Belfeldia 1 – VV Kessel 1 (1-4)

Bliksem(competitie)start voor Kessel!

7 oktober – De hoofdmacht van VV Kessel heeft afgelopen zondag op indrukwekkende wijze drie punten mee te nemen uit Belfeld. De geelzwarten werden met maar liefst 1-4 op zij gezet. Dankzij deze knappe overwinning behoudt Kessel haar ongeslagen status.
Wederom stond er zondag voor een derde maal op rij een tegenstander van de andere kant van de Maas op het programma. Ditmaal was Belfeld de gelukkige. Met exact dezelfde tactiek en basisopstelling zou Belfeld vandaag voor Kessel op de knieën gaan.

De roodhemden lieten er dan ook geen gras over groeien. Nog voordat Belfeld überhaupt het leer mocht aanraken, deed Mike Verlaak al het netje doen bollen. Vanuit de aftrap werd Bram Geraedts diep gestuurd. Met een afgemeten voorzet wist hij de bal perfect af te leveren op de altijd gevaarlijke kruin van de heer Verlaak. Mike kopte de bal dan ook goed naar de grond waardoor de goalie uit Belfeld kansloos bleef. Binnen de minuut Kessel dus al op rozen: 0-1!

Belfeld bleef proberen op te bouwen maar had veel moeite het Kesselse blok te breken. Aangezien Belfeld nauwelijks tot kansen kon komen, besloten de mannen van trainer Paulissen ook om maar weer eens aan te vallen. Niet zonder succes. In de 17de minuut was het (wie anders dan) Willem Kruijk, die de score wist te verdubbelen. Met een bekeken afstandsschot wist hij de Keeper in de lange hoek te verschalken. Nog voor rust wist Belfeld iets terug te doen. Een voorzet van rechts werd door de Kesselse defensie niet geheel goed ingeschat waardoor een speler van Belfeld deze binnen kon koppen; 1-2! Door de tegentreffer werd Kessel toch lichtelijk aan het wankelen gebracht. De Kesselse equipe kwam nog voor rust enkele keren met de schrik vrij.

Tijdens de thee werd er op gehamerd dat er kei en kei hard geknokt moest blijven worden. Een slijtageslag leek op de loer te liggen.

Niets was minder waar. Echter had Kessel meer controle dan in de eerste helft. De defensie was op geen fout te betrappen, ook het middenveld hield keurig stand. Sterker nog Kessel wist in de 67ste minuut de marge weer op 2 doelpunten te zetten. Stofzuiger Luuk van Dael dook weer eens voor het doel van de tegenstander op. Na een knappe rush van Willem kreeg Luuk de bal op een presenteerblaadje. Luuk liet deze uitgelezen mogelijkheid dan ook niet liggen. Ondanks protest van de linesman en spelers van Belfeld mocht Luuk zijn 2de(!) treffer van het seizoen en tevens de 1-3 noteren.

Om het voor Kessel toch al zo mooie voetbalweekend nóg meer glans te geven werd de eindstand zelfs nog op  1-4 gezet.  Na een goede steekbal van Willem zag Juul van den Beuken zijn kans schoon om ook zijn doelpunt mee te pikken. Door even in te houden lag de bal goed genoeg om deze beheerst in de lange hoek te plaatsen.

Volgende week komt Horn op bezoek naar de Rode Egge. Tegen deze tegenstander zal Kessel er hopelijk weer net zo hard opvliegen als het de laatste weken steeds doet. Het doel is dan ook om op 10 punten uit 4 wedstrijden te komen.

Terzijde nog een felicitatie aan het Dameselftal van VV Kessel, die hun eerste drie punten ooit(!) mochten bij tellen. “Mupkes proficiat!”

Volg VV Kessel ook op Facebook 

Sportpark De Roode Egge
Roode Eggeweg 6a Kessel
0774621833 - info@vvkessel.nl