Kessel verspeelt 2 punten dankzij kaartenfestijn

24 Maart – Afgelopen zondag heeft de hoofdmacht van VV Kessel duur puntverlies geleden. Op sportpark ”de Mössehook” kwam ons eerste herenteam niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Mede dankzij het optreden van arbiter Schnitzler uit Belfdeld zal Kessel met gemengde gevoelens terugblikken op deze partij.

Roggel, op papier een makkelijke wedstrijd voor VV Kessel. De nummer 2 in het rood zou normaliter toch moeten kunnen winnen van de nummer 8 op de ranglijst. Oefenmeester Paulissen had echter goed zijn huiswerk gedaan en wist al van te voren dat het alles behalve een walk-over zou worden voor Kessel. Met Rick Peeters terug in de gelederen, Jules Bruynen, Roy Peeters, die in goede vorm steken, en Tren Ueberbach als reservedoelman,  zat het met de Kesselse reserve bank wel snor. Trainer Paulissen zag geen aanleiding zijn vaste basiselftal te wijzigen, maar gaf aan wel een plan B op zak te hebben. Kessel betrad dus het veld met dezelfde elf namen (voor de 13de keer (!) dit seizoen). Volgende week zal aan deze reeks toch een einde komen, maar hierover later meer.

Al in de eerste minuten wist Kessel gevaarlijk te worden. Juul van den Beuken kopte een lange bal door, om vervolgens collega aanvaller Willem Kruijk op pad te sturen. Willem werd dusdanig gehinderd dat zijn schot naast ging. Er volgde wel nog een vrije trap voor Kessel, maar ook deze bleek niet gevaarlijk te worden. De duels werden met de minuut grimmiger en met name de 2 kesselse aanvallers kregen het zwaar te voorduren. Keer op keer werden zij tegen de grond gewerkt door de roggelse defensie/middenveld. De grootste kans voor rust kwam op naam van Luuk van Dael. Een goed aangesneden vrije trap van Willem Kruijk werd door Luuk van dichtbij hoog over gewerkt. Na zo’n +/- 30 minuten spelen, kreeg Kessel  de rode prent te zien. Centrale verdediger Stan Peeters mocht het veld verlaten na een overtreding op Fons Bouten. De speler van Roggel kwam dusdanig in een gevaarlijke positie waardoor Stan zich genoodzaakt vond hem onderuit te halen zonder intentie de bal te spelen. Een rode kaart die menig scheidsrechter ook met geel had bestraft. Later bleek ook nog eens dat Stan een schorsing van maar liefst 5 (!) wedstrijden aan zijn broek kreeg van de KNVB. Een bélachelijk hoge straffen volgens de kesselse publieke opinie.

Enfin, Kessel dus verder met 10 man. Oefenmeester Paulissen vond het tijd om te wisselen. Linksachter Tom Ottenheijm, die eerder ook al de gele prent te zien kreeg, werd vervangen door Rick Peeters. Hierdoor werd Joep Jacobs teruggezet naar de defensie. Nog voor rust wist Roggel nog enkele keren gevaarlijk te worden maar de 10 man van Kessel hielden keurig stand waardoor er met de brilstand genoten kon worden van de thee.

Tijdens de rust bleek de volgende tegenslag voor Kessel een feit. Juul van den Beuken kon naar aanleiding van een ongelukkige hoofdbotsing de wedstrijd niet hervatten. De aanvaller werd de 2de helft met een lichte hersenschudding door de technische staf aan de kant gehouden. Jules Bruynen was zijn vervanger.

De beginfase na rust verliep vrijwel gelijk aan de gehele eerste helft. Roggel verweerde zich middels het maken van overtredingen, en werd ondanks de overtal situatie niet of nauwelijks gevaarlijk. Tot dat in de 56ste minuut een hoekschop werd voor geslingerd. Deze werd door Fons Bouten namens Roggel keurig in de lange hoek geknikt. 1-0 dus voor de thuisploeg en Kessel stond met 10 man voor een lastige opgave. Gelukkig voor Kessel stond Willem Kruijk wél nog binnen de lijnen. In de 61ste minuut wist Willem een lange bal op te pikken om vervolgens zijn directe tegenstander en de doelman te verschalken. Kessel toonde veerkracht en 5 minuten na de openingstreffer trok Willem de stand alweer gelijk.

Een kwartier voor tijd werd het aantal spelers namens Kessel op het veld gereduceerd tot 9 man. Doelman Wouter Allard kon zijn woede niet beheersen na het incasseren van een onterechte vrije trap en liet zijn emoties de vrije loop gaan. Dit resulteerde in een woordenwisseling, die hem een rode kaart zou opleveren. Mike Verlaak werd slachtoffer van dit voorval en moest samen met doelman Wouter plaats maken voor Tren Ueberbach. Tevens het debuut van de 18-jarige doelman/veldspeler en aanvoerder van JO-19 op de zaterdagmiddag. Tren wist vakkundig het Kesselse doel schoon te houden gedurende het restant van de wedstrijd. Met 2 man minder kreeg Kessel uiteindelijk nog de grootste kans(en) op de winst. Roggel dat ondanks het overtal niet vol op de aanval durfde te spelen, had nog grootse moeite een punt veilig te stellen. Willem Kruijk zorgde namelijk nog meerde malen voor gevaarlijke situaties, maar een doelpunt zat er niet meer in.

Roggel en Kessel delen zo de punten. Volgende week staat direct de return van deze wedstrijd op het programma. Roggel komt dan sportpark De Rode Egge een bezoekje brengen. Kessel zal met revanchegevoelens (en een andere formatie) het veld betreden.