Niks tegen onze keeper he...

vv Kessel 3 - vv Reuver 4 / 1-0

Het was een regenachtige dag en we waren al vroeg wakker. De app stond zoals altijd vol met de standaard grappen waar vooral onze keeper het zaakje opstookt. De spion die in Reuver woont doet gezellig mee. "Succes mannen"! De formatie van Reuver had een aantal spelers in de gelederen die zeer veel kwaliteiten hebben. De nr. 6 op het middenveld had jarenlang in de jeugd van Fortuna Sittard gespeeld en de linksbuiten maakte in het verleden meer dan 30 goals in de 4e klasse bij Reuver 1. Het werd dus een zware wedstrijd tegen de tot dusver ongeslagen koploper minste verliespunten.

Het spel was erg sterk. Iedere speler van Kessel haalde qua inzet een ruime voldoende. In de eerste helft had zowel Reuver alsook Kessel enkele kansen. Wij kwamen enkele keren goed weg, maar ook Reuver kwam goed weg. De Reuverse heren scandeerden vooral "knal op die keeper" en "die keeper heeft de ballen niet", echter stond Theis als een huis de ballen uit de goal te halen. Verder stond ook de verdediging erg sterk en met Victor op de laatste man positie is er ook veel rust. Die topschutter van Reuver was niet te bekennen, maar daar stond ook onze "redbull" Bill op. Bill rende en zwoegde en het was een feest om zoveel power en beleving te zien. Tom Stappers heerste in de lucht en ik kom superlatieven tekort om het spel van Tom te benadrukken. Deze komt in zijn topwedstrijden ooit te boek staan. Waar de verdediging erg sterk stond, was het ook het middenveld dat veel meters maakte. Michiel, Hans en Erik maakte de nodige meters en Michiel wist na afloop te vertellen dat hij zeker 8 kilometer gerend had. Vooral omdat meneer zo nodig een horloge moet dragen -- dit tot lichte verbazing leidend bij andere spelers zoals Bert.

En daar was het moment. Het moment waar iedereen op wachte... Bert , die tot nu toe de bal goed vasthield voorin en voor veel dreiging zorgde, kreeg de bal op ongeveer 30 meter van de goal. Hij stond tussen 3 spelers in en wist zich goed vrij te manoeuvreren. De keeper stond ver voor de goal en de attente Bert maakte een mooie technische trap en passte de bal over de keeper. Erg sterke actie waarbij inzicht en techniek nodig is om zo een bal te maken. Topvoetbal met de beste 1e helft van het seizoen.

De tweede helft was het nog steeds erg sterk. De werklust bleef en ook waren spelers moegestreden aan beide zijdes. Het prachtige kansrijke spel nam plaats voor een "vechten tot het einde" mentaliteit. De tweede helft leek lang te duren en voor de heren aan de zijlijn was het al eerder afgelopen. Echter scheidsrechter Tom liet erg transparant zijn horloge zien aan iedereen om uit te leggen dat hij "echt het spel" stil legt. Het fluitsignaal volgde en achteraf was dit veruit de beste wedstrijd van het seizoen, waarbij we goed en gemotiveerd de winterstop ingaan. Helaas heeft Panningen 4, wellicht door broekenpoep, de wedstrijd afgelast.

We sluiten de herfst niet af als herbstmeister, al hebben we met de laatste overwinningen zelfs nog overal uitzicht op. Lekker om bovenin mee te draaien met een super "hersftafluiting". Fijne kerstdagen!