Koploper Kessel levert fantastische teamprestatie!

VV Kessel 1 – SV Panningen (1-0)

Koploper Kessel levert fantastische teamprestatie!

27 oktober – Een dag die voor Kessel in de geschiedenisboeken kan. Niet alleen werd er voor de eerste keer ooit (!) een derby gespeeld in competitieverband tegen Panningen, beter zelfs er werden ook nog eens 3 punten gepakt. Na de overwinning van Kessel zaterdagavond en de misstap van SVC 2000 afgelopen zondag, voert Kessel nu zelfs de ranglijst aan.

Onder het motto “opvreaten die greune” betrad de hoofdmacht van Kessel afgelopen zaterdag het speelveld. Met dezelfde succesformatie, die oefenmeester Paulissen week in week uit het veld opstuurt, stonden de mannen van Kessel voor een zwaardere klus dan die van de week ervoor. Vorige week wist Kessel namelijk op halve kracht gemakkelijk met 0-5 te winnen in Leeuwen. Dit weekeinde stond er een ware topper op het programma. Panningen kwam op bezoek. Zoals men vooraf al had verwacht speelde deze wedstrijd zich op het scherpst van de snede af. In het eerste gedeelte van de wedstrijd waren het de groen-witten, die hier en daar de noppen aardig op de poten van de spelers van Kessel plantten. Maar onze eigen mannen kennende zijn zij er ook niet vies van. Kessel ging dan ook mee in het felle spel van Panningen. Nog geen drie minuten gingen er voorbij zonder overtredingen. Echte kansen waren er dan ook nauwelijks. Toch genoot het publiek in grote getalen van de intensiteit die de wedstrijd met zich meedroeg. Kessel liet Panningen niet in haar spel komen, maar kwam zelf ook nauwelijks aan voetballen. De kesselse defensie had orde prima op zake. Aan de overzijde kregen de aanvallers van de Kessel helaas geen poot aan de grond. Toch viel er een gaatje. Willem Kruijk zag zijn kans schoon om aan een van zijn fameuze dribbels te beginnen. De laatste man van Panningen had dan ook geen andere keus dan Willem in het eigen strafschopgebied tegen de grond te werken. Met als gevolg een strafschop voor Kessel. Willem was zelf degene die vanaf 11 meter Kessel op voorsprong moest schieten. De topschutter schoot de bal dan ook onberispelijk tegen de touwen. Kessel 1, Képel 0! Vlak na de openingstreffer kreeg Kessel nog DE kans op de 2-0. Middels een prima steekpass van Willem werd Joep Jacobs op de doelman van Panningen afgestuurd. Helaas schoot Joep de bal over het doel. Nog voor rust kregen de groen-witten ook een uitgelezen mogelijkheid om de gelijkmaker te produceren. Gelukkig voor Kessel wist doelman Wouter Allard een heldenrol te vervullen. Een 1-op-1 mogelijkheid werd door de kesselse goalie gepareerd.

Tot genoegen van de supporters was het tijd voor de thee (of koffie). Het was namelijk bar koud aan de zijlijnen. In de rust maakte oefenmeester Paulissen zijn mannen nog maar eens duidelijk dat de punten nog lang niet binnen waren. 100% strijd, passie en concentratie waren het vereiste om de 1-0 voorsprong vast te houden.

De 2de helft leek echter van korte duur. Al na 3 minuten werd de wedstrijd onderbroken wegens een blessure van de leidsman. Deze achtte zichzelf niet in staat de wedstrijd voort te zetten. Gelukkig was er een reserve scheidsrechter in Kessel aanwezig. Hierdoor kon de wedstrijd toch continueren ondank een kwartier oponthoud. Wat de mannen van Panningen ook probeerde, het kesselse blok gaf geen krimp. Sterker nog in het eerste gedeelte van de 2de helft waren het de roodhemden, die de betere kansen creëerden. Kessel had ook nog eens 100% recht op een tweede strafschop. Joep Jacobs werd met gestrekt been hard geraakt op zijn bovenbeen. De (2de) scheidsrechter zag echter geen ernst in de situatie en besloot dan ook de bal niet op 11 meter te leggen.

De slotfase begon aan te dringen en Kessel moest alle zeilen bijzetten om de overwinning over de streep te trekken. De equipe had hier en daar ook wat harde overtredingen nodig. Zo ook laatste man Stan Peeters, die op randje zestien een forse tackle uitdeelde wat resulteerde in een vrije trap op een gevaarlijke positie voor Panningen. Gelukkig voor Kessel had doelman Wouter Allard ook in de tweede helft geen zin om een tegentreffer te incasseren. Vakkundig plukte wouter de uitstekend ingeschoten vrije trap uit de bovenhoek. Kessel bleef de laatste minuten hevig onder druk staan, maar het knokkende team dat er alles voor over had om te stand te houden.

Wederom 3 punten voor het nog altijd ongeslagen Kessel. Zaterdagavond stond de ploeg nog virtueel bovenaan, maar zondag half 5 wist iedereen het zeker. Door een misstap van SVC 2000 zijn de roodhemden na dit weekeinde daadwerkelijk koploper in de 4de klasse D. Het sprookje duurt voort! Volgende week staat er wéér een lastige derby op het programma. De Kesselnaren reizen dan af naar Beringe. We hopen dan ook de supporters weer in grote getalen te mogen verwelkomen!