Ondanks mooi weer donkere wolken boven de Rode Egge....

31 Maart – De zondag waarop de hoofdmacht van VV Kessel revanche zou moeten nemen op Roggel. Helaas eindigde het oersaai 90 minuten durende schouwspel in een deceptie voor de roodhemden. Op eigen sportpark verloor een machteloos Kessel met 0-1 van angstgegner Roggel.

Na de teleurstelling van de week ervoor waren de mannen van trainer Paulissen gebrand op een revanche tegen Roggel. De oefenmeester was genoodzaakt het basiselftal aardig op de schop te gooien. Schorsingen voor doelman Wouter Allard en verdediger Stan Peeters in combinatie met de blessure van middenvelder Mike Verlaak resulteerde in een op 5 plaatsen gewijzigde startformatie. Middenvelders Joep Jacobs en Luuk van Dael werden teruggehaald naar defensie. Hierdoor kwamen op het middenveld basisplekken voor Rick Peeters, Roy Peeters en Jules Bruynen. De 17-jarige Tren Ueberbach was de plaatsvervangende doelman. Kessel begon vurig aan de wedstrijd maar goed veldspel was in velden of wegen te bekennen. Roggel had echter ook niet het betere van het spel. Er vlogen volgens de supporters meer ballen van het sportpark af dan dat er in de voeten aankwamen. Noemenswaardige kansen waren er dan ook niet. Slechts één goede aanval viel er voor Kessel te noteren. Een slim overstapje van Juul van den Beuken zette Rick Peeters in gevaarlijke positie. Rick zag goalgetter Willem Kruijk “kogelvrij” staan bij de tweede paal. Helaas bereikte zijn voorzet Willem niet. Verder kwam Kessel in de eerste helft niet. Net zoals in de uitwedstrijd werden Kesselse pogingen tot het opzetten van een aanval keer op keer afgeweerd middels het maken van overtredingen door de Roggelse defensie. Voor rust wist Roggel zelfs op voorsprong te komen. De zoveelste gevaarlijke standaardsituatie werd omgezet tot doelpunt. Net zoals vorige week werd onoplettendheid bij een Roggelse hoekschop afgestraft. Lex Hoevers kon namens Roggel vogelvrij de bal binnen knikken bij de 2de paal. De gasten uit Leudal op een 0-1 voorsprong.

Tijdens de thee besloot oefenmeester Paulissen zijn elftal wéér om te gooien. De vertrouwde 4-4-2 formatie maakte plaats voor  een 4-3-3 opstelling, met Roy Peeters als stormram in de spits. Ook dit had helaas geen effect op de wedstrijd. Een machteloos Kessel creëerde gewoonweg helemaal niks.

In de absolute slotfase kreeg Kessel dan nog een kansje op een doelpunt, waar de roodhemden ook helemaal geen recht ophadden. Een vrije trap belandde op het hoofd van invaller Daan Zeelen. De kopbal van Daan mistte echter kracht waardoor deze van de lijn kon worden gehaald. Ook de nastoot via het hoofd van Kessel aanvoerder Noud Peeters wist de stand niet gelijk te trekken. Kessel zou wederom duur puntverlies leiden. Tot overmaat van ramp zag Kessel nog twee vaste krachten uitvallen in de 2de helft. Joep Jacobs zal de komende we(e)k(en) vanaf de zijlijn moeten toe kijken met een gescheurde enkelband. En ook Luuk van Dael lijkt net zoals Mike Verlaak met een hamstringkwetsuur een twijfelgeval voor de aankomende wedstrijd(en). Zo stapelen de personele problemen zich op voor VV Kessel en dat met het loodzware programma van de komende weken in het vooruitzicht.

Donderdag staat namelijk de beladen (thuis)derby tegen BEVO op het programma en zondag komt directe concurrent TSC op bezoek. De Kesselse equipe zal deze wedstrijden toch beter voor de dag moeten komen wil het bovenin mee blijven draaien. Aangezien SVC 2000 de afgelopen weken geen fouten heeft gemaakt, lijken de titelkansen voor Kessel definitief verspeeld. De focus kan voorlopig dus op het behoud van plek 2 op de ranglijst. “Het iërste” hoopt deze week tijdens deze twee belangrijke potjes een groot aantal supporters te verwelkomen op de Rode Egge, onze mannen kunnen namelijk wel een steuntje in de rug gebruiken. Dus komt allen!