Wedstrijdverslag VVKessel VR1 - RKAVC VR1 (1-0)

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen. 7 Oktober 2018 hebben de dames van VV Kessel geschiedenis geschreven. De eerste, lang gekoesterde overwinning is een feit!

Seizoen 2017-2018 is inmiddels een tijdje achter de rug. Een seizoen dat vooral draaide om ervaring opdoen, conditie opbouwen, balgevoel krijgen en trainen, trainen, trainen. Een seizoen waarin niet gewonnen werd (zoals verwacht). Maar zeker ook een seizoen waarin het team heel veel geleerd heeft. Met frisse moed begonnen de dames na de zomerstop dan ook aan de voorbereiding voor het nieuwe seizoen. Topinzet van zowel speelsters als trainers heeft ervoor gezorgd dat het team er echt klaar voor is!
De eerste competitiewedstrijd ging helaas verloren. Maar niks om voor te schamen, want de betreffende tegenstander speelde vorig seizoen nog een klasse hoger.

Zondag mocht het team aantreden tegen Asenray. Met een aantal vertrouwde gezichten op de tribunes, gezonde spanning en een lekker zonnetje kon de wedstrijd beginnen.
Vanaf de eerste minuut zaten de dames van VV Kessel er bovenop. Gretigheid en goed samenspel zorgde ervoor dat Kessel het grootste deel van de tijd in balbezit was. Mooi om te zien hoe speelsters elkaar al goed weten te vinden en slim voetbal spelen. Het resulteerde dan ook direct in enkele kansen van onder andere Famke Kuypers (die samen met Famke Linssen doorgestroomd is vanuit de jeugd), Carly Spronk en Liz Janssen. Aan de andere kant van het veld had keepster Amke Bosgoed het daarentegen redelijk rustig. Slechts een enkele keer heeft ze in moeten grijpen in de eerste helft. Een iets mindere fase volgde. Maar na aanwijzingen vanuit de kant lukte het de dames om de scherpte te herpakken. Vanuit het middenveld werd er mooi langs de lijn gepasst waar Carly Spronk de bal goed kon aannemen. Met een goede schijnbeweging lukte het haar de tegenstander te passeren en de bal voor het doel te schieten waarna Liz Janssen, die op de juiste plek stond, de bal binnen kon tikken… GAOL!! De voorsprong was dik verdiend en zorgde voor een vreugde uitbarsting op en langs het veld.
Het spel ging verder en resulteerde in nog een enkele kans voor Kessel. Asenray kon niet echt gevaarlijk worden en met een ruststand van 1-0 werden de kleedkamers opgezocht.
Met nagenoeg dezelfde 11 werd begonnen aan de tweede helft. Het spel in de eerste helft liep dermate goed, dat ingrijpen nog niet nodig was. Ook in de tweede helft was Kessel de bovenliggende partij. De verdediging stond als een huis. Vooral Famke Linssen en Amy Timmermans hadden hun vrouwtjes goed in de tang. Daardoor had Amke Bosgoed wederom weinig moeite om haar doel schoon te houden. Later in de tweede helft creëerde Kessel nog twee grote kansen, Toen Neelke Muijsenberg de bal vanaf afstand net voor het doel langs schoot en toen Carly Spronk vrij voor de keepster kwam. De keepster kwam echter goed uit haar doel en kon voorkomen dat Carly de bal in het doel kon schieten. Deze actie betekende tevens het einde van de wedstrijd. Want doordat de keepster ver uit haar doel kwam, en Carly nog veel snelheid had kwamen ze ietwat ongelukkig met elkaar in botsing. Na een lange blessure behandeling werd de wedstrijd na 70 minuten gestaakt. Nadat bekend werd dat Asenray de resterende 20 minuten niet meer kwam inhalen was duidelijk dat de eerste overwinning binnen was. Nogal een anti climax om op deze manier te winnen. Want uit respect voor de keepster van de tegenstander hield het team het juichen nog even binnen. Maar met een blad bier in het kleedlokaal, een huifkartocht door het dorp en de nodige drankjes bij de Boesjer, is de overwinning uiteindelijk nog uitgebreid gevierd!

Aanstaande dinsdag mogen de dames alweer aantreden en is om 20:00 Montfort hopelijk de volgende tegenstander die aan de zegekar gebonden kan worden.