VV Swalmen 1 – VV Kessel 1 (0-2)

Kessels blok onbreekbaar voor Swalmen

23 September – De hoofdmacht van VV Kessel boekte afgelopen weekeinde een knappe 0-2 zege uit bij Swalmen. Hiermee beleefde de goed georganiseerde formatie uit Kessel een uitstekende start van de competitie.

Op uitgerekend de dag dat de astronomische herfst begint, was het dan ook echt herfstweer. Iets wat sommige spelers van Kessel betreurde, maar het grootste gedeelte van de Kesselse equipe leek geen moeite te hebben om in de aanhoudende regen te mogen ballen. Oefenmeester Paulissen hamerde er tijdens de wedstrijdbespreking op dat het afgelopen moest zijn met het wisselvallige spel uit de voorbereiding. De mannen werden op scherp gezet en moesten met strakke koppies afreizen naar Swalmen. Dit bleek dan ook een uitstekende impact te hebben gehad op de spelersgroep.

Het tactisch sterk spelende Kessel had in de openingsfase wat moeite met de vele positiewisselingen van Swalmen. Na het eerste kwartier, wat overigens niet of nauwelijks kansen opleverden aan beide kanten, kreeg Kessel toch steeds meer de controle. Kessel werd vaak gevaarlijk via indrukwekkende rushes van een ijzersterk spelende Willem Kruijk. De eerste noemenswaardige kans kwam van de voeten van Juul v.d. Beuken. Een van richting veranderd schot werd op knappe wijze uit de bovenhoek geplukt door de goalie van Swalmen. Enkele minuten later was het dezelfde Juul, die in de 28ste minuut de ban wist te breken. Na een weg gekopte voorzet viel de bal voor zijn voeten en met een bekeken volley schoof hij de bal beheerst laag in de lange hoek: 0-1!

De roodhemden stonden sterk te voetballen, waardoor Swalmen niet veel verder kwam dan een enkele voorzet/ afstandsschot waar de Kesselgoalie wel raad mee wist. Vlak voor rust wist Kessel in de 44ste minuut haar voorsprong te verdubbelen. Na een indrukwekkende solo van Willem Kruijk en een bekeken afstandsschot werd de keeper wederom laag in de linker hoek verschalkt: 0-2! Hier werd dan ook de ruststand bereikt.

Tijdens de thee werd duidelijk gemaakt dat het niet meer mooi hoefde, maar dat de punten simpelweg mee terug moesten naar de goede kant van de Maas. Discipline en werklust was dan ook het devies.

Na rust probeerde Swalmen voetballend door de Kesselse hoofdmacht heen te voetballen. Maar dankzij haar uitstekend blok op zowel het middenveld als in de achterhoede, wisten de gasten veel kansen te voorkomen. En daar waar een enkel schot wel richting het Kessels doel ging, werd deze netjes opgevangen door de Kesselse sluitpost.

Ondanks beter spel van Swalmen waren de gevaarlijkste kansen toch voor de Kesselse voorhoede. Juul v.d. Beuken zag een 1-op-1 kans in rook opgaan toen de Swalmen goalie zijn inzet wist te pareren. Ook Willem werd nog gevaarlijk met een schot op de paal. De verdedigers van Swalmen hadden hun handen vol aan de aanvalsleider van Kessel en de frustratie werd langzaam steeds duidelijker. De verdedigers kregen dan ook naar aanleiding van verschillende charges allen de gele prent te zien. Verder voetbalde het Kessels blok de wedstrijd strak uit.

Volgende week staat de eerste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. Beesel komt op bezoek. Aansluitend op de wedstrijd volgt de jaarlijkse season kick off BBQ, dus komt allen kijken!