Kessel klopt angstgegner Beesel!

 

17 Feb - De overzijde van de Maas werd afgelopen zondag het decor voor een prima competitie hervatting van VV Kessel 1. De huidige nummer 2 van de ranglijst wist het altijd lastige Beesel met 0-2 opzij te zetten. 

 

Op 2 December speelde de hoofdmacht van VV Kessel haar laatste wedstrijd. 2 en een halve maand later leek er niks veranderd. Oefenmeester Paulissen stuurde zoals zo vaak dezelfde 11 basisklanten de "wei in". Tijdens de voorbereiding eiste de trainer dat het maximale aantal haalbare punten gepakt zou worden nog voor de carnaval. Het eerste obstakel hiervoor VV Bieslo. Een tegenstander waar Kessel het normaliter lastig tegen heeft en vaak punten tegen morst. 

Kessel begon zoals vanouds. Met de kont tegen de krib en de rode muur werd wederom gemetseld. De roodhemden mogen dan wel 7 plaatsen hoger staan op de ranglijst maar het spel maken lieten ze wederom over aan de opponent. De grootste mogelijkheid uit de eerste helft kwam op naam van goalgetter Willem Kruijk. Een goede pass van Joep Jacobs zette Kessels topscorer één op één met de goalie van Beesel. Willem had zijn vizier vandaag echter niet op scherp en zag de teller deze middag blijven steken op 12 doelpunten deze competitie. 

Gelukkig wist zijn collega aanvaller Juul van den Beuken enkele minuten later wel de score te openen. Een door de doelman slecht weg gebokste vrije trap werd door Juul alert binnengetikt. Kessel op een 0-1 voorsprong. De roodhemden creëerde voor rust nog enkele kansen en ook Beesel bleef niet geheel ongevaarlijk. Echter werd 0-1 toch de ruststand. 

 

Tijdens de thee hamerde coach Paulissen er nogmaals op dat de punten mee terug moesten over het veerpondje. Kessel zou dan ook alles moeten geven in de tweede helft ongeacht wat. Tevens zou Kessel de terugreis op het veer dubbel moeten betalen mochten zij niet met de volle buit huiswaarts gaan. Dit was afgesproken met “pierke van ’t veer” die ons op de heen weg nog gratis de oversteek liet maken.

 

Enfin, de tweede helft begon echter verontrustend. Kessel was geen schim meer van zichzelf en grossierde in slordig balverlies. Beesel begon op de deur te bonken. Kessel doelman Wouter Allard had echter andere plannen en had geen zin om zijn status als minst gepasseerde doelman in de vierde klasse D in het water te laten vallen. Zijn clean sheet kwam dan ook sporadisch in gevaar deze middag mede dankzij vakkundig keeperswerk. In de slotfase begon Beesel steeds meer risico te nemen en dit leidde tot veel ruimte voorin voor Kessel. In de 80ste minuut werd de wedstrijd definitief in het slot gegooid. Willem Kruijk stuurde middels een slim balletje tussendoor middenvelder Bram Geraedts op een boodschap. Als een ijskoude spits maakte Bram dit kansje loepzuiver af in de lange hoek en de drie punten waren binnen. 

 

Volgende week wacht hekkensluiter Sportclub Leeuwen een bezoek aan de Rode Egge. Ondanks de slechte resultaten van Leeuwen mag Kessel deze tegenstander zeker niet onderschatten. Voor de winterstop speelden de roodhemden tegen deze tegenstander haar slechtste wedstrijd van het seizoen. Tot volgende week!

Volg VV Kessel ook op Facebook 

Sportpark De Roode Egge
Roode Eggeweg 6a Kessel
0774621833 - info@vvkessel.nl