VV Kessel VR1 - SHH VR1 (3-1)

Koud was het op zondag 28 oktober, toen de dames van VV Kessel op sportpark de Roode Egge vastbesloten waren de volgende tegenstander in de pan te hakken. De heerlijke lange nazomer leek plotsklaps omgeslagen te zijn naar winter.
En die kou leek het team op de benen te slaan, want als makke lammetjes werd er begonnen aan de wedstrijd tegen hekkensluiter SHH (Herten). Wellicht was er sprake van onderschatting, omdat Herten tot nu toe elke wedstrijd, tegen weliswaar sterke tegenstanders, verloren had. Het leverde in ieder geval geen fraai voetbal op in de eerste 10 minuten. Een lichtpuntje was de mooie aanvallende move van Esther Willems, waardoor ze in d’r eentje oog in oog met de keepster kwam te staan. Helaas leverde dit geen doelpunt op. Herten kreeg positieve moed door de afwachtende houding van Kessel en kon zomaar doordringen tot het 16 meter gebied van Kessel. En het was meteen een goal… Kessel stond erbij en keek er naar. Het goede nieuws is dat dit de eerste en tevens laatste keer was dat de tegenstander bij keepster Amke Bosgoed op de deur bonkte. Want wat heeft de keepster van VV Kessel het koud gekregen in het verdere verloop van de wedstrijd.

Op de een of andere manier heeft VV Kessel het altijd even nodig om wakker geschud te worden. En ja hoor… Ze waren wakker! De pit die het eerste kwartier zo gemist werd, was er nu ineens wel. Dit resulteerde in aantrekkelijke aanvallen en goed positiespel. Kessel kwam steeds vaker gevaarlijk dichtbij de gelijkmaker. Maar goed keeperswerk van de goalie van Herten stelde een doelpunt nog even uit. Na ongeveer 40 minuten kwam Kessel toe aan het oefenen van corners. Maar liefst 4 mochten er achter elkaar genomen worden. Waarvan 1 met succes! Inge Sieben trapte de bal richting eerste paal, waar hij aanvankelijk voor de voeten van een speler van Herten kwam. Maar door de oplettende Famke Kuypers werd de bal alsnog in het doel gewerkt, wat haar eerste doelpunt voor VV Kessel 1 betekent!
Hé hé het was 1-1, de verdiende gelijkmaker stond nu ook op het scorebord. Er werd nog geprobeerd om met een voorsprong de rust in te gaan maar na 45 minuten werd met een 1-1 stand de kleedkamer opgezocht.

Lovende woorden voor het herstel in de tweede fase van de eerste helft en nog wat tactische tips van de trainer in de rust zorgden voor goede moed.
De dames begonnen de tweede helft dan ook voortvarend. Vanaf de aftrap kreeg Liz Janssen de bal en dribbelde zichzelf zo een weg naar de goal. De dames van Herten zaten met hun hoofd blijkbaar nog ergens anders want zonder enkele moeite kon Liz de bal binnen schieten. BAM! Dat is lekker beginnen! 2-1. Nog geen drie minuten later speelt zich bijna dezelfde situatie af en komt Liz weer oog in oog met de keepster te staan. Helaas staat de keepster dit keer wel op te letten en is haar te slim af met een goede redding. De rest van de tweede helft was Kessel de betere ploeg. Mooie aanvallen werden niet altijd beloond maar mooi om te zien hoe de ploeg ook conditioneel de baas was op het Kesselse veld. In de 65e minuut maakte Liz Janssen een eind aan alle spanning en zorgde met een mooie boogbal voor een comfortabele 3-1 voorsprong.
In het laatste kwartier kwam vertrekkend teamlid Mikki Bruynen binnen de lijnen. Ze had zich meteen onsterfelijk kunnen maken, maar helaas maakte ze de joekel van een kans niet af. Dus helaas geen doelpunt in de backpack naar Thailand! Na 90 minuten klonk het laatste fluitsignaal, en deze keer mocht er wél meteen gejuicht worden! YES 7 punten!! En dat zijn er precies evenveel als Neer… u raadt het al, de tegenstander van aanstaande zondag. Kom de dames aanmoedigen tijdens dé derby! Ze kunnen het gebruiken! Mikki en Lisa, heel veel plezier in Azië! We gaan jullie missen!