Eerste verlies kost Kessel periodetitel.

VV Kessel 1 – SVC 2000 1 (2-4)

 

18 November – Op deze ijskoude zondag stond periode 1 op het spel in een direct gevecht tussen de nummer 1 op de ranglijst Kessel, en nummer 2 SVC 2000. Kessel bood goed partij en ging zelfs met een voorsprong de rust in. In de 2de helft was SVC de betere. Zo wist de ploeg uit Roermond een 2-1 achterstand om te buigen in een 2-4 overwinning. Hierdoor gaat de eerste periodetitel naar SVC. Desalniettemin bezet de hoofdmacht van Kessel nog steeds een knappe 2de plek.

Geen vlekkeloze voorbereiding voorafgaand aan de kraker in de 4de klasse D. Zo werden laatste man Stan Peeters en aanvaller Juul van den Beuken beiden slachtoffer van de heersende griep. Stan was gelukkig nog voor het weekeinde hersteld, Juul verscheen echter nog redelijk ziek aan de aftrap. Toch besloot oefenmeester Paulissen zijn vaste basisformatie niet te wijzigen. Kessel wist voorafgaand dat het een goede dag zou moeten hebben om titelfavoriet SVC te kunnen verschalken. De roodhemden lieten er dan ook geen gras over groeien en wisten al na 2 minuten spelen op voorsprong te geraken. Goed druk zetten van de Kesselse voorhoede leidde tot balverlies in de defensie van SVC. Mike Verlaak gaf de bal mee aan Willem Kruijk, die de keeper in de korte hoek wist te passeren. Kessel al verassend vroeg op een 1-0 voorsprong! Het kwartier wat hierop volgde bleek een tactisch steekspel te worden. Totdat ook SVC haar eerste kans ook wist om te buigen tot een doelpunt. Een afgemeten voorzet werd door SVC-vedette Rachid Moesant knap binnen getikt. 1-1. Hoewel SVC na de gelijkmaker het overwicht had qua balbezit, was Kessel gevaarlijker voor het doel. Mike Verlaak was met een kopbal dichtbij een nieuwe voorsprong voor de roodhemden. Ook Willem Kruijk zag zijn vrije trap vakkundig uit de bovenhoek getikt worden door de doelman van SVC. Toch wist Kessel nog voor rust de tussenstand weer in haar voordeel te trekken. Via een messcherpe counter wist Willem Kruijk Bram Geraedts alleen voor de doelman vrij te spelen. Bram speelde misschien de bal iets te ver voor zich uit, maar wist de bal als nog beheerst langs de doelman te tikken. Kessel op een 2-1 voorsprong. In de blessure tijd voor rust werd Kessel ook nog eens een 100% kans op 3-1 onterecht ontnomen. Willem Kruijk stuurde Juul van den Beuken weg, met enkel nog de doelman van SVC als obstakel. Echter had de grensrechter van SVC hier geen behoefte aan. Onreglementair besloot hij de vlag in de lucht te steken, waardoor Juul zijn vrije doortocht moest staken.

Tijdens de rust werden de mannen hartstochtelijk toegesproken om de voorsprong in de 2de helft zo lang mogelijk vast te houden. Helaas konden de mannen van oefenmeester John Paulissen niet de discipline van de eerste helft opbrengen. Nog geen 2 minuten na rust wist SVC de stand gelijk te trekken. Een tik, die Kessel niet meer te boven zou komen. De ploeg uit Roermond wist het overwicht aan individuele kwaliteit uit te drukken in prima veldspel waar Kessel geen vuist meer tegen kon maken. Na een uur spelen wist Kessel zelfs de gelijke stand uit handen te geven. De uitgekomen doelman Wouter werd eenvoudig omspeeld door Rachid Moesant, die vervolgens de bal wist binnen te tikken, om zo zijn hattrick te completeren . Rechtsback Ruud van Knippenberg probeerde de bal nog van de lijn te halen, helaas was ook dit tevergeefs.

Kessel kreeg nog één kans in de tweede helft om de stand weer in evenwicht te brengen. De eerste keer in de tweede helft dat Willem Kruijk eindelijk weer eens in stelling werd gebracht, was de Kesselse sluipschutter direct weer gevaarlijk. In plaats van zelf af te ronden besloot Willem echter de bal breed te leggen bij de 2de paal. Hier kwam de ingevallen Roy Peeters net te laat om de bal binnen te tikken. Kans verkeken. In de slotfase wist SVC nog de eindstand uit te breiden naar 2-4. Een genadeloos afstandsschot in de lange hoek was iedere doelman te machtig geweest.

 

Een zware mentale tik voor de Kesselnaren die, zoals achteraf bleek, aan een gelijkspel voldoende hadden gehad om met de eerste periodetitel aan de haal te gaan. Enfin, Kessel bezet nog steeds een knappe 2de plek, en hoeft zich zeker niet te schamen voor deze pijnlijke nederlaag. Volgende week komt (aarts)rivaal Koningslust op bezoek. De dag na de herenzitting blijft jaarlijks een zware dobber voor de hoofdmacht van Kessel. Nog een woord van dank aan de supporters, die ondanks de vrieskou toch in grote getalen verschenen afgelopen zondag verschenen op sportpark de Rode Egge. We hopen jullie volgende week weer te verwelkomen!

 

Volg VV Kessel ook op Facebook 

Sportpark De Roode Egge
Roode Eggeweg 6a Kessel
0774621833 - info@vvkessel.nl