Combinatieverslag wedstrijden VV Kessel VR1 week 41

Wedstrijdverslag ST SNA/MBC’13/EVV VR2 – VV Kessel VR1

Met de eerste overwinning uit de historie nog in de benen moesten de dames van VV Kessel dinsdag avond alweer aantreden. Een uitwedstrijd naar het verre Montfort stond op de planning. De winst van zondag heeft voor positieve moed gezorgd en de dames stappen dan ook met volle vertrouwen het veld op. Met een andere opstelling dan zondag neemt Kessel meteen het heft in handen. Er wordt gevochten voor elke bal en het lukt de dames prima de bal te onderscheppen en gevaarlijk te worden voor het doel van de tegenstander. Vooraf is afgesproken om dicht tegen de man te staan en de druk op te voeren. Liz Janssen neemt dit heel letterlijk en staat zo dicht tegen de man, dat ze haar dwingt de bal in eigen goal te lopen. Prima Liz! 0-1 na 5 min! Montfort leek in de eerste periode van de wedstrijd geen grip te krijgen op de snelle aanvallers van Kessel. Ook Coco Emonts, die nog niet veel in de aanval gespeeld heeft en haar visitekaartje voor deze positie vanavond af gaf, zorgde voor een joekel van een kans. Maar helaas belandde de bal op de lat. Alles leek voor de wind te gaan en met een mooie boogbal van Liz stond het in de eerste helft al 0-2. Kessel zat op rozen. Maar nét toen de dames dachten onsterfelijk te worden kwam daar Montfort toch even in het 16 meter gebied van Kessel kijken. Vaste keepster Amke Bosgoed was er dinsdag niet bij en daarom verdedigde Janine Wulms het doel. Dit deed ze voortreffelijk, maar door deze onscherpe fase kon ook zij niet voorkomen dat het tegendoelpunt gescoord werd, ze zat er nog met de vingers aan, maar helaas. Het stond 1-2. Met deze stand werden de kleedkamers opgezocht.

De start van de 2e helft was ietwat slordig. Er werden geen kansen gecreëerd, maar gelukkig hoefden er ook geen tegendoelpunten geïncasseerd te worden. Later in de tweede helft werd er weer beter gevoetbald. Carly Spronk kwam erg dicht bij de 3-1 maar de bal ging net voorlangs. Een aantal minuten later konden de handjes wél omhoog na een doelpunt van Carly… maar de goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Kessel kreeg de rest van de tweede helft kans na kans om het derde doelpunt te maken maar verzuimde om het echt af te maken. Tot overmaat van ramp kwam Montfort ook nog op 2-2 door een eigen doelpunt van Kessel. Toen het laatste fluitsignaal klonk heerste er dan ook vooral teleurstelling. Want dit hadden de dames toch eigenlijk niet weg mogen geven. MAAR hé zoals de trainer zegt: “wat unne fuckzooi, maar good gespeuld”. En met die tegeltjeswijsheid kijken we toch weer met vertrouwen naar zondag, dan mogen de dames op bezoek bij Baexem.

Wedstrijdverslag RKVB VR1 - VV Kessel VR1

Zondag 14 oktober, een stralend zonnetje en de dames zijn wederom onderweg. Dit keer naar het iets minder verre Baexem. Vorig jaar verloren de dames hier dik (0-8). Maar met de afgelopen resultaten in het achterhoofd wordt stiekem toch gehoopt op een stunt. RKVB is weliswaar koploper, maar misschien onderschatten ze de Kesselse dames wel. Enfin. De wedstrijd start, en heel snel is al duidelijk dat dat niet het geval is en hier waarschijnlijk geen punten meegenomen gaan worden naar Kessel. Amke Bosgoed werd later niet voor niets gekroond tot player of the match, want ze heeft het zeer druk gehad en uitstekend keeperswerk verricht. In de eerste helft komt Baexem, zeer verdiend, op een 1-0 voorsprong. Maar niet heel veel later klinkt er ook aan de Kesselse kant gejuich! YES 1-1! Ohnee.. hij zat helemaal niet.. stom! In ieder geval lukte het Kessel om over de middenlijn te komen dus dat moest maar als opsteker gezien worden. Verder kwamen de dames er niet echt aan te pas helaas. Eerlijkheidshalve moet gezegd worden dat RKVB echt de betere ploeg was vandaag. En dat het bij rust maar 1-0 was, was dan nog best netjes. In de tweede helft was het wedstrijdbeeld hetzelfde. De dames van Kessel richtten zich vooral op het wegschieten van de bal naar de andere helft van het veld wanneer Baexem weer eens gevaarlijk dichtbij een nieuw doelpunt kwam. Een eigen aanval opzetten, daar kwam het team niet aan toe. Baexem kon in de tweede helft nog 2 keer door de verdediging dringen en besliste de wedstrijd met 3-0. Niets om ons voor te schamen. Accepteren dat Baexem beter was, en dat dit het maximaal haalbare was. Leerpunten halen uit deze wedstrijd, hard trainen, koppies omhoog en op naar de volgende wedstrijd die op 28 oktober om 12:00 in Kessel zal zijn tegen SHH.