Kessel wint nipt van hekkensluiter.

24 feb – Afgelopen zondag wist de hoofdmacht van VV Kessel zich ter nauwe nood te behoeden van duur puntverlies. In de slotfase wist een dramatisch spelend Kessel alsnog te winnen van rode lantaarndrager Sportclub Leeuwen. Eindstand: 2-1.

Zondag 24 februari ontstond een klassiek gevalletje van onderschatting. VV Kessel 1, dat steevast op plek 2 staat, trad aan tegen hekkensluiter SC Leeuwen, dat tot nu toe slechts 3 punten bijeen wist te sprokkelen. Sommige spelers van Kessel hadden deze overigens schitterende zondagmiddag het idee om op halve kracht wel eventjes van de laagst geklasseerde te winnen. Niets bleek minder waar en Kessel moest tot het gaatje om de punten op de Rode Egge te houden. Afgesproken was dat Kessel in tegenstelling tot haar normale tactiek druk vooruit zou gaan zetten. Hier kwam weinig van terecht. Alhoewel in de 10de minuut Topschutter Willem Kruijk middels goed storend werk de bal wist te onderscheppen. Gevold door een knappe rush, schot uit een lastige hoek en een blunder van de doelman kwam Kessel op een 1-0 voorsprong. Kessel leek het allemaal wel prima te vinden en met name het middenveld en de kesselse voorhoede toonden nog maar bar weinig inzet. Zo werd Leeuwen in de wedstrijd geholpen. Kessel moest dit bekopen met veel overtredingen en gevaarlijke vrije trappen rond het 16-metergebied. Doelman Wouter Allard wist nog enkele keren zijn elftal van een achterstand te weerhouden, maar moest in de 25ste minuut toch vissen. Leeuwen middels een schitterende vrije trap op een gelijke stand: 1-1. Deze tussenstand was zeker niet onverdiend. SC Leeuwen was misschien wel beter dan Kessel, dat in het resterende gedeelte van de eerste helft ook geen poot meer aan de grond kreeg.

Tijdens de rust uitte trainer Paulissen zijn woede. Kessel was dramatisch slecht en zakte compleet door de ondergrens. Voor wie vaker een wedstrijd van VV Kessel 1 bezoekt, het was zelfs nóg slechter dan de uitwedstrijd tegen Leeuwen. Paulissen besloot dan ook terug te vallen op de eigen speelwijze door verder terug te zakken. Aanvaller Juul van den Beuken werd naar de kant gehaald en Jirry Roumen zijn vervanger.

Helaas verbeterde het veldspel niet in de 2de helft. Kessel leverde wel meer strijd, maar tot beter voetbal kwamen de roodhemden niet. In het laatste kwartier begon Kessel echter wel serieus de druk erop te gooien. Mede dankzij een goede invalbeurt van Roy Peeters, die als stormram functioneerde. Roy hielp echter wel een levensgrote kans om zeep door vanaf 3 meter voor het doel de bal niet binnen te tikken. Wat volgde was een ware scrimmage. Uiteindelijk plofte het leer voor de voeten van Joep Jacobs. Ook hij had zijn vizier niet op scherp en raakte het houtwerk. Aan de overzijde kreeg Leeuwen ook nog een grote mogelijkheid. Een misser van captain Noud Peeters resulteerde in een knappe redding van doelman Wouter.

In de 83ste minuut wist Kessel dan toch het uitstekende verzet van Leeuwen te breken. Wederom ontstond er een scrimmage voor het doel van SC Leeuwen. Het was amper te zien maar Luuk van Dael bleek de reddende engel voor Kessel. Hoe hij de bal over de doellijn wist te krijgen is tot op heden nog niet duidelijk. Wat wel duidelijk werd achteraf is dat Kessel niet alleen haar wedstrijd met pijn en moeite wist te winnen (2-1), maar ook dat koploper SVC 2000 het moeilijk had gehad deze zondagmiddag. SVC speelde uit bij BEVO gelijk. Kessel ziet zo het gat slinken naar 6 punten (met 2 wedstrijden minder). Laten we hopen dat Kessel na de carnaval weer beter voor de dag komt. Ëine sjoëne vastelaovend allemaol! En dink d’r aan:

D’raan met dees bende, fiëste ohne ende!