VV Kessel 1 wint fortuinlijk dankzij treffer in extremis.

VV Kessel 1 - VV Koningslust 1 (1-0)

25 November – De Hoofdmacht van VV Kessel heeft afgelopen zondag ter nauwe nood de derby tegen Koningslust winnend weten af te sluiten. In een bedroevende wedstrijd waarin Kessel zeker niet de bovenliggende partij was, wisten de roodhemden in de slotfase alsnog de 3 punten op sportpark de Rode Egge te houden.

Herenzitting en voetbal op de zondag, het blijft in Kessel een slecht huwelijk. VV Kessel 2 lichtte nog de optie tot een zogenaamde baaldag. Helaas voor de hoofdmacht kent de 4de klasse dit soort taferelen niet. Dus moest er gevoetbald worden. Iets waar klaarblijkend het gros van de spelersgroep van Kessel deze middag weinig zin in had. De eerste wijziging in het basiselftal van oefenmeester Paulissen was deze speelronde een feit. Jules Bruynen werd beloond voor zijn uitstekende trainingen. Dit ging ten kostte van middenvelder Joep Jacobs (die later in de wedstrijd zijn gram zou halen). Verder tot de orde van de dag. De 2de week op rij waarin Kessel-aanvoerder Noud Peeters de tos niet wist te winnen. Hierdoor speelde Kessel al in de eerste helft naar het terras. Het terras was op deze middag eveneens als de tribune slecht gevuld dankzij de barkoude weersomstandigheden. In de eerste helft vallen er aan beide kanten weinig hoogtepunten op te noemen. Kessel had wel meer het balbezit en de controle, maar zeker niet meer dreiging. Koningslust had dan ook geen enkele moeite de kansloze aanvallen van Kessel te verdedigen. Juul van den Beuken probeerde het enkele keer wanhopig van afstand. En van die andere aanvaller was deze zondagmiddag al helemaal niets te bespeuren. U leest het goed mensen, Willem Kruijk de onbetwiste vedette van Kessel had een complete offday. Niets lukte bij de Kesselse goalgetter. Op het middenveld waren het de normaliter vaste krachten, die aanvallend weinig in te brengen hadden. Ook controleur Luuk van Dael wist amper een poot aan de grond te krijgen tegen Bram Rongen, de spelverdeler van Koningslust. Het enige opvallende wat er uit de eerste helft viel op te merken, was het irritante gedrag van Koningslust-goalie Roel Hunnekes, die vanaf minuut één enkel bezig was met tijdrekken. Gelukkig voor Kessel was haar defensie (inclusief doelman) wel bij de les. Waardoor de ploeg ook niet voor een tegentreffer hoefde te vrezen.

Tijd voor de rust waarin oefenmeester Paulissen zijn onvrede uitte. Kessel moest in de 2de helft een stuk agressiever uit de kleedkamer komen om de stugge ploeg van Koningslust op de knieën te krijgen. Er zou meer druk worden gezet op de opbouw van Koningslust.

Helaas was de tweede helft net zo slecht, zij het niet nóg slechter dan de eerste helft. Kessel ging verder met het maken van foute keuzes in aanvallend opzicht. Koningslust werd daarentegen een stuk gevaarlijker. 2 standaardsituaties van de geelzwarten leverde hen bijna een doelpunt op. Een goed aangesneden voorzet leverde een dot van een kans op, die door de speler van Koningslust van dichtbij werd over geknald. Ook moest Kessel-doelman Wouter Allard zich nog een keer strekken om een goede vrije trap van Koningslust uit de bovenhoek te tikken. Kessel zette hier echter weinig tegenover. Tot er in de absolute slotfase van de wedstrijd eindelijk wat te juichen viel. Mike Verlaak slingerde in de 90ste(!) minuut de bal nog maar eens voor de pot. En daar was de kleinste man van het veld er als de kippen bij om deze voorzet tot doelpunt te promoveren. De ingevallen Joep Jacobs kroonde zich met een uitstekende kopbal tot matchwinner. De onverdiende voorsprong was een feit. Koningslust had simpelweg geen tijd meer om de stand nog gelijk te trekken. Middels deze fortuinlijke driepunter wist Kessel de 2de plaats te verdedigen en is de koppositie nog altijd inzicht.

Volgende week zullen de mannen van Kessel toch uit een ander vat moeten tappen om drie punten mee naar huis te nemen in de lastige uitwedstrijd tegen EMS. Over vaten gesproken; dank aan onze trouwe hoofdsponsor én supporter Joop Verlaak. Alhoewel de mannen dit vat bier wellicht niet verdienen, zal het er niet minder door smaken. Joop en alle overige supporters bedankt en tot volgende week!