk doel vinden en er continu voor blijven gaan als een team. Het was alles of niets! De opstelling werd ook gewijzigd naar een 4-3-3 om meer de aanval op te kunnen zoeken.

Kessel startte direct gretig en fel. De equipe won veel duels op het middenveld en kwam al vrij vroeg in de wedstrijd tot schoten op doel. Daar waar aan het begin de bal niet in het net verdween was het in de 12e minuut wel raak. Remco Paulissen, die rechtsvoor, wist zijn sterke spel te belonen door met een bekeken schot de SVH goalie te verschalken.

Na het doelpunt bleven de roodhemden de aanval opzoeken, terwijl Herkenbosch met regelmaat probeerde te counteren. Met Ruud “Knippie” van Knippenberg als directe tegenstander van de sterke spits, strandden veel aanvallen van SVH. De spits zat in de spreekwoordelijke broekzak. De hoofdmacht stond als een huis en een team dat koste wat kost de winst zou binnenhalen. Het duurde lang tot de score werd verdubbeld, maar in de 35e minuut was het niemand minder dan onze goaltjesdief. Na zijn directe tegenstander het bosch in te hebben gestuurd, haalde Willem verwoestend uit; 2-0!

Kessel kon hier niet lang van genieten. Vanuit de aftrap zocht Herkenbosch de aanval. De corner die daaruit volgde werd in de 37e minuut via de kluts binnen gewerkt; 2-1. Nog niks aan de hand, Kessel was sterker en het was wachten op de volgende doelpunten. Deze bleven in de eerste helft uit. Op slot van rust kwam wel een andere meevaller voor Kessel. In een aanval werd een actie door een SVH verdediger beoordeeld als inkomen met een gestrekt been. Daar staat rood voor en deze werd dan ook direct gegeven. Kessel met 11 tegen 10 en nog 45 minuten te spelen.

Tijdens de thee maakte onze oefenmeester duidelijk; doorgaan tot de laatste minuut, alles zit er in en we moeten onszelf belonen voor afgelopen seizoen. Bart Jacobs gaf ondertussen aan niet verder te kunnen, waarop Wouter Allard weer (fit) onder de lat stond.

De tweede helft was hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft, de roodhemden waren gewoon sterker. Doordat Herkenbsoch ook maar met 10 man stond, kon Kessel steeds meer de aanval zoeken. Veel kansen werden gemist, maar in de 54e minuut was het raak. Vanuit een corner wist Rick Peeters bij de tweede paal binnen te koppen; 3-1. Kessel op volle kracht vooruit en wist twee minuten later wederom te scoren. Wederom vanuit een corner, maar dit keer was het Noud “el Capo” Peeters die bij de tweede paal het netje deed bollen; 4-1!

Verlenging zat er in ieder geval in, maar Kessel wilde meer. Wederom werden veel kansen gemist, van de lijn gehaald en op de lat geschoten. Wanneer kwam de bevrijdende 5-1? In de tussentijd kwam SVH ‘39 maar 3x bij het Kessels doel middels een vrije trap. Deze werden echter allemaal weg gebokst, waardoor Herkenbosch niet meer tot scoren kwam.

De moeheid begon er ook in te slaan en de wedstrijd leek op een verlening af te stevenen. Maar uiteindelijk was in de 88e minuut de bevrijdende goal. Good old Gold Bert Lenders wist zijn voet voor de bal te krijgen en op die manier werd de 5-1 tegen de touwen gewerkt! Kessel in extase en dit werd gewoon niet meer weggegeven.

Een 1-4 achterstand weggewerkt, geen verlenging en de Kesselse equipe naar de 4e klasse! De Kesselse hoofdmacht heeft karakter getoond en het goede seizoen beloond middels een geweldige teamprestatie! Uiteraard werd dit feestelijk gevierd tot in de vroege morgen! Met een mooi fragment in de kantine van een mooie speach van Good old Gold, die voor komend seizoen hopelijk luistert naar de Engelse woorden voor aanvang van zijn speach……..