Kessel als winnaar uit de bus na enerverend duel

EMS 1 – VV Kessel 1 (1-2).

2 December – Een zompig veld en donkere lucht waren afgelopen zondag het decor voor een potje voetbal op het heetst van de snede. Om half 5 ‘s middags mocht het eerste elftal van Kessel zich wederom 3 punten rijker heten. De lastige uitwedstrijd werd dan ook verdienstelijk met 1-2 gewonnen. Kessel blijft hierdoor 2de op de ranglijst met een achterstand van 2 punten op koploper SVC.

Iets wat opmerkelijk was voor de mannen van VV Kessel was het feit dat EMS de keuken van de kantine buiten had. Hier werd dan ook snel vernomen dat de Keuken van EMS het broodje kipschnitzel voor een luttele prijs van slechts €3,50 in het assortiment had. Achteraf bleek dit het geld dubbel en dwars waard. Enfin, verder met het 90 minuten durende spelletje met 22 spelers, één stukje leer, 2 doelen en wat witte kalklijnen. Kessel startte met één wijziging t.o.v. vorige week. Jules Bruynen verloor zijn basisplek aan Joep Jacobs die terugkeerde in de startformatie. Middenvelder Luuk van Dael leek een twijfelgeval, maar wist het toch knap 70 minuten vol te houden onder het genot van enkele paracetamols. EMS opende de wedstrijd een stuk sterker dan Kessel. De ploeg uit Roermond had volledige controle en Kessel leek slechts een figurant in dit schouwspel. Toch waren de helden uit het eerste gedeelte van de wedstrijd aan kesselse zijde te vinden. Doelman Wouter Allard wist zijn ploeg meerdere keren met goede saves te redden. Ook Rechtervleugelverdediger Ruud van Knippenberg wist met een prachtige tackle Kessel te behoeden voor een tegentreffer. Aan de overzijde van het veld was het de doelpuntenmachine genaamd Willem Kruijk die zich tot held ontpopte. Willem had kennelijk revanche gevoelens na zijn “off-day” van een week geleden tegen Koningslust. In de 33ste minuut wist hij namelijk Kessel op een 0-1 voorsprong te zetten. Joep Jacobs stuurde Willem met een prima steekpass de diepte in. Willem schoot vervolgens de bal onberispelijk binnen in de lange hoek. Of deze voorsprong verdiend viel te noemen, daar kan men over twisten. Spelers van EMS raakte meer en meer gefrustreerd. En zoals zo vaak was het Kessel-middenvelder Bram Geraedts, die zich niet geliefd maakte bij de tegenstander. Dit moest hij dan ook af en toe bekopen met wat tikken op de enkel. Gelukkig voor Kessel wist EMS geen van haar kansen om te zetten tot een doelpunt, waardoor er met 0-1 gerust kon worden.

Tijdens deze rust gaf oefenmeester Paulissen al aan dat het een zware 2de helft zou worden. Echter zag hij geen rede om zijn formatie hier en daar wat te wijzigen. Alhoewel hij wel benadrukte dat zijn spelers het aan moesten geven als zij er doorheen zaten.

In de tweede helft was het Kessel dat meer en meer grip kreeg op de wedstijd. EMS had wel het balbezit, maar maakte vaak foute keuzes en verspeelde de bal zo nu en dan op knullige wijze. De eerste dot van een kans was dan ook voor Kessel. Juul van den Beuken zette met een prima pass Willem Kruijk oog in oog met de doelman van EMS. De supporters, spelers en staff van VV Kessel rekende zich al rijk. Helaas was een polletje voor Willem de staar in de weg om de voorsprong te verdubbelen. Willem omspeelde de doelman, maar het polletje gooide roet in het eten waardoor de bal over de achterlijn hobbelde. Hierdoor riep Kessel dan ook het onheil over zichzelf af. In 75ste minuut wist EMS namelijk op gelijke hoogte te komen. Mitchel Schmitz werd vrij gespeeld in het strafschopgebied. Hij stond zelfs zo vrij dat er voor Kessel-doelman Wouter geen houden meer aan was; 1-1. Lang kon EMS echter niet van de gelijkmaker genieten. Want in de 80ste minuut wist Willem Kruijk Kessel voor de tweede keer deze middag op voorsprong te zetten. Een fraaie solo leidde tot een bekeken schot in de korte hoek; 1-2! Kessel creëerde hierna zelfs nog een kans om de wedstrijd volledig in het slot te gooien. Een niet-te-missen kans werd op één meter voor het doel van EMS naast geschoten door de sterk ingevallen Jirry Roumen. Diep in de slotfase van de wedstrijd kwam Kessel echter toch nog met de schrik vrij. Een goede kopbal werd door doelman Wouter Allard voldoende gepareerd waardoor de bal vervolgens via de paal de doelmond wist te verlaten.

Een knappe teamprestatie van Kessel dat, afgelopen zondag ook nog eens haar directe concurrenten op plek 3 en 4 punten zag verspelen. Het vizier van de roodhemden kan dan wellicht ook stiekem omhoog. Kessel staat nog altijd maar 2 punten achter op ranglijstaanvoerder SVC 2000. Volgende week komt Reuver op bezoek op sportpark de Rode Egge. Overigens zal er om 14:00 worden afgetrapt in plaats van het gebruikelijke tijdstip 14:30. Dit in verband met de duisternis. Komt allen!