VV Kessel 1 – Horn 1 (4-0)

Kwartet aan doelpunten goed voor driepunter. 

Vooraf aan dit verslag, net als vooraf aan de wedstrijd, willen we stil staan bij het overlijden van Frans Stappers. Hij is Erevoorzitter van VV Kessel! En middels deze weg willen wij hem bedanken voor zijn jarenlange inzet voor de club. Verder wensen wij de familie veel sterkte bij het verwerken van dit verlies. Frans Stappers rust zacht.

14 Oktober – Afgelopen zondag heeft de hoofdmacht van VV Kessel wederom een puike teamprestatie geleverd. Een voetballend sterk Horn werd met 4-0 op de knieën gekregen. Voor de 2de week op rij 4 treffers, maar nog belangrijker; de 3 punten.

Oefenmeester John Paulissen heeft zijn zaakjes behoorlijk goed op orde. Het eerste elftal speelt al sinds de competitiestart op identieke wijze en doet dit naar behoren. Na 4 wedstrijden bezet Kessel momenteel de 3de plek op de ranglijst met 10 punten. Op misschien wel de warmste voetbalzondag in oktober ooit vroegen de spelers zich zelfs af of er een drinkpauze aan te pas moest komen. Enfin terug naar de orde van de dag; de wedstrijd. 

Horn opende de wedstrijd ijzersterk en Kessel werd voortdurend teruggedrongen. Supporters kregen het niet alleen warm door het weer, maar ook door de gretigheid aan Hornse zijde en dat Kessel er in de eerste 10 minuten nauwelijks aan te pas kwam. Op een gegeven moment kwam het kantelpunt. Kessel kwam er weer eens op karakteristieke wijze uit, maar wist niet tot een grote kans te komen. Echter dacht Willem Kruijk daar anders over. Na zelf te jagen ontfutselde hij de bal van een treuzelende keeper. In plaats van de bal meteen op doel te schieten besloot Willem om eerst nog een paar verdedigers van Horn het bos in te sturen om vervolgens de bal terug te leggen. En wie was er als de kippen bij? U mag het raden maar de naam zal niet als eerste in uw gedachten naar boven komen. Luuk van Dael kwam weer eens aangestormd, ondanks dat de trainer hem nog duidelijk had gemaakt het alleen te houden bij zijn verdedigende taken. Luuk had op dat moment blijkbaar lak aan zijn instructies en besloot met een beheerste schuiver de openingstreffer voor zijn rekening te nemen. Een dodelijk effectief Kessel dus op een 1-0 voorsprong en dat tegen de verhouding in. 

Horn was echter wel geschokt en kwam niet maar toe aan haar uitstekende spel van de eerste 10 minuten. In de 33ste minuut kwam Kessel namelijk voor de 2de keer aan het doel van Horn. Willem Kruijk hield weer eens enkele verdedigers van zich af met schitterende acties. Vervolgens besloot hij op de achterlijn de bal terug te leggen. En niet veel later lag de bal alweer in het netje. Juul van den Beuken positioneerde zich uitstekend om de voorzet van Willem onberispelijk tegen de touwen te rossen. Kessel op 2-0 voorsprong! Voor rust gebeurden er verder weinig. Een schot van Willem Kruijk ging nog via de binnenkant van de paal het doel uit maar verder bleef de tussenstand ongewijzigd. 

Tijdens de thee werd er “voor de verandering” weer op gehamerd dat de punten nog lang niet binnen waren. Kessel zou net zo scherp moeten blijven spelen als de week ervoor om puntverlies in eigen huis te voorkomen. 

Na rust kwam Kessel echter nauwelijks meer in de problemen Dit met name omdat de verdediging van de roodhemden excelleerde in haar werk. Horn zette weliswaar goed spel neer, maar kwam gewoonweg niet door het Kessels blok heen. Sterker nog in de 2de helft wist de Kesselse equipe zelfs uit te lopen. In de 55ste minuut werd Willem Kruijk hard van achter geraakt en tegen de grond gewerkt. Tot verbazing van vriend en vijand werd de bal niet op de stip, maar buiten de 16 neergelegd. De vrije trap van Bram Geraedts werd slecht verwerkt door de doelman van Horn waardoor Luuk van Dael de bal eenvoudig kon binnen tikken. Een 3-0 voorsprong gooide dan ook de wedstrijd volledig in het slot. Nog opmerkelijker is dat dit alweer de 4de treffer van het seizoen was voor Luuk, die normaliter de teller niet hoger dan één doelpunt per seizoen ziet oplopen. Een prima moyenne dus voor de verdedigende middenvelder. 

De spelers van Horn raakten meer en meer gefrustreerd. Een ware schoppartij werd het niet, maar hier en daar uitten de spelers van Horn hun frustratie op de spelers van Kessel. De wedstrijd zat al lang en breed in de tas, maar de eindstand stond nog niet in op het bord. In de 80ste minuut werd Juul van den Beuken de diepte in gestuurd. Een vrije doortocht op de keeper werd echter gestaakt doordat Juul werd neergehaald door de laatste man van Horn, die hier overigens de gele prent voor mocht incasseren. Hoewel velen vonden dat rood de kleur van die kaart had moeten zijn. Maar goed vrije trap op plus minus 20 meter van het doel. Een buitenkansje voor Willem Kruijk om toch nog  zijn felbegeerde doelpunt mee te pikken. Dit gebeurde dan ook. De bal werd door de muur geschoten en belandde vervolgens in het doel. Oftewel eindstand 4-0 over en sluiten maar.

Een puike teamprestatie van de Kesselse hoofdmacht; geen kansen weggeven en zelf 4 doelpunten maken. Volgende week weer zaak er als een sterk team te staan, dan staat de uitwedstrijd naar Leeuwen op het programma. Supporters bedankt voor de steun! En laten we hopen dat Kessel deze ongeslagen reeks nog lang kan doortrekken.

Volg VV Kessel ook op Facebook 

Sportpark De Roode Egge
Roode Eggeweg 6a Kessel
0774621833 - info@vvkessel.nl